"Bajden neće uspeti, nema cilj"

Predsednik SAD Džo Bajden neće uspeti u Ukrajini zbog nedostatka jasnih ciljeva, navela je bivša kongresmenka Tulsi Gabard za Foks njuz.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

"Bajdenova administracija nije uspela da utvrdi koji su zadaci u ovom sukobu. Možemo da pogledamo Avganistan i Irak — veoma nedavni primer šta se dešava kada nemate konkretan cilj ", smatra političarka.

Američki narod, suočen sa visokom inflacijom i rastućim cenama osnovnih životnih dobara, ima pravo da zna koliko će milijardi dolara koštati pomoć Kijevu, rekla je ona.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem. Dan ranije, šef Bele kuće potpisao je predlog zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

Moskva je u više navrata ukazivala na pokušaje Zapada da odvuče sukob snabdevanjem naoružanja Oružanim snagama Ukrajine. Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu