Tri slučaja kovida, zatvaraj i čisti sve

Šangaj -- Šangaj prvi put prijavio nove slučajeve kovida-19 van karantinskih područja, nakon pet dana bez infekcija, što je odmah dovelo do strožih ograničenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Jon Chol Jin
Tanjug/AP Photo/Jon Chol Jin

"Naš okrug će obaviti dobar posao u prevenciji i kontroli epidemije i postići dinamičko čišćenje što je pre moguće", izjavio je gradski zvaničnik Džang Jan na onlajn konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komercijalni centar Kine u kom živi 25 miliona stanovnika registrovao je juče tri nova slučaja u jednom okrugu van karantinskih područja.

Šangaj je poslednjih dana dozvoljavao većem broju ljudi da napuste svoje domove, a mnoga stambena naselja izdaju ograničen broj propusnica svojim stanovnicima za kratke šetnje ili odlaske u lokalni supermarket, ali većina stanovnika boravi u zatvorenom prostoru, nabavljajući potrepštine pomoću aplikacija za dostavu i oslanjajući se na vladine obroke, navodi Rojters.

Gotovo potpuno zatvaranje Šangaja i stroge mere u drugim gradovima rezultat su kineske nacionalne politike "nulte tolerancije na kovid-19", koja podrazumeva sprečavanje epidemije čim se otkriju prvi zaraženi. Peking, dom 22 miliona ljudi, juče je prijavio 62 nove infekcije kovidom-19, a dan ranije bilo ih je 55, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu