Hitno obaveštenje: Rusija izlazi

Moskva -- Rusija izlazi iz Saveta država Baltičkog mora, ali to neće uticati na njeno prisustvo u regionu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT/SPUTNIK
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT/SPUTNIK

Rusija izlazi iz Saveta država Baltičkog mora, ali to neće uticati na njeno prisustvo u regionu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

"Kao odgovor na neprijateljske akcije, ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uputio je poruku ministrima zemalja članica Saveta država Baltičkog mora, visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost, kao i sekretarijatu Saveta u Stokholmu sa obaveštenjem o istupanju iz organizacije. Istovremeno, Federalna skupština Ruske Federacije odlučila je da se povuče iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Takođe se ističe da prestanak članstva u Savetu neće uticati na prisustvo Rusije u regionu.

"Pokušaji istiskivanja naše zemlje sa Baltika osuđeni su na neuspeh. Nastavićemo da radimo sa odgovornim partnerima, održavaćemo sastanke o ključnim pitanjima razvoja Baltičkog regiona – našeg zajedničkog nasleđa, i štitićemo interese naših sunarodnika", navodi se u saopštenju.

"Zapadne zemlje – nazovimo stvari pravim imenom – monopolizovale su Savet za svoje strateške ciljeve, planiraju da organizuju njegov rad na štetu ruskih interesa", dodaje rusko ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu