"Srbija ostaje na putu EU, ali..."

Brisel -- Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio da je članstvo Srbije u EU prioritet spoljne politike, ali da regionu treba podsticaj.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Andrej Cukic
EPA-EFE Andrej Cukic

Selaković se u Briselu sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, a nakon sastanka je rekao da je članstvo Srbije u EU prioritet spoljne politike Srbije i njeno strateško opredeljenje, ali i da je važno pružiti regionu podsticaj i ohrabrenje na evropskom putu.

Selaković i Varheji su razgovarali i o situaciji u Ukrajini i regionu, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posle sastanka sa šefom srpske diplomatije, Varheji je na svom Tviter nalogu poručio da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi.

Selaković je, kako je navedeno u saopštenju MSP-a, podvukao da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu s Prištinom, dodavši da je posvećenost druge strane ovom procesu je upitna, naročito imajući u vidu podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Savetu Evrope, što prema oceni Selakovića, ne doprinosi procesu normalizacije odnosa.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija ka što intenzivnijoj saradnji.

Komesar za proširenje EU objavio je na svom Tviter nalogu da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije imao iskren razgovor o posledicama ”ruskog rata protiv Ukrajine” na Srbiju i ceo Zapadni Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu