"Prilika za Rusiju da objasni šta radi"

Sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji oko Ukrajine biće "prilika za Rusiju da objasni šta radi", rekao je neimenovani zvaničnik američke administracije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Pročitajte još:

Ruski jurišni brodovi ušli u Sredozemno more; i nove ukrajinske jedinice spremne za pokret VIDEO Oglasio se Zelenski i poslao jasnu poruku: Idemo napred

"Iako mislim da će možda biti nekih dezinformacija, biće to i jasna prilika da Rusija kaže Savetu bezbednosti da li vidi put za diplomatiju ili je zainteresovana za konflikt", rekao je američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, prenosi Rojters.

Sednica je zakazana za ponedeljak na inicijativu SAD koju je predstavnik ruske misije u UN Dmitrij Poljanski ranije danas ocenio kao marketinški potez koji je sraman za reputaciju SB UN.

"Ne mogu da se setim još jedne prilike kada je članica SB predložila da se razgovara o njenim sopstvenim neosnovanim optužbama i pretpostavkama kao pretnjama međunarodnom poretku od strane nekog drugog", napisao je Poljanski na svom Tviter nalogu, preneo je TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu