Rekord ove zime; u "srpskom Sibiru" izmereno minus 30 stepeni VIDEO

U "srpskom Sibiru" već tri dana temperature ne izlaze iz minusa, a rekord ove godine je minus 30 stepeni izmerenih u Karajukića Bunarima.

Izvor: B92, RINA
Podeli

U Raškoj oblasti je došlo do pada napona na mreži zato što su se potrošači trafostanice Valač na Kosovu i Metohiji snabdevali iz pravca trafostanice Novi Pazar 2, usled problema na mreži kosovskog operatera KOST, saopštila je Elektromreža Srbije i navela da je snabdevanje normalizovano u roku od pola sata.

A meteorološka stanica u Sjenici je zabeležila jutros temperaturu od 25 stepeni ispod nule, pa je tako varoš na Pešteru bila najhladnija u Srbiji.

U Karajukića Bunarima živa se, međutim, spustila na čak minus 30 stepeni. To je rekord ove zime.

Opširnije u video-prilogu.

I u Novoj Varoši ledeno

Foto: RINA
Foto: RINA

Oduvek su gorštaci sa padina Murtenice i Zlatara znali šta su oštre zime, veliki snegovi i debeli minus. Snežne padavine koje su zadesile zapadnu Srbiju pre nekoliko dana ponovo su zavejale Zlatiborska i zlatarska sela, a meštanima uvukle zimu u kosti.

Iako je snežna vejavica stvarala nanose na putu, nijedno planinsko selo nije odsečeno od sveta, ali to što ovih dana muči žitelje ovih sela jeste veliki mraz. U pojednim selima je jutros izmerena temperatura -20°, a na nekim mestima čak i više.

"U Beloj Reci je jutros izmerena temperatura -19°, u Jasenovu -18°, u Negbini -20°, U Draglici -23°, a na zlatiborskim Vodicama -30°", javljaju meštani ovih sela.

Pored velikog mraza i snega, širenje omikron soja seljacima zadaje još veću nedaću. Početkom 2022. godine, kao i u celoj zemlji omikron soj savladao je i ova planinska sela, pa se meštani zaključavaju u svoje domove.

Putevi u ovom delu Zlatiborskog okruga su prohodni, kao i magistralni put za Crnu Goru. Za sada se saobraćaj odvija normalno, ali savetujemo oprez vozačima, jer se na pojedinim mestima i dalje nalazi led na kolovozu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu