Stižu pozivi za vojnu evidenciju; Oglasilo se i Ministarstvo odbrane: Ko se ne odazove...

Beograd -- Ministarstvo odbrane saopštilo da pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju, koji su upućeni, ne predstavljaju pozive za služenje vojnog roka.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/Philipp Guelland
Foto: EPA-EFE/Philipp Guelland

Kako se precizira, pozivi su upućeni mladićima rođenim 2004. godine i starijima koji nisu uvedeni u tu evidenciju. Kako su iz tog resora naveli u saopštenju, uvođenje u vojnu evidenciju je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

"Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od devet do 15 časova. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju trajati do 28. februara, a da će potom biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

"Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu", naveli su iz Ministarstva odbrane.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu