Rusi ne žele da tolerišu: "Sve je jasno"

Moskva upozorava da neće tolerisati ako Kijev i zapadne zemlje započnu provokacije u Donbasu i napade na ruske državljane.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

To je danas izjavio šef delegacije Rusije na pregovorima u Beču o pitanjima vojne bezbednosti i kontrole naoružanja Konstantin Gavrilov.

"Sve je jasno rečeno, upozoreno je – nećemo tolerisati kada napadnu naše građane. To je jasno rečeno u svim medijima", upozorio je Gavrilov za Jutjub kanal "Izolenta lajv".

Prethodno je portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko izjavio da su ukrajinski diverzanti kidnapovali pripadnika Narodne milicije LNR.

Otmica se, prema rečima portparola, dogodila dok je vojnik patrolirao područjem u blizini kontakt linije u Donbasu. Otkrivši sumnjivu aktivnost u šumskom pojasu, on je odlučio da proveri lokaciju ne čekajući pojačanje, dodaje Filiponenko.

Portparol ne isključuje mogućnost da su ukrajinski diverzanti pokušali da prodru duboko na teritoriju LNR i apeluje na posmatrače međunarodnih organizacija da pomognu u potrazi za nestalim pripadnikom Narodne milicije.

"Sada se nad zaštitnikom republike vrši fizički i moralni pritisak, kao i uz pomoć lekova kako bi ga primorali da diskreditujuće i lažno svedoči", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu