"Non pejper" koji je uzdrmao region i dalje postoji: "Stoji u mojoj fioci"

Valentin Incko rekao je da non-pejper, nezvanični diplomatski dokument, o promeni granica na Zapadnom Balkanu po etničkim linijama, i dalje postoji.

Izvor: Kosovo online
Podeli
olinchuk/ Depositphotos
olinchuk/ Depositphotos

Brisel krije "non-pejper" o Balkanu. Zašto?

Novi non-pejper: Kosovo ostaje u Srbiji još 99 godina, dobija specijalni status?

Postoji i treći?

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, koji se nije pojavljivao u medijima otkako je napustio funkciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, dao je intervju slovenačkim medijima i rekao da ovaj dokument stoji u njegovoj fioci već skoro četiri godine, piše Reporteri.

Faksimil intervjua u kojem Incko iznosi ove tvrdnje objavio je na svom Tviter profilu slovenački premijer Janez Janša, za koga se nagađalo da je autor ili koautor ovog dokumenta.

U aprilu prošle godine dokument su prvi put objavili slovenački mediji, pod navodnim autorstvom slovenačkog premijera Janeza Janše i upućen je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, tokom mandata Slovenija u predsedavanju EU.

Kako se radilo o nezvaničnom diplomatskom dokumentu, namenjenom saopštavanju različitih stavova i inicijativa bez formalnog karaktera, nije imao čak ni potpis.

Postojanje ovog dokumenta demantovali su tada slovenački premijer i članovi Evropskog saveta, a ceo slučaj, sudeći po nedavnim izjavama bivšeg visokog predstavnika, još nije dobio epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu