Novi detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović

Dva najbitnija, od ukupno sedam diskova sa kamera video-nadzora, na kojima se vidi ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama je uništeno.

Izvor: Blic
Podeli
Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije
Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije

Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

Na njima je, najverovatnije, zabeležen zločin, vide se počinioci, ali i drugi dokazi, koji bi išli na štetu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Brisanje diskova, navodno, počinila je Dijana Hrkalović, a o tome su, pored ostalog, pričali Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović, kada su tajno snimljeni u jednom restoranu.

Ovaj detalj je, takođe, naveden u optužnici protiv Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića. Razgovor, koji je tajno zabeležen u piceriji na Vračaru, nastao je u okviru istrage koju je radila Radna grupa MUP Srbije nazvana "Mangusta". Po nalogu Hrkalovićeve, ekipa u "Mangusti" bavila se organizovanim kriminalnim grupama, a Miloradović je bio na merama tajnog nadzora i praćenja, zbog sumnje da pripada klanu Luke Bojovića i Filipa Koraća.

U priči između Bojovićevih advokata i kuma dobar deo je bio posvećen Hrkalovićevoj, što je ona kasnije tražila da se izbriše i uništi. To joj se, pored ostalog, stavlja na teret, kao i Dejanu Milenkoviću, tadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode (SSIM). Ipak, kompletan razgovor je sačuvan, jer je jedan od šefova u ovoj službi, Risto Vujović, naložio svom službeniku da mu nareže susret u celosti. Ovaj kompletan audio i video-zapis kasnije je završio u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK).

Tako se i saznalo da je advokat Ognjanović pomenuo Miloradoviću da se "Dijana Hrkalović sastaje sa Elezom", ali i pominje "Velja (Belivuk) i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome, a da sto advokata to nije moglo", jer je od prikupljenih snimaka sa sedam kamera, ona uklonila "snimke sa dve kamere". Reč je, prema podacima iz optužnice, o snimcima sa video-nadzora sa zgrade u Preradovićevoj 55 i Ulici Dragoslava Srejovića 8A.

U ovom slučaju reč je o likvidaciji Vlastimira Miloševića, poznatijoj kao "ubistvo na šinama".

Pretpostavlja se da je na tim snimcima moguće da se identifikuje vozač i/ili saputnik iz "mazde", kada se dolazi ili beži posle pucnjave na karatistu. Za zločin su bili optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić Koja.

Po nalogu tadašnje državne sekretarke MUP, ne samo da je Milenković, odnosno SSIM odugovlačio sa predajom analize Belivukovih telefona, već se, kako se navodi u optužnici, kasnilo i sa "dostavljanjem sadržaja" sigurnosnih kamera sa sedam mesta. Kada je napokon ceo materijal dostavljen, snimaka iz Preradovićeve 55 i Dragoslava Srejovića 8A nije bilo. Na to se upravo i odnosi razgovor između Ognjanovića i Miloradovića.

U optužnici se dalje prepričava razgovor između Ognjanovića i Miloradovića, gde oni komentarišu i nedolično ponašanje Dijane Hrkalović.

Kompletan audio i video-zapis u kom se ona pominje, a to je "39 minuta i 22 sekunde" državna sekretarka MUP je zatražila od Milenkovića da obriše, što je ovaj i uradio.

Do susreta Ognjanovića i Miloradovića došlo je 17. maja 2018. godine. Audio i video-zapis višesatnog razgovora predat je u SSIM dan kasnije. O kompletnom sadržaju je informisana Hrkalovićeva.

"Očišćeni" disk, bez delova o njoj, predat je "Mangusti".

Da li je reč o slučajnosti ili ne, utvrdiće se istragom, tek Miloradović je ubijen 29. maja 2018, 12 dana posle susreta sa Ognjanovićem u restoranu na Vračaru. Nepoznati napadači izrešetali su ga na Karaburmi, ispred njegove "autoperionice". Tačno dva meseca kasnije, ubijen je i drugi akter tog razgovora. Poznati beogradski advokat Miša Ognjanović, usmrćen je ispred stana gde je živeo 28. jula iste godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu