Zapadna Srbija okovana; palo 30 santimentara snega FOTO

Tokom protekla 24 sata na teritoriji Zlatibora i Nove Varoši palo je oko 30 centimetara novog snega.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Pročitajte još:

Sneg napravio potpuni kolaps; Ministar upozorio: Ne krećite na put bez preke potrebe VIDEO/FOTO Meteorolog najavio: Ledeni vazduh iz Rusije, temperature do -20 stepeni; Kada je kraj smrzavanja?

Jak vetar pravi probleme putarima koji su sve vreme na terenu.

"Mehanizacija je na terenu, a putevi se čiste po prioritetima. Za sada su sve saobraćajnice prohodne, a samo na pojedinim deonicama saobraćaj se odvija usporeno na planinskim prevojima", kaže Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

Tokom jučerašnjeg dana saobraćaj je usled jake snežene vejavice bio potpuno paralisan, a dolazilo je i do poprečivanja teretnjaka. Za sada su svi putevi do centara mesnih zajednica prohodni i nema odsečenih sela.

Jak sneg već satima pada i Rudniku, Ibarskom magistralom saobraćaj se odvija otežano

Sneg vrlo jakog intenziteta koji od ranih jutarnjih sati pada na Rudniku za sada ne pravi veće probleme i na kolovozu nema značajnijih poteškoća, ali se saobraćaj odvija nešto usporenije.

Vozačima se kako iz pravca prevoja na Ibarskoj magistrali tako i iz pravca Topole savetuje oprez i prilagođavanje brzine kretanja vozila uslovima na putu.
Snežnog pokrivača na putu nema u većoj meri dok je u pojedinim delovima varošice trenutna visina snežnog pokrivača do 20 centimetara.

Po predviđanjima, sneg bi trebalo da prestane da pada u noći između subote i nedelje.

Foto:RINA
Foto:RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu