"Znaju oni veoma dobro šta možemo"

NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama,

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

To je kazao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

U intervjuu za dnevnik "Komersant" Gruško je ponovio da Rusija nikome ne preti.

"Naša pozicija je apsolutno jasna i predvidljiva i mi smo to nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogucnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno", rekao je Gruško, prenosi TASS.

On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj "odgovor u pisanoj formi".

"Onda ćemo i mi doneti svoju odluku", poručio je.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov juče je u intervjuu za Si-En-En rekao da NATO nije nikakav "golub mira" i ponovio da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve.

On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni Si-En-En, isto to ne želi da dopusti Ukrajini. U prethodnom razgovoru sa novinarom TASS o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.

"Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države", poručio je portparol Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu