Vučić ima poruku za premijera Australije: "Zašto ga maltretirate?" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom zvaničnom nalogu na Instagramu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Mark Baker
Tanjug/AP Photo/Mark Baker

On je putem objavljenog video-snimka pružio podršku srpskom asu Novaku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije na njegovu najnoviju odluku da poništi vizu našem teniseru.

"Nikada nisu mogli da nam oduzmu srce i dostojanstvo", poručio je Vučić po pitanju Đokovića. On je poručio da napadi i pritisci na Đokovića iz nepoznatih razloga poprimaju takve razmere da je bilo nemoguće da se ne oglasi.

"Ako ste hteli da zabranite Đokoviću da po 10. put osvoji trofej, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu? Zašto ga maltretirate?", upitao je on.

"Neretko nam drže prilike o tome šta je vladavina prava. Možete da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija, dakle važećih pravosudnih organa", rekao je Vučić dodajući da su "nam time pokazali možda kako donekle izgleda nezavisno pravosuđe, ali pre svega kako izgleda nebitno pravosuđe jer je sva vlast u rukama izvršnih organa".

Situaciju sa Novakom Đokovićem u Australiji pratite iz minuta u minut putem našeg LIVE bloga.

"Pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji sme to da kaže jednom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem, zato što govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu", rekao je Vučić.

On je istakao da će "Srbija biti uz Đokovića i umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Đokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države", poručio je srpski predsednik.

"Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet manje ili više neće promentii ni sud našeg naroda o o narodu Australije koji izuzetno poštujemo i cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću", naveo je srpski predsednik.

Možete pisati stotine hiljada tekstova najgorih o Đokoviću, on će ostati najbolji teniser svih vremena i on će ostati u našim srcima, poručio je Vučić.

"A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne samo Novaku Đokoviću već bilo kojem običnom čoveku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda".

"Živela Srbije, Novače mi smo uz tebe", poručio je Vučić

Podsetimo, ranije danas oglasio se i državni sekretar za spoljne poslove Srbije Nemanja Starović.

On je za BBC izjavio da bi trenutni tretman australijskih vlasti prema Đokoviću mogao da naruši odnose između Australije i Srbije.

To je na svom nalogu na Tviteru potvrdila i dopisnica BBC-ja iz Brisela.

Nakon sednice Kriznog štaba, tokom obraćanja medijima, novinar CNN-a dotakao se teme Novaka Đokovića i dokumenta koji je objavljen.

Dokument je pokazao da je Novak Đoković bio pozitivan na koronavirus.

"Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, svako objavljivanje medicinske dokumentacije bez znanja građanina je krivično delo", istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu