Zastave UČK i Albanije okačene u Kosovskoj Mitrovici FOTO

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pročitajte još:

EU o dijalogu: "Jasno se zna koja strana mora da pokaže konstruktivnost"

"Sud u Hagu sarađuje sa srpskim ratnim zločincima"

Ovo je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

U saopštenju se ističe da je reč o "smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK".

Kancelarija za KiM smatra da, iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i "vodi sve do vlasti u Prištini".

U saopštenju se ocenjuje da je "očigledna namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen".

Navodi se i da "to što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama".

"Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu