Đukanović poručio: "U ćošak i ćuti"; Stigao odgovor: "Spustite taj vaš nervozno podignuti prst"

Podgorica -- Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nastavlja da kritikuje Vladu i da usijava političku atmosferu u državi.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na predizbornoj konvenciji svoje stranke u Mojkovcu u četvrtak uveče kazao je da je Vlada svojim delovanjem dovela u pitanje put Crne Gore prema Evropi i da tome svedoči i izveštaj Evropske komisije.

"Taj izveštaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smene", kazao je Đukanović, uz tvrdnju da je aktuelna Vlada umesto da služi svojoj, služila drugoj državi.

"Ona je služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori. To je Vlada koja umesto da služi Evropskoj uniji i NATO-u, ona je služila geopolitičkim intreresima Rusije. Umesto da služi multietničkoj i multiverskoj Crnoj Gori i da demonstrita to pažnjom prema svakoj verskoj zajednici podjednako, ona je zapravo služila interesima samo jedne verske zajednice u Crnoj Gori urušavaju multinacionalnu, multiversku i multikulturnu harmoniju Crne Gore, kao najveću vrednost savremene Crne Gore", rekao je Đukanović.

Krivokapić oštro odgovorio

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je predsedniku Crne Gore i opozicione DPS Milu Đukanoviću: "Spustite taj vaš nervozno podignuti prst, više vam ne stoji, sa njim više nikoga ne možete zaplašiti".

Krivokapić je, reagujući na izjavu Đukanovića, koji je pred lokalne izbore u Mojkovcu, poručio: "U ćošak, okreni se prema zidu i ćuti. Do smene!", na Fejsbuku objavio da o odlasku u ćošak u Mojkovcu govori čovek koji je čitav svoj politički život proveo po ćoškovima, iza leđa naroda, okružen ćutanjem i zidovima organizovanih kriminalnih grupa.

"O ćoškovima govori čovek koji je institucije zamenio političkim i kriminalnim ćoškovima. O smeni govori lider partije koju je narod smenio. Đukanoviću, spustite taj vaš nervozno podignuti prst, više vam ne stoji, sa njim više nikoga ne možete zaplašiti", poručio je Krivokapić Đukanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu