Sukob Rusije i NATO-a? "Uradiće sve da ga spreče"

Ni jedna od zapadno evropskih država ne bi želela otvoreni sukob Rusije i NATO-a, Zapad će uraditi sve što može da to izbegne, izjavio je Peter Sijarto.

Podeli
Shutterstock/M.Moira
Shutterstock/M.Moira

"Mislim, to je moje lično mišljenje, niko, čak ni zapadni deo Evrope, ne bi želeo takvu vrstu konflikta. Zato mi se čini, Zapad će uraditi sve što može kako bi izbegao konflikt. U potpunosti sam siguran u to", rekao je šef mađarske diplomatije.

On je ukazao da Mađarska, kao članica NATO-a, ima niz obaveza koje mora da ispuni. U isto vreme, Budimpešta će uvek "preduzimati sve da izbegne i spreči svaki konflikt između Rusije i NATO-a. "Mi živimo u Centralnoj Evropi i znamo kakav je to osećaj kada se sprema konflikt između Rusije, Istoka i Zapada", dodao je on.

Govoreći o migrantima, mađarski ministar je nazvao "velikim licemerjem" saopštenja o promeni migrantske politike Evropske Unije.

Prema njegovim rečima, kada stvar dođe do "neverovatno odgovornih izjava o situaciji u Avganistanu" ili u Sredozemnom moru, "možda ima nekih opštih stvari koje su drugačije u poređenju sa onim koje su se čule 2015. godine, ali suština evropske migrantske politike, na žalost, ostaje nepromenjena".

Sijarto je siguran da je pitanje migracije neodvojivi deo suvereniteta.

"Kada možete odlučiti kome dozvoliti da uđe na teritoriji vaše zemlje. Vaše suvereno pravo je da odlučite s kim ste spremni da živite zajedno, a sa kim ne", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu