Rusija: Određen pritvor za pet odgovornih lica iz rudnika

Sud u Sibiru danas je odredio pritvor u trajanju od dva meseca za pet odogovornih lica, koji se suočavaju sa optužbama u vezi sa rudarskom nesrećom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Novi bilans eksplozije: Broj žrtava u rudniku porastao na 51

U nesreći je poginula 51 osoba.

Trojici menadžera u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, uključujući i genrelanog direktora, određen je pritvor do kraja januara zbog nepoštovanja propisa industrijske bezbednosti, saopštio je portparol tamošnjeg regionalnog tužilaštva, prenosi Rojters.

Sud je takođe naložio dvomesečni pritvor za dvojicu inspektora bezbednosti, koji su ovog meseca izdali sertifikat za rudnik, a da pri tome nisu izašli da provere objekat.

U eksploziji metana u rudniku uglja u Sibiru poginula je 51 osoba, među kojima i pet spasilaca, prema informacijama lokalne administracije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se 60 osoba nalazi na bolničkom lečenju zbog povreda zadobijenih u rudniku, prenela je novinska agencija TAŠ.

Nesreća u rudniku, koji se nalazi oko 3.500 km istočno od Moskve u regionu Kemerovo, najveća je u Rusiji, posle dve eksplozije koje su se dogodila 2010, u rudniku Raspadskaja u istoj ovoj oblasti, kada je poginula 91 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu