Pucnjava kod Dečana: U napadu na autobus ubijeno dvoje đaka i vozač, povod osveta? VIDEO

U blizini sela Glođane kod Dečana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema poslednjim informacijama, četvoro ljudi je poginulo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ilustracija EPA-EFE/STRINGER
Foto: Ilustracija EPA-EFE/STRINGER

Bolnica u Peći je potvrdila za TV Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, piše Kosovo online.

Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, stare 18 i 17 godina.

Mediji na albanskom objavili su imena stradalih. Poginuo je vozač G.Đ. i učenici L.H. (19) i G.M (17). Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo na autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što su iz vatrenog oružja upucane u autobus u kojem su se vozili studenti.

"Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici", rekao je Ramosaj.

Ramosaj je rekao da je autobus prevozio studente od Đakovice do Dečana.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

"Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima", rekao je Beriša za T7.

Ubistvo iz osvete?

Kako se nezvanično saznaje, napad se desio zbog osvete.

Naime jednog od putnika su vozač i kondukter autobusa izbacili jer je uznemiravao devojke.

On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafal.

Albanski mediji kao motiv spominju nesporazum među prevoznicima na toj liniji.

Navode i da su se upravo na tom potezu i ranije dešavala ubistva iz zasede.

U trenutku napada u autobusu je bilo osam putnika.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama u autobusu nije bilo Srba.

Telo vozača izvučeno iz autobusa

Beživotno telo vozača koji je preminuo od posledica prostrelnih rana, nakon napada na autobus koji se dogodio večeras u Glođanu odneo je tim Instituta za sudsku medicinu, prenosi Kljan Kosova.

Kako je saopštila policija on je preminuo na licu mesta, dok je dvoje studenata koji su putovali autobusom preminulo u bolnici od zadobijenih rana.

Na snimcima sa lica mesta koje je obezbedio Kallxo.com vidi se da je napadnuti autobus van puta, dok je mesto zločina okruženo policijskim trakama.

Brojne policijske jedinice, forenzičke ekipe, tužilaštvo izašli su na lice mesta kako bi se prikupili prvi dokazi o ovom tragičnom događaju, prenosi Reporteri.

Zamenica predsednika Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku ocenila je pucanje na autobus u Dečanima, u kojem su život izgubile tri osobe, kao terorizam.

"Prokelt bio kriminalcu"

Razredna starešina ubijene tinejdžerke oprostila se s njom putem društvene mreže Fejsbuk.

"Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Saučešće porodicama svih koji su večeras ubijeni", napisala je ona.

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus bilo 8 putnika, prenosi Kljan Kosova.

Edi Rama osudio napad

Povodom incidenta u Dečanima, na "tviteru" oglasio se i premijer Albanije, Edi Rama koji je oštro osudio napad na autobus.

"Životi oduzeti na Kosovu mecima divljaštva koje zaslužuje ekstremnu kaznu, sve nas zabrinjava.

Izražavam bratsko saučešće porodicama pogođenim u srce ovim užasnim gubitkom. Dajem podršku kosovskim institucijama u ovom izazovnom trenutku."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu