"Rusiju je to baš briga"; apel Rusa: "Ne zaboravite Kosovo"

Rusiju je baš briga što G7 ne priznaju promene ukrajinskih granica, važna je volja ljudi koji tamo žive.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Fly Of Swallow Studio
Ilustracija: Shutterstock/Fly Of Swallow Studio

To je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući zajedničku izjavu šefova diplomatija G7.

On je pozvao i da se ne zaboravi presedan Kosova. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije se osvrnuo i na temu isporuke oružja Ukrajini.

"Kijev će dobijati oružje dok god mu je potrebno. Odnosno, G7 će nastaviti da vode tajni rat sa Rusijom umesto da se bavi problemima u snabdevanju gorivom i namirnicama za svoje nezadovoljne stanovnike", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je istakao da G7, smanjujući zavisnost od ruskih energenata, uključujući ugalj i naftu, nastavljaju da pljačkaju svoje stanovnike kako bi podržavali korumpirani režim u Ukrajini.
Medvedev je komentarisao i mešanje „Velike sedmorke“ u odnose Kine i Rusije.

Najnovija dešavanja sa Istočnog fronta pratite OVDE.

"Zemlje G7 pozivaju Kinu da ne pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija, da ne opravdavaju njene akcije i da joj ne pružaju vojnu pomoć. To je nastavak direktnog mešanja u poslove Kine i nagoveštaj da mi i vas možemo da kaznimo", napisao je on.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je ironično komentarisao izjavu šefova diplomatija G7 o nastavku sankcija protiv Rusije, našalivši se da je Moskva očekivala da će predložiti novčanu pomoć za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Podsetimo, ministri spoljnih poslova grupe sedam najrazvijenijih država (G7) nikada neće priznati promene ukrajinskih granica i upozoravaju da rat izaziva globalnu prehrambenu i energetsku krizu, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

"Nikada nećemo priznati promene granica koje Rusija želi da sprovede silom", rekla je ona posle trodnevnog sastanka u opštini Vangels na severu Nemačke, prenosi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu