Ubrzano pridruživanje Srbije Evropskoj uniji je jedina opcija koja garantuje budućnost Srbiji, jer Srbija u Evropskoj uniji znači bolji standard, adekvatna prava radnika, nezavisno pravosuđe, istinsku borbu protiv korupcije, slobodne medije, demokratske izbore, odnosno dobar život za sve građane, istaknuto je na sastanku ambasadora Evropske unije Emanuela Žofrea sa predstavnicima Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i Marinikom Tepić.

Đilas je ambasadora Žofrea upoznao sa programskom platformom SSP-a "Srbija u EU 2030", koju je u subotu jednoglasno usvojio Glavni odbor stranke. Sastavni deo platforme čini četvorogodišnji akcioni plan čijim se sprovođenjem stiču uslovi za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Tepićeva i Đilas su od ambasadora Žofrea zatražili da EU snažnije javno podrži ideju pristupanja zemalja regiona uniji, jer proces pridruživanja već predugo traje i mnogi u Srbiji su izgubili nadu da će se uspešno završiti.

Jasne poruke iz Brisela bi povećale veru građana Srbije da je cilj koji je postavila prva demokratska vlada Zorana Đindića - Srbija u Evropskoj uniji, ostvariv. Samim tim bi porastao i broj onih koji su za takvu budućnost Srbije spremni da se bore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.