1. svi po obicaju pricaju samo ono sto zele, a sebe ne vide!
    Japan izgubio u WWII i samim tim nema vise prava na Kurilska ostrva.
    Kalinjingradska regija je bila nekadasnja Pruska, i nikakve veze sa Poljskom nema.
    Krim do 1950 i neke bio u sastavu Rusije, pa je "poklonjen" ukrima. Obzirom da su se okrenuli protiv rusa, Krim im je uzet. Posteno pa neka se zale Zelenskom!
    Rusija uzima svoje istorijske teritorije i gradove, i tu nema sta ko da pita.
    A ako mu nije jasno, neka proba da zarati sa Rusijom!
    ("Z"nalac, 2. jun 2023 21:58)

    # Link komentara

  2. Zanimljive su opservacije ovih "eksperata" koji nemaju osnovno znanje iz istorije.Kurilska ostrva su okupirana 1945 i Japan, kao strana gubitnica u 2 svj.ratu nema pravo da traži išta od Rusije. Turska se ne graniči s Rusijom i ne znam šta može tražiti od ruske teritorije. Kazahstan nije ni postojao kao država,dok ga boljševici nisu oformili kao republiku u sastavu SSSR-a.Isti je slučaj i sa Azerbejdžanom koji je prije aneksije od strane Rusije bio u sastavu Osmanlijskog i Persijskog carstva.Kalinjingradska oblast nije pripadala Poljskoj prije 2 svj.rata, već je bila u sastavu njemačke pokrajine Istočne Pruske i naseljena isključivo Nijemcima.
    (Mladen, 2. jun 2023 21:50)

    # Link komentara

  3. Japan prvo da naplati od amerikanaca odštetu zbog dve nuklearne bombe. Ostalo posle toga.
    (milo, 2. jun 2023 19:52)

    # Link komentara

  4. U Srbiji dosta proruski raspoloženih ignorišu istorijsku činjenicu da je Krim praktično trampljen za Belgorodsku i Rostovsku oblast, koje su istorijski pripadale Ukrajini. Nije teško pronaći karte iz 18. i 19, veka i videti stvarno stanje stvari. Naravno, Ukrajina je daleko starija od rusije. Ne može rusija sama da polaže pravo ni na Kijevsku Rus, jer je Kijevska Rus i ukrajinska proto država. Putinove bajke doći će glave mnogim rusima. Već su im i došle glave...
    (Adam, 2. jun 2023 19:11)

    # Link komentara

  5. A onda je mrmot zapakovao čokoladu...
    (Nisam matematičar ali cifre ne lažu, 2. jun 2023 18:38)

    # Link komentara

  6. Од тога нема ништа.Руси и Амери никоме ништа не дају.Сила Бога не моли.
    (Шунто Златиборац, 2. jun 2023 18:36)

    # Link komentara

  7. Da nemaju nuklearni potencijal bili bi ispod prosječna vojna sila za svoje gabarite. Bilo bi im puno bolje da nisu počeli operirati barem bi svi mislili da su nešto, jer mislili smo da jesu a ono ništa. Nemaju taktiku, nemaju generalštab, nemaju vojsku, (moraju privatne firme ratovati).Nemaju tehniku a niti Kindžali izgleda nisu ono za što su ih predstavljali jer nisu bez veze pozatvarali cijelu ekipu inženjera koja ih je projektirala i nasamarila. I na kraju NATO nikad bliže i nikad jači. Putine objasni meni neukome što si time dobio. A tek što će vrijeme donijeti Rusiji vidjeti ćemo i bliskoj budućnosti.
    (omniameamecumporto, 2. jun 2023 18:15)

    # Link komentara

  8. Pa to i jeste krajnji cilj Zapada. Samo što ne znam čak i da se desi po njihovom, koliko je to dobro da u zemlji od 160 miliona ljudi i 6000 nuklearnih raketa zavlada haos.
    Mislim da zapadni stratezi nisu u stanju da misle da koraka unapred. Ovo zadnje nije čak moja tvrdnja već to tvrde mnogi penzionisani oficiri i bivši obaveštajci. Zato se i donose čudne odluke od Vijetnama do Afghanistana
    (observer, 2. jun 2023 18:01)

    # Link komentara

  9. A koliko država ima Amerika?
    (Realnost, 2. jun 2023 18:00)

    # Link komentara

  10. "To će biti rezultat rata RF s Ukrajinom. Do 1917. Belgrad je bio ukrajinski a danas svi stanovnici govore ruski ali s ukrajinskim naglaskom. Kina preuzima gradnjom plinovoda i ekonomskom zavisnošću sve države srednjoazijskog prostora i dio Sibira koji je već danas naseljen isključivo Kinezima. Transistrija se vraća u Moldaviju a Kaljingradsko područje Poljskoj."

    Kalinjingrad nikada nije bio POljski već Njemački , kao što je Poljska od Njemačka također kao ratni plijen dobila skoro 1/3 današnje teritorije i brojne gradove...
    DIo koji je Poljska izgubila od SSSRa je danas u Ukrajini
    Poljaci Lavov i tu regiju smatraju svojim teritorijem samo sada šute..
    Rusija je narasla kolonizacijom prije nego li je USA stvorena a u tome su učestovali i ukrajinski preci
    Japan je izgubio neke otoke kao dio ratnog plijena jer je bio gubitnička strana...
    Belgorod je možda unutar SSSRa od strane komunjara dodijeljen Ukrajini a prije SSSRa ne da nije bio ukrajinski već i cijela današnja jugoistočna Ukrajina je prvi put ušla u sastav Ukrajine 1922.g.
    Imaš u zapadnim izvorima koliko god hoćeš dokaza da su sve gradove od Odesse do Harkova osnovali Rusi..
    (susjed, 2. jun 2023 17:58)

    # Link komentara

  11. Kako ce neko uspeti da pocepa nekog ko ima nuklearni arsenal? Nemaju ni Poljaci ni Japanci itd…
    zar stvarno mislite da ce Rusi da oklevaju kad neko hoce da im otme teritoriju ili napadne?
    (veteran, 2. jun 2023 17:56)

    # Link komentara

  12. da li je neko pročitao Rusku doktrinu o upotrebi nuklearnog oružja? Tamo je jasno napisano, ako ode Rusija, odlazi ceo svet.
    (realno, 2. jun 2023 17:56)

    # Link komentara

  13. Neka svi postuju 1244.
    (nesa, 2. jun 2023 17:56)

    # Link komentara

  14. Prava Rusija je samo regija oko Moskve. Sve ostalo je oteto, pripojeno kroz istoriju. Samo pogledajte mape ekspanzije Rusije. Poslednja imperija koja još drži imperijalne teritorije.

    Nisu Francuzi, Englezi, Španci itd ništa bolji bili, ali za njih je to davno prošlo vreme da se na taj način čuvaju tuđe teritorije u sklopu nacionalne države. Istorija je jednostavno takva i sto pre Rusija nauci kako da ekonomski širi uticaj, bez fokusa na teritorij, tim će im prije biti bolje.
    (Ko, 2. jun 2023 17:43)

    # Link komentara

  15. Rusija grabi teritorije vec 400 godina. Sta mislite kako onoliko narasla?
    (čpče, 2. jun 2023 17:39)

    # Link komentara

  16. Sto se tice "cepanja Rusije", mogli bi prvo Ameri da vrate sadasnju drzavu New Mexico, Meksiku, a ostatak Indijancima koju su im oteli pre 200 godina,
    Pa da se lepo vrate odakle su dosli u Veliku Britaniju i Irsku, Nemacku, Portugal, Spaniju, Holandiju i Italiju. Koliko znam iz istorije, Rusi tamo nisu nista uzeli. Jesam li u pravu?
    (Sladjana Arandjelovic, 2. jun 2023 17:18)

    # Link komentara

  17. To će biti rezultat rata RF s Ukrajinom. Do 1917. Belgrad je bio ukrajinski a danas svi stanovnici govore ruski ali s ukrajinskim naglaskom. Kina preuzima gradnjom plinovoda i ekonomskom zavisnošću sve države srednjoazijskog prostora i dio Sibira koji je već danas naseljen isključivo Kinezima. Transistrija se vraća u Moldaviju a Kaljingradsko područje Poljskoj.
    (e tako je to, 2. jun 2023 17:14)

    # Link komentara

  18. Tako je! Na primer Aljaska koja je bila data u zakup na 99 godina i taj zakup nikad nije placen od strane SAD. Znaci povrat teritorija da se odmah obavi!
    (Nikola, 2. jun 2023 17:13)

    # Link komentara

  19. Šta je babi milo to se babi snilo.
    (bolje biti malo glup nego malo pametan, 2. jun 2023 17:03)

    # Link komentara

  20. Voleli bi..
    (Moje skromno misljenje.., 2. jun 2023 16:41)

    # Link komentara