Doneta je odluka da potpredsednica bude Biljana Aleksić.

"Opštinski odbor Barajeva je u znaku žena. Ovde u Barajevu ženska mreža PUPS-a dolazi do punog izražaja. Vrata PUPS-a u opštini ali i mesnim odborima su širom otvorena. Samo zajedno ćemo moći da ukazujemo na one prave životne probleme i da ih rešavamo u interesu boljitka svih građana", izjavio je potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda i predsednik poslaničke grupe Stefan Krkobabić danas na izbornoj skupštini opštinskog odbora Barajevo.

U prepunoj sali u prisustvu brojnih gostiju za predsednicu Opštinskog odbora Barajevo izabrana je Biljana Aleksić, a za potpredsednice Jovanka Cvetković, Viktorija Marković i Milina Blagojević.

"Okupili smo se da radimo. Tu smo za sve one kojima je pomoć potrebna - za najstarije, ali i za one najmlađe. Ovo je sredina u kojoj se dobro znamo i znamo šta
nam valja činiti. Kada je potrebna pomoć ljudima ona treba da stigne brzo i da bude primerena, a ovaj odbor čine žene i mi smo spremne na akciju", izjavila je novoizabrana predsednica Opštinskog odbora Barajevo.

Gost skupa bio je predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović.

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera,
poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

Foto: Miloš Miškov

Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, članovi Nadzornog odbora i disciplinske komisije, kao i sekretar.

Skupu su prisustvovali potpredsednica PUPS-a i predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović, članica Izvršnog odbora i koordinatorka Ženske mreže PUPS-a Mira Jovanović, kao i članovi IO Dragan Tešić i Darko Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.