Raspoređuju oružje: Kina na nišanu?

Vašington je predložio Tokiju razmeštanje oružja srednjeg dometa u Japanu kao deo zajedničkog jačanja odbrane protiv Kine u Istočnom i Južnom kineskom moru.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. ...i opet se amerika brani na 8.000km od kuce...
    ...i opet gura tudju decu u svoje ratove...
    ...niko nije pretio japanu, juznoj koreji, tajvanu, dok se nije pojavila americka administracija da im objasni kako su im ugrozeni interesi i zapocela visemesecne vojne manevre u tom delu sveta...
    ...cime ucenjuje politicare, jer ne mogu da verujem da su svi toliko glupi da ne vide u sta srljaju...???
    (kraja, 5. februar 2023 12:57)

    # Link komentara

  2. Kolonija ili zajednički interes?
    Kad bi neko predstavio svetski poredak koji živimo,u detalje,mnogo toga bi bilo jasno i razumeli bi se koreni sukoba i neprijateljstava.
    Tema nije teška niti složena,ali je pitanje da li bi svima odgovaralo da bude predstavljena u strategijskom smislu.
    Nacionalni interesi svih država bi trebali da budu složeni (po principu koegzistencije)u jedinstvenu planetarnu strategiju.
    Kome ne odgovara da se to predstavi,a onda i poradi na tome,taj bi bio sumnjiv igrač.Kome bi odgovaralo,taj bi bio kreativni planetarni igrač.To bi se moralo dogoditi kako bi se izbegli ratovi,ekološka katastrofa i stihija!!!
    Jednostavno,zar ne?
    (Djed Gavrilo, 5. februar 2023 12:56)

    # Link komentara

  3. Japanci su, izgleda, zaboravili šta su sve radili po Kini, zaboravili su i 731. jedinicu, i šta su i koliko ostali dužni. Sad se pepeo iz Hirošime i Nagasakija prevrće negde duboko pod zemljom. Da se, posle svega, ližu sa Amerikom... sramota!
    (mali gnevni ljud, 5. februar 2023 12:37)

    # Link komentara

  4. meni nelogicno sto japan valda ima 40ak nukelektrana, i samo su od njih zavisni a hoce da postave ofanzivno oruzije i da prete kini i rusiji.
    (mirko sv, 5. februar 2023 12:25)

    # Link komentara

  5. Jedina država na svetu na koju je bačena atomska bomba dozvoli državi, koja je istu bacila, da raspoređuje oružje na njenoj teritoriji?!
    (Igra bez granica, 5. februar 2023 12:20)

    # Link komentara

  6. Severna Koreja je u stanju da za nekoliko sati uništi i Japan i Južnu Koreju, a saveznik je sa Kinom. Poraz SAD u Vijetnamu je posledica kineske pomoći Vijetnamcima, a Korejski rat je završen "nerešeno" i to odmah posle Staljinove smrti, kada su SAD brže-bolje potpisali neku vrstu primirja. Nažalost, Kinezi su nepobedivi i ma koliko ni meni nije "milo" zbog toga, oni su sledeći vladari sveta uz istočne saveznike, u prvom redu Rusiju, Severnu Koreju i Iran.
    (B.Živković, 5. februar 2023 12:20)

    # Link komentara

  7. Zamislite da svetom dominiraju Rusi i Kinezi,kako bi onda svet izgledao,ovako ako vec neko mora onda je svakako bolje da to budu zapadnjaci
    (Deni, 5. februar 2023 12:18)

    # Link komentara

  8. Rusi vec odavno imaju ICBM na Kamcatki.
    (Gronko, 5. februar 2023 12:04)

    # Link komentara

  9. Што се људи чуде за Јапан. Па они су колонија, поготово овај премијер који ради шта му се каже. И Европа је слично. Нико више не пита народ шта мисли. Контрола медија је гора него у Србији. Али је увијено у обланде демократије. Ко год има мозга види шта се догађа. Није битно да ли више воли исток или запад. Звецка се оружјем. Може доћи и великог рата. Мада се надам да још има разума.
    (Гиле, 5. februar 2023 12:03)

    # Link komentara

  10. Kinezi su ludi ako ovo dopuste odnosno nisu ni regionalna sila a kamoli svetska. Svakako navijam za Ruse i Kineze ali Amerika je ubedljivo najjaca. Nazalost po svet.
    (Nebojsa, 5. februar 2023 11:40)

    # Link komentara

  11. Eeee japanci, gdje vam je cast ili je nikada niste ni imali, ni casti ni obraza...
    (s, 5. februar 2023 11:39)

    # Link komentara

  12. A o razmeštanju ruskih raketa na Kubu prave filmove kao o najbezobraznijem potezu Rusije iz doba hladnog rata.
    (Sale, 5. februar 2023 11:38)

    # Link komentara