"Daleko je tzv. Kosovo od EU"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da je tzv. Kosovo daleko od ulaska u Evropsku uniju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. "Mi ne možemo da sarađujemo sa Rusijom, jer je napala Ukrajinu,suverenu zemlju." -- Nama se to isto desilo 1999 od vase strane ("Milosrdni Andjeo").

    "... istakao je da se Srbija izdvaja kao zemlja koja se nije usaglasila sa brojnim merama, "stopa usaglašavanja je veoma, veoma niska"-- 22 clanice EU od 27 ne priznaju teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije, ocekujem da se sve clanice usaglase sa poveljom UN i rezolucijom 1244 UN, kao polaznu osnovu za produbljivanje pregovora.

    "Sankcije su važne, one su krucijalne" -- Upravo smo to iskusili na svojoj kozi braneci prava srpskog naroda u HR i BiH, zbog toga ne zelimo da ih uvedemo ni Juznom Sudanu a kamoli Rusiji.

    "Ukoliko se ne napravi značajan napredak u sve tri oblasti – reforme, dijalog i usaglašavanje sa NAMA po pitanjima ruske agresije, otvaranje novih poglavlja će biti teško", rekao je" -- Slazem se, organizovanje referenduma o clanstvu i pregovorima Srbije sa EU je neizbezno.
    (Ko to tamo prica, 18. januar 2023 15:29)

    # Link komentara