1. Mogu da nose, ali da na času budu isključeni.
    (Dex, 1. decembar 2022 12:38)

    # Link komentara

  2. Neka deca donesu telefon u školu, ali onda neka ga ostave kod dežurnog dok ne krenu kući. Ako roditelj mora da zove dete, neka zove školu, a škola će da prenese poruku.
    (Gustav Floberka, 1. decembar 2022 10:59)

    # Link komentara

  3. Trebalo je odavno uvesti zabranu korisćenja tj.unošenja mobilnih telefona na nastavu. Dec?a se dopisuju na časovima, snimaju, prepisuju kada imaju kontrolne...Čak i kad predmetni nastavnik zahteva da se tel.ostave u neku kutiju na njegovom stolu, na primer za vreme kontrolnog, deca se dovijaju, ponesu stari mobilni i njega predaju nastavniku za vreme kontrolnog a onaj koji koriste je i dalje kod njih.
    Ovim bi se ozbiljno trebalo pozabaviti ne samo sa aspekta aktuelnog slučaja nasilja nad nastavnicom nego i mnogo dublje. A kazne bi trebale da budu takve da vise nikome nikada ne padne na pamet da nesto slicno uradi. Generalno, previše smo kao društvo blagi prema roditeljima i deci. Škola je izgubila status koji je nekada imala. Roditeljima i đacima se podilazi...ne razumem zašto? Zbog takvog stava je i došlo do totalne anarhije u školama.
    (Ada, 1. decembar 2022 07:59)

    # Link komentara

  4. kakva skola sa mobilnim ,masinstvo studirao sa olovkom i digitronom ,sta ta omladina zna da radi ne vidim neki napredak u digitalizaciji totalno posrnuce i propast privrede kome je ovo lepo svaka mu cast
    (stiv, 1. decembar 2022 07:40)

    # Link komentara

  5. dobro ste se setili. Šta ima da pitaš? Ukidaj to, pa onda polako i rijalitije na tv-u.
    (Alex, 1. decembar 2022 07:30)

    # Link komentara

  6. Moblni telefon je dozvoljeno sredstvo u nastavi, imate jednog nastavnika u Srbiji čija deca već u šestom raredu koriste Google schoolar, to je čovek koji je uložio napor da i on i učenici nauče nešto novo. Telefon kod njega služi za edukativni sadržaj. Inače većina nastavnika koristi mobilni telefon na času u privatne svrhe. Deci ne treba zabraniti telefon već omogućiti da mogu da nauče nešto.
    (snezana, 1. decembar 2022 07:28)

    # Link komentara

  7. sa ovakvim zakonom, ovakvim nastavnim programima, ovakvim dozvolama svima da se mešaju u rad nastavnog osoblja ( politika, roditelji, prava dece, roditelja, saveta, nacionalnih saveta, načelnika, gradonačelnika, predsednika opštine, policije koja vodi spisak ko štrajkuje ko ne, itd) prosvetu treba raspustiti pa se školujte sami .....
    to je jedna strana degradacije generacija.

    Druga strana je uništavanje prenosa znanja na decu gde dobijamo nepismene generacije koje će zaglaviti, ćutati i slušati šta im se kaže- neće imati izbora čak i kada im se izbor ponudi u životu,....
    (Profesor Dušan, 1. decembar 2022 07:05)

    # Link komentara

  8. Sva deca nose telefone u školu i većina se posle zavrsene nastave javlja roditeljima da kreću kući da ne bi brinuli. To se ne sme ukinuti.
    (Anka, 1. decembar 2022 00:17)

    Nema problema, ostave telefon pre pocetka nastave i pokupe nakon zavrsetka
    (to niko i nece da ukine, 1. decembar 2022 02:12)

    # Link komentara

  9. U japanu sva deca na pocetku casa ostavljaju svoje mobilne u kasete ispred ucionice. Mislim da za vreme nastave nikako ne treba dozvoliti deci da drze mobile telefone.
    (milke bg, 1. decembar 2022 02:03)

    # Link komentara

  10. Samo pre 10tak godina telefoni kao ovi danas nisu postojali, niti je većina dece uopšte imala telefon. Sad se odjednom njihovo posedovanje uzdiže do pitanja ljudskih i ustavnih prava. Bolesno !!!
    (pera ždera, 1. decembar 2022 01:57)

    # Link komentara

  11. Kupite ometace mobilne telefonije .. postavite po strateskim objektima .. ne samo skolama ..
    (regler, 1. decembar 2022 01:29)

    # Link komentara

  12. Ne, telefon je korisna sprava. Trebalo se reagovati na vreme, sve se gura pod tepih, deca se osilila, počnu sa vršnjacima, pa sad prelaze i na nastavnike polako... a ko je ćutao dok su maltretirali drugu decu?
    (sara, 1. decembar 2022 01:17)

    # Link komentara

  13. "na odmoru neka rade šta hoće..." ??!
    (Perica, 1. decembar 2022 00:56)

    # Link komentara

  14. Ja ne kapiram da je uopšte dozvoljeno deci da na času imaju mobilne kod sebe.
    Kao što ne mogu da zamislim da neko u moje vreme sedi na času i sluša vokmen.
    Ako i postoje razlozi da deca nose mobilne nek nose do ulaska u školu, pa nek ih isključe i stave u ormariće, pa nek ih uzmu kad se završi nastava. Ne trebaju im ni na odmoru.
    (Neko iz mase, 1. decembar 2022 00:42)

    # Link komentara

  15. Nisam toliko mator imam 39 godina i podrzavam inovacije, ali generacije dece su isle u skolu bez mobilnih telefona, pa im nista nije falilo!
    (kadinjaca ipak pala, 1. decembar 2022 00:31)

    # Link komentara

  16. treba edukovati decu e ne ukidati
    (doctor Who, 1. decembar 2022 00:30)

    # Link komentara

  17. Za one koji se pozivaju na ustavna prava.Ne radi se ovde o ustavnom pravu nego o kućnom redu.Postoje Lap topovi i računari koji mogu da se koriste u nastavi a ne telefoni.STOP telefonima
    (Dobri irac, 1. decembar 2022 00:29)

    # Link komentara

  18. Sva deca nose telefone u školu i većina se posle zavrsene nastave javlja roditeljima da kreću kući da ne bi brinuli. To se ne sme ukinuti.
    (Anka, 1. decembar 2022 00:17)

    # Link komentara

  19. Eto, mi roditelji mozema da navedemo iz kojih je razloga neophodno da nam deca nose telefon u skolu, na primer: da pozovu policiju, hitnu pomoc, roditelja, staratelja, jer ocigledno skola nije u stanju da proceni hitnost povreda i opasnost sukoba .Da uvedete
    pravilo da imate kamere u svakoj ucionici, salama, kabinetima, ispred toaleta. Ko bi znao da je ona zena maltretirana u Trsteniku da nema telefona? Niko. I ko zna jos koliko toga "niko video nije, znaci nije se ni desilo".
    (Snimac, 1. decembar 2022 00:02)

    # Link komentara

  20. Obavezno oduzeti i to tokom svih casova racunajuci i odmore. Potpuno je neprodno ljudskom bicu da nosi ispred sebe nesto sto mu neprestano privlaci paznju najcesce bezvrednim sadrzajima. Smartfon ne dozvoljava deci da se skoncentrisu. Takodje im ne dozvoljava da razmisle o onom sto su eventualno naucili iz udzbenika ili od nastavnika. Zar treba da ti dete provede 30% posto detinjstva i mladosti gledajuci klipove ? Strasno
    (Jovan, 30. novembar 2022 23:52)

    # Link komentara

  21. Dok sam predavao u školi mobilni telefon na času su koristili da slikaju tablu koju ispišem, da ne moraju da pišu u svesku. Što bi trošili olovke i sveske, kad mogu da uče sa skrinšotova. Ekološka deca.
    (henry lee, 30. novembar 2022 23:17)

    # Link komentara

  22. Bravo ministre! Konacno
    (dixy, 30. novembar 2022 23:10)

    # Link komentara

  23. Nije mi samo jasno kako misle da sprovode zabranu... pretresanjem? Oduzimanjem telefona?

    Ovo što se dešava je samo znak da smo potonuli kao društvo. Represivne mere nisu trajno rešenje. Treba na vreme raditi sa decom i usaditi im prave vrednosti 'od malih nogu', a to je, pored roditelja, odgovornost i kompletnog predškolskog i školskog sistema. Mada, ne može da se očekuje predanost vaspitača/učitelja/nastavnika u svom poslu ako nisu motivisani... a sve to se neće skoro promeniti.

    Dakle, crno nam se piše.
    (najbolji nick, 30. novembar 2022 23:04)

    # Link komentara

  24. Naravno da treba!
    Šta će đacima telefoni na času?
    Da šalju međusobno poruke?
    (Marko, 30. novembar 2022 22:52)

    # Link komentara

  25. I tako se uvek iskoristi neko delo nekih likova, da se svima ostalima uskrate prava. A gde su ustavne slobode?
    (Dnndnd, 30. novembar 2022 22:36)

    # Link komentara

  26. Šta je cilj moguće zabrane?
    1. Veća disciplina na časovima, ili
    2. Da se isključi mogućnost snimanja i publikovanja mogućih incidenata i nasilja - nema video snimka, nema uznemiravanja javnosti, pa nema ni potrebe za nekom preteranom akcijom - skoro, kao da se nije ni desilo.
    (Expert, 30. novembar 2022 22:33)

    # Link komentara