Rusija zatražila hitnu sednicu SB UN

Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog sabotaže na dva kraka gasovoda "Severni tok".

Izvor: B92, Sputnjik
Pošaljite komentar
  1. Pored toliko satelita, dronova, avaksa, da baš niko ništa nije video, zanimljivo!??! Kako je Lamanš obezbeđen i ovaj norveški gasovod, ko će to sabotirati!??!!!
    (Realnost, 28. septembar 2022 21:29)

    # Link komentara

  2. Ova sabotaza gasovoda EU pre svega za FRA i GER previse mirise na britanski nacin "poslovanja".
    (Rascia, 28. septembar 2022 20:30)

    # Link komentara

  3. Izbombardujete malu zemlju koja je vise od deset hiljada kilometara udaljena od vas. Uradite to bez odobrenja UN. Zatim promenite granice te male zemlje prema sopstvenoj zelji i potrebama da bi se danas zalagali za postovanje teritorijalnog integriteta koji prvi vi niste postovali.
    Ovo je vrhunac licemerja, drskosti i bahatosti koje nije zabelezeno u novijoj istoriji.
    (Dejan, 28. septembar 2022 19:18)

    # Link komentara

  4. @Aleksandar
    Ovo nema veze ni sa Ukrajinom, ni sa Putinom, Rusija će za sebe imati gasa uvek, ovo je nizak udarac namenjen Evropi, još preciznije, prvo Nemačkoj pa onda Francuskoj.
    Države poput Danske, Belgije, pa i veće države od njih će se nekako snaći sa gasom i energijom. Nemačka sa 76 miliona... teško. Ali to oni tek treba da otkriju, tamo negde krajem Novembra i dalje. Francuska će se možda provući sa nuklearkama, ali kako i koliko, i oni će saznati krajem Novembra.
    A vi, što ne priznajete gravitaciju; Ukrajina nikad, slovima i brojem nikad, nije bila država do 1991.i raspada SSSR.
    A ovi majstori što ih sad potpaljuju i koji ih, ko zna otkad, pripremaju za ovo, najbolje znaju kakva im je suverenost bila. Droga, trgovina robljem, pranje novca...
    Pa Stivsn Sigal je na račun Ukrajine iz devedesetih nasnimao filmova oho-ho. I tek će da snima.
    (mali gnevni ljud, 28. septembar 2022 19:06)

    # Link komentara

  5. BALTOPS je naziv vežbe koju je američka mornarica imala ove godine u junu, upravo na toj lokaciji. Ronioci plus podvodna vozila bez posade. Šta su radili, sada je jasno. Još uvek je u blizini brod amfibija koji je saboterima dao logističku podršku. Inače, Bajden i Nulandova su javno najavili sabotažu. A još 2015. su Šveđani našli podvodni dron pun eksploziva pored Severnog toka. Prvog oktobra Norvežani puštaju u rad Baltički gasovod koji preko Danske i Severnog toka ide do Poljske. Dakle, sve je jasno... Samo nije jasno zašto Nemačka&EU ćuti??? Ovo nije toliko napad na Rusiju, nego na Nemačku i EU. Štetu ne plaćaju Rusi po ugovoru, nego Nemci, bilo gasa ili ne. Što znači ekonomija EU. Ovo ne samo da je akt agresije prema ekonomiji EU, nego je i trajno odsecanje Nemačke&zapadne EU od Rusije. Sada o gasu odlučuje Poljska, zajedno sa Ukrajinom kroz koju još jedino idu ruski gasovodi. Alo Nemci, izgubićete ekonomiju i ostati bez budućnosti, a vi ste u mišjim rupama!?
    (Gospodar Zarin, 28. septembar 2022 17:38)

    # Link komentara

  6. Aneksija vojnom agresijom jednog dela susedne države, priznate u UN, a onda sazivanje sazivanje SBUN radi ovoga? Drskost i licemerje! Nemate više zaštitu UN jer ste sve crvene linije prešli.
    (Aleksandar, 28. septembar 2022 17:01)

    # Link komentara