1. Rodio sam se i živim u pogrešno vreme. Političari lažu narod dok ne dođu u poziciju da ga gurnu u sukob. Umesto kombajna, lekova, respiratora proizvodi se oružje. Umesto radosti života, tuguje se po grobljima i izbeglištvu. Umesto razuma i tolerancije, mržnja, nasilje i otimačina. Ostrašćeni navijači se osećaju sretno kada "njihovi" pobeđuju. Logika pobednika je, "u nove pobede". Logika pobeđenih je, revanšizam i osveta. Većina sebe smatra velikim Hrišćanima a zapravo to nisu.
    (Pacifista, 9. avgust 2022 16:54)

    # Link komentara

  2. Front 350 km i to u diskontinuitetu. To su Ukrajinci i hteli - da razvuku grupice Rusa na što širu teritoriju, pa kad krene diskonecija u komunikaciji, problemi sa dopremanjem goriva, hrane i municije na toliku daljinu, uz himarse i ostalo, biće gadno za Ruse, budući da uz ciljeve Ukrajinaca da izbace okupatora postoji i cilj sponzora koji mora da se ispoštuje - da se oslabi Rusija, vojno i ekonomski, a svaki dan rata mnogo košta. Kad se potroši, kreću haosi unutar Rusije.
    (Aleksandar, 8. avgust 2022 13:57)

    To bi bilo moguće da Rusija ratuje na udeljenim teritorijima poput Amerike. Ovako kad graniči ima beskonačno resursa. Himars? ništa od toga. To je precizno oružje, ali protiv masovnih udara protivnika ne može donijeti prevagu.
    (gulag, 9. avgust 2022 11:43)

    # Link komentara

  3. Neće biti da je samo Ukrajina.
    (Gradjanin, 8. avgust 2022 23:21)

    # Link komentara

  4. Дњепар је природна граница Русије и Украјине,уз мале корекције како река меандрира
    (rade, 8. avgust 2022 20:06)

    # Link komentara

  5. UKR u strahu prebacila istrošena pojačanja iz Donbasa na front Harkov/Nikolajev/Krivi Rog na najveće zadovoljstvo RUS artiljerije koja ih ima na dlanu u tim stepskim ravnicama. Otuda i početak napredovanja prema Nikolaju&Krivom Rogu. A front u Donbasu sada naravno kolabira, za mesec dana to je završena stvar. I sve to u pokušaju da se dođe do Hersona, koji kontroliše ulaz Dnjepra u Crno more, bez kojeg je UKR za Nato flotu bezvredna. Pošto je jasno da nema ništa od tih fantazmagorija, ide jak pritisak na Kijev pre RUS referenduma kojima će otići sve od Harkova do Odese.
    (Gospodar Zarin, 8. avgust 2022 19:08)

    # Link komentara

  6. Sprema se osvajanje cele istočne Ukrajine, živi bili pa videli.
    (Samo naivni misle da Rusi ne znaju šta rade, 8. avgust 2022 18:01)

    # Link komentara

  7. Samo mi nikako ne ide u glavu sta pricaju Rusi kontrolisu nuklearnu centralu i jos je i bombarduju!?
    Pa dajte ljudi vise smanjite tu ribu malo!! Al eto sta ocekivati njima se cak i Amnesty International izvinjuje kad kaze da ne postuju pravila ratovanja!?
    (dejanmi, 8. avgust 2022 16:51)

    # Link komentara

  8. Gadjaju jedini most preko koga je moguca ofanziva. Hoce da uspore Ruse, ali nema tu pomoci. Otpor je uzaludan.
    (VS, 8. avgust 2022 16:39)

    # Link komentara

  9. rusima odugovlačenje, sada, više nego odgovara.
    isprobali su novu dokrinu ratovanja, zauzeli delove teritorije sa ruskim stanovništvom a verovato i celo ukrajinsko priobalje.
    ukrajinska vojska je faktički pred slomom.
    čeka se jesen i situacija sa gasom/naftom u evropi...
    (dalje, 8. avgust 2022 14:15)

    # Link komentara

  10. Front 350 km i to u diskontinuitetu. To su Ukrajinci i hteli - da razvuku grupice Rusa na što širu teritoriju, pa kad krene diskonecija u komunikaciji, problemi sa dopremanjem goriva, hrane i municije na toliku daljinu, uz himarse i ostalo, biće gadno za Ruse, budući da uz ciljeve Ukrajinaca da izbace okupatora postoji i cilj sponzora koji mora da se ispoštuje - da se oslabi Rusija, vojno i ekonomski, a svaki dan rata mnogo košta. Kad se potroši, kreću haosi unutar Rusije.
    (Aleksandar, 8. avgust 2022 13:57)

    # Link komentara

  11. Koji debakl Rusije!
    (filmskiradnik, 8. avgust 2022 12:01)

    # Link komentara

  12. Tolika briga za gladne u zemljama treceg sveta i kako im dostaviti zito. A brodovi koji su do sada isplovili otisli: turska 2kom, liban, britanija, irska, italija. Najvise otislo kukuruza a ide i soja. Kao i uvek, ne laje kera zbog sela. A roba iz ratnih podrucja najjeftinija.
    (gorki, 8. avgust 2022 08:37)

    # Link komentara

  13. Jedna strana sada gleda da mirno privede pobedu kraju, uz što manje naprezanja. Dok druga ima "specijalni tajni plan, dati pet golova u nadoknadi vremena"...
    (Hamurabi, 8. avgust 2022 08:15)

    # Link komentara