1. U regionu Donbasa trenutno je rasporedjeno 80% elitnih ukrajinskih jedinica,oni su planski ukopani na tom dobro utvrdjenom prostoru gde imaju dobar stepen logističke autonomije zbog ogromnih zaliha koje su tamo skladištene prethodnih 8 godina,nakon gubitka citave teritorije Donbasa Ukrajina ce ostati bez svojih najobucenijih i najopremljenijih jedinica,takodje ostace i bez utvrdjenja koja trenutno imaju u Donbasu,jedino im ostaju slabo obuceni rezervisti koji nece moci da se nose sa elitnim ruskim snagama,nakon bitke za Donbas Ukrajina vise nema sa cim da pregovara,moze samo da potpise kapitulaciju.
    (TROLL, 7. jul 2022 18:57)

    # Link komentara

  2. Rusija je izgubila već rat, i to onog momenata kada je odobren lend lease ugovor u USA. Masovna proizvodnja oružja za Ukrajinu je već počela po tom ugovoru. Prava isporuka kreće tek na jesen po tom ugovoru, i samo eksponencijalno raste. Sličan ugovor je bukvalno spasio SSSR od poraza od Hitlera. USA bukvalno spasila SSSR od poraza tada. To nisu moje fantazije, to su izjave Hruščova, Staljina, i Žukova - sve je lepo napisano u memoarima Hruščova - u delo “Posleratna razmišljanja” (Poslevojenije isledovanija).
    (Los Angeles, 7. jul 2022 18:49)

    # Link komentara

  3. Sve su do sada bile odlucujuce
    (Borivoje Surdilovic, 7. jul 2022 18:06)

    # Link komentara

  4. Stratesko povlacenje i evakuacija hahaha novi termini u ratu, kako li ce se nazvati TOTALNA kapitulacija bas me interesuje...??!!!
    (mich, 7. jul 2022 18:04)

    # Link komentara

  5. Dronovi, avioni i ostala sokocala, a ovi se ukopavaju kao kod Verdena i na Somi 1915,16-e. Jos da se buzdovana dovate. Kako je impresivno napredovala ljudska rasa...
    (Trabant lux, 7. jul 2022 18:01)

    # Link komentara

  6. Ovi strani takozvani stručnjaci svi do jednog furaju istu priču. Svaki grad je strateški najbitniji dok ga Rusi ne osvoje, onda postaju strateški nebitni.
    (smejurija, 7. jul 2022 17:56)

    # Link komentara

  7. Кад човјек слуш аналитичаре, стиче утосак да Украјинци напредују на запд, а Руси се повлаче исто на запад.
    (Отворено, 7. jul 2022 17:52)

    # Link komentara

  8. Ako ta ofanziva ne uspe, to će biti signal zapadnim partnerima da pojačano guraju Ukrajinu u pregovore. Neuspeh bi logično pojačao glasove skeptika koji se protive naoružavanju Ukrajine i to bi zemlju dovelo u jako lošu poziciju . Zanimljivo : guraju u pregovore
    (goranz, 7. jul 2022 17:49)

    # Link komentara

  9. Огромне губитке има Украјина. Руски нису мали, али далеко су од огромних. Овај "аналитичар" фантазира и износи своје жеље, а не реалне чињенице.
    (Објавите бар једном, 7. jul 2022 17:45)

    # Link komentara

  10. Ko će prvi da kolanira....Zna se realno ko je već kolabirao....
    (Drejan, 7. jul 2022 17:45)

    # Link komentara

  11. analiticar mozda 5% govori tacno.
    istina je da Rusija ne trpi enormne gubitke kako govori, za razliku od ukrajinake strane.
    takodje, sada se namjerno odugovlaci s ruske strane jer je ovo uveliko preraslo u rat sa zapadom, koji trpi inflacije i sve vece nezadovoljstvo naroda, ocekujmo nerede na jesen prije svega u nemackoj.
    na frontu, Rusija ce definitivno ostvariti sve svoje ciljeve to je sigurno, potpuno ce osloboditi donbas i lungask kao i odesu, i govora i nikakvom povratku ukrajini tih regiona nece biti, nikad vise, ove price kontraofanziva i zelenski sto govori da ce da povrati, to su bajke.
    na kraju, a to je ove godine o ukrajini ce se odlucivati za stolom bez njihovog ucesca.
    (nn, 7. jul 2022 17:42)

    # Link komentara

  12. Ovaj o pogibiji ljudi priča velike količine ljudstva kao da je to pesak sa morave
    (Aleksa, 7. jul 2022 17:39)

    # Link komentara

  13. То што су Руси узели биће њихово довека !
    (Серби народ најстарији!, 7. jul 2022 17:38)

    # Link komentara

  14. " Druga obrambena linija je kod Slavjanska i Kramatorska. Ta dva urbana centra su od 2014. pripremana kao obrambene utvrde."


    Dakle rat je poceo 2014.
    (Dusanovo carstvo!, 7. jul 2022 17:33)

    # Link komentara

  15. Prema zapadnim medijima, kolabiraće Rusi.

    Prema ostalima, kolabiraće Ukrajinci.

    Prema meni, kolabiraće Srbija i ostale banana drzave, koje koriste gas, naftu i ostale ruske dzžidže bidže! Nemačka i ostale sile će se već nekako snaći!
    (Televisa presenta, 7. jul 2022 17:31)

    # Link komentara