1. A ko ga je to prozvao tako? Karijera ovog generala je izuzetna. I naravno američko-engleska propaganda, daj najcrnje epitete neprijateljima, bez obzira kakvi su. Zar smo zaboravili nadimak "Balkanski kasapin"? Nadimak koji su dali oni koji su najzaslužniji za rat i stradanja i na Balkanu i u Ukrajini i u skoro svim ratovima.
    Ali oni su takvi. Ko ga je tako prozvao. Oni koje je on porazio u Siriji.
    (nbc, 27. jun 2022 15:31)

    # Link komentara

  2. Odlična praksa rotacije komandnog kadra kao i ljudstva na terenu.
    Svi dobijaju iskustvo a veći broj kadrova može da pokaže ili pbnove ranije stečena znanja.
    Vidi se da je u pitanju veoma stabilna struktura i sigurnost na terenu.
    Ovo što zapadnjaci o tome govore kao tabloidi čak i vređajući "Koljač iz Sirije" je samo znak njihove nemoći i medijskih manipulacija. Sreća što uskorp dolazi kraj takvih sila.
    (Storno, 27. jun 2022 14:14)

    # Link komentara

  3. Rusi su poznati po tome da menjaju generale kao na traci tokom ratova. Dok Žukov u II svetskom ratu i ranije Kutuzov tokom Napoleonovih ratova nisu došli na čelo armije promenilo se na desetine generala. Žukov je II svetski rat počeo kao komadant odbrane Lenjingrada što je bilo dosta hijerarhijski nisko, onda je prebačen na Moskvu i Staljingrad, da bi završio kao apsolutni maršal i heroj SSSR-a koji je porazio Nemce. Nemojte se iznenaditi ako naslednik Putina bude upravo neki proslavljeni general ovog rata, samo je pitanje koliko će se njih još promeniti dok se rat ne završi i ko će i da li će neko na kraju "zablistati".
    (Jim Beam, 27. jun 2022 13:42)

    # Link komentara

  4. originalni nadimak koji su americke PR sluzbe nakacile ruskom generalu Dvornikovu je Butcher of Siria. Prevod na srpski moze biti
    Koljac iz Sirije, Sirijski koljac ili Koljac Sirije. Ustvari Butcher je istovremeno i mesar i kasapin, pa je mozda nameravani efekat vise na nivou Kasapin Sirije ( neko koje iskasapio celu zemlju Siriju).

    Inace sluzbenici obavestajnih sluzbi ne govore tako neprijateljskim vojnicima.
    Ove titule su plod saradnje PR/Marketing agencija i novinskih agencija kojima treba nesto da izazove zgrazavanje nad time kako su neprijateljski vojnici brutalni i da navedu citaoce da kliknu na clanak.
    (mediji, 27. jun 2022 13:39)

    # Link komentara

  5. Ma kako to pisete da je smena dosadasnjeg zapovednika znak da Kremlj nije zadovoljan tokom operacije???
    Pa ovi nasi lokalni genijalci i fotelja ratnici se ubijaju da nam objasne da apsolutno sve tece po planu. Namer sporo, namerno udare malo tu, malo tamo, pa se povuku odande i odavde, namerno dosli do Kijeva pa otisli.
    Logika im je tipa - udario sam ga bradom u koleno a posle nosom u šaku.
    (Zoki, 27. jun 2022 13:17)

    # Link komentara