1. Da se uskladimmo sa bolidima koji umisljaju da su "na pravoj strani istorije", a ustvari su najveci svetski huskaci (mozda, doduse, posle Amerikanaca).
    (Čitač između redova, 6. jul 2022 05:13)

    # Link komentara

  2. nekoliko stvari. tacno je da je srbija trazila prijem u eu, ali takodje je tacno da se zahtevi eu prema srbiji konstantno menjaju. takodje, cinjenica da srbija nije uvela sankcije rusiji ne znaci da je za rat i protiv ukrajine. tacno je da je srbija jako spora u otvaranju (i zatvaranju) poglavlja, ali ni eu ne pokazuje nikakav entuzijazam po pitanju prosirenja, naprotiv. standardi koje je eu postavila za ulazak u savez nisu isti za sve zemlje.
    srbija je toliko demonizovana od strane zapada u poslednjih tridesetak godina da uopste ne cudi tolika odbojnost nekih zemalja clanica eu prema srbiji. taj sentiment se svakako oseca u srbiji, pa ne cudi da podrska ulasku srbije u eu opada. zahtevi oko kosova su posebna prica i verovatno razlog zasto srbija nece uci u ovakvu eu.
    (sabid, 19. jun 2022 22:58)

    # Link komentara

  3. Videli smo mi vašu vladavinu prava devedesetih godina, daleko vam lepa kuca.
    (Toma, 15. jun 2022 10:58)

    # Link komentara

  4. Tesko da moze usaglasavanje sa EU politikom, kad vecina EU ne postuje granice Srbije.Toliko nepostovanje mozete pokazivati samo prema onome koga smatrate mentalno nedoraslim, naivnim do besmisla...Prvo da resimo neke elementarne sporove, neslaganja, pa da se sinhronizujemo.Da li ima u EU nekog inteligentnog oblika zivota ko bi mogao da poredja dogadjaje u vremenu i da politicki razmisli sta je realno moguce i sta su preduslovi za ono sto se eventualno trazi, dogovora?
    (Petar, 15. jun 2022 00:28)

    # Link komentara

  5. Polako. Cemu zurba. Opustite se. Isto tako vi nama kazete za ulazak u EU.
    Isto tako sad vi malo mora da pricekate, da vidimo nesto sami. Samo sek.
    Javicemo vam se.
    (Coda0077, 14. jun 2022 22:16)

    # Link komentara

  6. Ovo je sve toliko pogrešno i naopako. Nikako da shvate da Srbija ne želi u EU iz ljubavi, nego iz koristi. Umesto da nam u krizno vreme ponude konkretne benefite i daju tačan datum pristupanja bez dodatnih uslova osim sankcija Rusiji, ponašaju se kao da je nama u interesu da se zamerimo Rusiji. Sa druge strane, da imamo iole sposobnu vlast mogli bismo značajno da se približimo razvijenim zemljama dok je deficitarna roba ona koje imamo u izobilju, ali umesto toga prave se veštačke nestašice i neopravdana poskupljenja po diktatu Zapada.
    (Štakoje, 14. jun 2022 21:40)

    # Link komentara

  7. Da li je EU poslala zamolbu Srbiji da postane član EU?
    Ili je Srbija poslala zamolbu Evropskoj uniji kako je zainteresovana da postane član EU?
    Uslovi za članstvo su jasni od početka. Ko hoće hoće ko neće ne mora.
    (eu, 14. jun 2022 17:40)

    # Link komentara

  8. Rusija nije evropska zemlja, niti pripada evropskoj civilizaciji, nuikada nije imala građansko društvo ni demokratiju, velika je podvala da smo s Rusima vekovima bili u prijateljstvu i da nas vezuje tradicija, sve je to izmišljenjo, u srednem veku ne znamo jedni za druge, krajem 19. veka kad Srbija postaje međunarodno priznata okrećemo se Zapadu, Rusija u 20. postaje boljševička i komunistička, posle Drugog svetskog rata tamo je staljinizam, Brozova Jugoslavija oikreće se Americi, a to veliko prijateljstvo, recimo, počinje od dolaska radikala na vlast. Rusija je azijatska a ne evrfopska zemlja.
    (Srbija se oslanja na svoj srpski ugalj, 14. jun 2022 17:03)

    # Link komentara

  9. Niko da kaže....sami samo poslali zahtev za prijem u EU (a ne moramo,) u to društvo koje ima svoja pravila. Niko nas ne lupa po ušima,čak mislim da bi im pao kamen sa srca. Dokle plakanje o zaverama i da su nam svi krivi,to je karakteristika slabih. To društvo je onomad imalo i neke korektne ideje.. Hvala na pažnji.
    (Realpolitik, 14. jun 2022 16:57)

    # Link komentara

  10. Nista novo od kad ja znam za sebe, stalno dobijamo nove uslove i stalno nesto od nas traze.. Mozda je vreme da se mi okrenemo na dugu stranu, ovakva evropa kakva je danas tesko da moze vise bilo kome sta da ponudi.
    (milan, 14. jun 2022 16:34)

    # Link komentara

  11. Evo da pomognem našem državnom vrhu. Kada uskladimo politiku sa EU u pogledu sankcija, sledeći uslov će biti uzajamno priznanje sa Kosovom. Dakle, naši "prijatelji" sa Zapada traže prvo da okrenemo leđa Rusiji, koja nas je jedina do sada branila u UN, a onda će nam tražiti da priznamo Kosovo. E tada ćemo možda reći da mi to nećemo. Tada će EU reći e sada ne možete u EU a rezultat svega če biti, da nećemo ući u EU a da ćemo izgubiti podršku Rusije.
    Sada naši političari treba da pokažu da li su dorasli situaciji. Milošević, koga mnogi i Srbi pljuju, nije mogao ništa. I ko god da je bio na njegovom mjestu, ili bi poklonio KiM a možda i Vojvodinu, ili bi prošao kao i Milošević. Nije nam lako, ali najgori potez bi bio kleknuti. Iako uvedemo sankcije Rusiji (i izgubimo njihovu podršku) stav Zapada prema nama se neće promijeniti. Onda zašto to raditi?
    (nbc, 14. jun 2022 16:26)

    # Link komentara

  12. Srbi OPET slave krah EU. Po ko zna koji put. Jedino sto smo posle svakog takvog prizeljkivanog kraha mi skrseni a Austrijanci, Francuzi, Danci i ostali ne osete nista. Blesav narod. Ajte vi lepo okreniti se Rusiji i da ne zamajavate posten svet.
    (Mrgud, 14. jun 2022 16:19)

    # Link komentara

  13. Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.
    (Muškarac41, 14. jun 2022 16:18)

    # Link komentara

  14. Jadni smo mi kad neki Bilčik i taki ko on odlučuju o Srpskom članstvu u uniji kako se kaže spala knjiga na tri slova bili su trčkarala na drugoj strani a sad su moć!!!!!Bolje da ostanemo sa Kinom i Afričkim zemljama
    (momo brko, 14. jun 2022 16:13)

    # Link komentara

  15. putuj evropo!
    (loshmi, 14. jun 2022 16:12)

    # Link komentara

  16. Terate Srbiju da prizna Kosovo?Zašto ne tražite od Ukrajine da prizna Donjecku i Lugansku republiku.To vam dođe na isto.
    (formula1, 14. jun 2022 15:58)

    # Link komentara

  17. Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
    (Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

    Ne čini ti se. Koliko imaju da ponude, tolika je i šargarepa.
    A i izgleda da je žurka gotova, ekipa počela da se razilazi
    (Lea, 14. jun 2022 15:57)

    # Link komentara

  18. Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.
    (Andria, 14. jun 2022 15:43)
    Pa nije EU poslala zahtjev da pristupi Srbiji haha.
    (mario, 14. jun 2022 15:48)

    # Link komentara

  19. Dok mi ispunimo sve uslive EU će prestati da postoji.
    (Dragan1970, 14. jun 2022 15:47)

    # Link komentara

  20. Ulazak u EU za nas je samo taktika spoljne politike da im ne budemo ocigledni neprijatelji. Za njih je to ucenjivacka strategija da radimo po njihovim pravilima. I oni a i mi znamo da nikada necemo biti deo EU. Svi politicari viseg ranga, u Srbiji, to znaju, tako da prestanimo vise o tome.
    (Balkan, 14. jun 2022 15:47)

    # Link komentara

  21. Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.
    (Andria, 14. jun 2022 15:43)

    # Link komentara

  22. Izbor je biti sa civilizacijom ili sa agresorom.
    (Branko, 14. jun 2022 15:36)

    # Link komentara

  23. Jedino kapiram da ovi likovi rade za platu,a posao je da nešto kao otvaraju i zatvaraju poglavlja i sad on ide na sastanke i zaključuje sa kolegama šta bi mogli postaviti kao uslov i tako od meseca do meseca pa lagano u dobru penziju jer je plata ceo život bila više nego dobra,terenski rad,nehumani uslovi na terenu po Srbiji,a posebno po Kosovu i ti fazoni.
    (S1pac, 14. jun 2022 15:35)

    # Link komentara

  24. Nakon što su primili Kipar u EU koji je i dan danas podijeljen i gdje i UN vojnici i danas čuvaju crtu razdvajanja te članice EU i poslije primanja Bugarske i Rumunjske u EU pričati o rješavanju teritorijalnih sporova, vladavini prava i borbi protiv korupcije postaje više nego degutantno od strane birokrata iz EU. Postoji samo jedno objašnjenje zašto se Srbiji traži nešto što se nije tražilo nikome od sadašnjih 27 članica a to je da članice EU-a ne žele Srbiju u svojim redovima. Maksimalno što Srbija može da dobije je neka vrsta povlaštenog odnosa sa EU ali ne i članstvo. Dokle god EU vodi svoju politiku prema Srbiji u vezi članstva tako i Srbija treba da vodi svoju politiku prema vanjskom svijetu u skladu sa svojim interesima. Nikakvo priznanje ne treba da se desi a uvođenje sankcija Rusiji samo ako će se EU obavezati da će njezini građani dotirati Srbiji parama razliku u cijenama plina ili gasa nakon uvođenja sankcija jer bi umjesto povlašćene cijene ona skočila na tržišnu vrijednost koja je veoma visoka. Kao zemlja koja nije članica EU Srbija nije u obavezi da prati vanjsku politiku EU.
    (Bernard, 14. jun 2022 15:34)

    # Link komentara

  25. Srbija je osudila upad na teritoriju Ukrajne i ta osuda je u skladu sa medjunarodnim javnim pravom. Sankcije su hir Evropske Unije i to nije nas problem. Neka nasi politicari sazovu referendum i da se pitanje ulaska u EU resi jednom zauvek. Ako vam narod kaze "DA" za uvodjenje sankcija, onda slobodno napred ali nikako nista bez da se narod pita.
    (Dragan, 14. jun 2022 15:31)

    # Link komentara

  26. "Srbija treba da napravi odlučujući napredak". Naprotiv, EU treba da narpavi odlučujući napredak. Da nas primi bez uslovljvanja. Srbija bi u EU donela novi kvalitet. Oazu drugačije mišljenja, doprinos onome o čemu pričaju, vrednostima raznolikost.
    (zare, 14. jun 2022 15:30)

    # Link komentara

  27. Kosovo nikada neće biti priznato ne zato što to mi nećemo da uradimo, nego zato što ima bar 50ak zemalja koje imaju ili mogu imati teritorijalne probleme po istom principu. Slovačka mađarska, Rumunija madjarska Španija na 3 mesta... Dakle i eu i usa znaju da Kosovo nikada neće biti priznato, tako da ovo insistiranje na našem priznanju jedino može da, znači da nas ne žele u eu.
    (lion, 14. jun 2022 15:26)

    # Link komentara

  28. Kako da usaglasimo politiku sa njima, kada ni oni između sebe nisu usaglašeni, ni po pitanju Kosova, ni Ruskim sankcijama...!? Sa kim da usaglasimo?
    (Butragenjo, 14. jun 2022 15:19)

    # Link komentara

  29. Ajmo mi kao Island, da nećemo u EU... Svakako hteli ili ne, od toga nema ništa...
    (Halo Bing..., 14. jun 2022 15:15)

    # Link komentara

  30. @Reziel, ukoliko Srbija ne pristane na ultimatum uvešće joj sankcije.
    Tu ni prijateljstvo sa Orbanom ne pomaže.
    Ako pristane na ultimatum ode Kosovo trajno, nema gasa i nafte trajno.
    (rebro, 14. jun 2022 15:15)

    # Link komentara

  31. Ili mi u vodimo sankcije ili ih uvode nama .Izvoltie pa birajte .
    (iQ, 14. jun 2022 15:14)

    # Link komentara

  32. Ne mora Srbija u EU. Samo olakšajte dobijanje viza, onima koji hoće da odu što dalje iz države.
    (Brza Fotografija, 14. jun 2022 15:13)

    # Link komentara

  33. Ne vidim razlog sto bi uvodili sankcije, jer to nece biti dovoljno. Odmah ide nakon toga priznajte Kosovo a to ne mozemo. Tako sve ok ovako. Evo mi nismo uveli sakcije Rusiji i uskoro necemo moci da dobijamo rusku naftu ali Madjarska kao clanica EU ce to moci. jos nekoliko narednih godina. Dakle ne dobijamo nista osim jos veci problem za sebe u tom slucaju.
    (Alex, 14. jun 2022 15:11)

    # Link komentara

  34. Ma bre sve jasno!!!
    Uvedemo sankcije Rusiji, poskupimo sve 5 puta, a kao nagradu za to i ulazak u EU, da nam uzmete Kosovo iako i 5tina VAŠEG članstva ne prizna Kosovo?!?!?

    Pa ko to ne bi želeo?!?!?!
    Sjajni uslovi!!!!
    (Dachazvezda, 14. jun 2022 15:02)

    # Link komentara

  35. ...i da skoknemo po ladno pivo u prodavnicu, da se osveže, pošto je se ovaj fini svet opasno naradio oko pisanja izveštaja.
    Za sankcije na referendum pa ako je većina za onda da se uvode, i to samo na papiru, a za primenu koga briga, teramo kako nama odgovara.
    Što se tiče ovog drugog mogu slobodno da zaborave i da nastave da pišu svakakve papire.
    (Hranislav, 14. jun 2022 15:00)

    # Link komentara

  36. Očekujemo da Srbija donese neke izbore i da bude na pravoj strani istorije kada je u pitanju ova agresija”, poručio je Bilčik.

    Mi smo uvek bili i jesmo na pravoj strani istorije, a vi?
    (Milojica Johnson, 14. jun 2022 14:53)

    # Link komentara

  37. Srbija ja večno bila na pravoj strani istorije!
    (coaBeč, 14. jun 2022 14:53)

    # Link komentara

  38. Uskladjivanje je i postovanje prava i teritorijalnog integriteta.
    Valjda oni treba da se usklade sa tim. A o pravoj strani istorije bi moglo mnogo da se raspravlja....
    (Izhlapjeli starac, 14. jun 2022 14:52)

    # Link komentara

  39. Iskreno me boli uvo za ulazak u EU. Robno novčana razmena sa zemljama EU je najveća, ali to ne znači da oni nama nešto daju, nego da profitiraju, i mi i oni. Takva bilateralna saradnja verujem da je moguća (i jeste) i bez formalnog ulaska u Uniju. Da, članice će svakako imati povoljnije uslove za poslovanje, ali ako ćemo pravo, ni ovako nije posebno teško ili loše. Investicije iz EU u Srbiju nisu tu jer su oni dobri i vole nas, nego zato što im se to isplati. Naravno, isplati se i nama, i to ne znači da tu vrstu saradnje treba prekidati, ali da se ulazi u EU, po cenu Kosova i uvođenja sankciji - a pri svemu tome nemamo NIKAKVU garanciju da ćemo uopšte ući... Ne vidim nikakav razlog.
    (Reziel, 14. jun 2022 14:50)

    # Link komentara

  40. Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.
    (Muškarac41, 14. jun 2022 14:46)

    # Link komentara

  41. Pet zemalja EU ne priznaje Kosovo*, niti ima nameru.
    O broju zemalja na svetu da ne nagadjamo.
    Pustite i Srbiju na miru vec jednom !
    EU sluzbenici vredno odradjuju zadatke EU za plate koje dobijaju. I treba...
    (Desa, 14. jun 2022 14:43)

    # Link komentara

  42. Uskladiti se sa sankcijama. Ali nikada ne priznati Kosovo.
    (Petra, 14. jun 2022 14:20)

    # Link komentara

  43. Iritatno je i citati izjave novih sluzbenika i funkcionera EU. Takve floskule su ispaljivali i njihovi prethodnici a mi slepo ispunjavali dok su oni "bildovali" svoje biografije i napredovali. Potom su stizali novi funkcioneri sa istom pricom i novim zahtevima. Samo, nismo ni mi vrane. Vazi, uskladicemo, ipak smo na putu ka EU al sutra.
    (Antiwar, 14. jun 2022 14:18)

    # Link komentara

  44. Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
    (Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

    A štap je sve deblji, što oni i ne kriju...
    (@realKomentator, 14. jun 2022 14:14)

    # Link komentara

  45. Opet hladan tuš za Srbiju.
    (mario, 14. jun 2022 14:02)

    # Link komentara

  46. Daleko vam lepa kuća...
    (Thrall, 14. jun 2022 13:56)

    # Link komentara

  47. Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
    (Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

    # Link komentara

  48. Većina zemalja UN...NE priznaje Kosovo, pa što bi ga mi priznavali?
    (teatar apsurda, 14. jun 2022 13:40)

    # Link komentara