Kvinta uputila zahtev Prištini; "Bez odlaganja"

Priština -- Šefovi misija zemalja Kvinte pozvali su vladu privremenih institucija u Prištini da bez odlaganja, u potpunosti izvrše zakonit upis zemljišta manastira Dečani.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Убедите им санкције због неиспуњавања Бриселског споразума, Вашингтонског споразума и неспровођења одлука о манастиру Високи Дечани. То је много ефикасније него позиви, саопштења, штап и шаргарепа. Привремене приштинске институције одузимају основна људска и грађанска права Србима, не испуњавају договоре и потписане споразуме. О којој ви цивилизацији , принципима демократског друштва, говорите. Из перспективе бивше СФРЈ која јесте била аутократска у смислу идеологије, сва друштва су толико уназађена, јер у тој земљи ни верска, ни етничка, ни женска права нису постојали као тема, јер нису представљала проблем. Једноставно, оно што је писало у Повељи УН је било интегрални део живота у реалности. Од када су западне демократије ушле у сферу економских интереса на простору те државе, друштва су доживела катаклизму. Кроз грађански рат, верске и етничке сукобе. Права се злоупотребљавају, а слобода човека , достојанство радника, то је мисаона именица. Породично насиље је нарасло до енормним размера, тзв родна равноправност је постала језичка главоломка, патриотизам се посматра као шовинизам, дакле сва суштина се изгубила на штету појединца. Али и демократских принципа. Јер ни институције у тако изврнутом систему вредности не могу да постигну оно што се некада подразумевало. Да сви раде у складу са законом, међународним повељама и конвенцијама. И да чувају суверенитет својих држава.
    (Златокоса, 20. maj 2022 15:21)

    # Link komentara

  2. koji je ovo put da su im se ovako "strogo" obratili?
    (Hranislav, 20. maj 2022 13:53)

    # Link komentara

  3. evo saće, samo da osnuju ZSO, prezauzeti su im puleni, malo razumevanja kvinto
    (neutralni, 20. maj 2022 12:24)

    # Link komentara

  4. Kvinta sta je sa ZSO?Zasto od Pristine ne trazite da izvrsi svoju obavezu,preuzetu Briselskim sporazumom koji je zakljucen uz vase garancije?
    (Trifun, 20. maj 2022 12:11)

    # Link komentara