1. Dok se vi bavite sitnicama...

    Prevarantska nacija sa istoka ce vas sve progutati.
    Njima je normalno krasti tudje ideje, varati, lagati.

    To Evropljani nikako da nauce. Dok smo mi medjusobno ratovali uvek je ostatak sveta profitirao.

    Oni prevaranti ce gace i carape skinuti svima.
    (Vladan, 9. decembar 2021 07:52)


    Za civilizaciju dugu vise od 5000 godina kazete da su prevaranti?
    Zaista smesno!
    Bitno da je Zapad posle visevekovne pljacke sirom planete, sav posten, fin i kulturan.

    Sve sto je Kina postigla i uradila u poslednjih 25 godina, iskljucivo je krivica Zapada, kao i sam nacin na koji je to uradjeno.
    Mislili su da su mnogo pametni, i da ce prosto da izrabljuju milijardu i po ljudi u nedogled, koji ce da rade u njihovim fabrikama za mizernu platu. Sve zbog golog profita. Tada im komunisti nisu smetali!
    Pa, ne ide to bas tako!
    Posebno ne kada premestis fabriku i tehnologiju u Drzavu koja ima takav potencijal u ljudstvu i resursima.
    Sta su mislili da ce se dogoditi i ko im je, posle svega, kriv?
    (konstanca, 9. decembar 2021 14:01)

    # Link komentara

  2. (kezza, 9. decembar 2021 11:07)

    Potpuno tacno!
    Treba pomenuti i da su SAD/NATO i SSSR 1989-te postigli dogovor o nesirenju NATO-a na istok, a SSSR-a na zapad, sto je NATO odavno prekrsio.
    (vampir, 9. decembar 2021 13:04)

    # Link komentara

  3. Rusija nije bez razloga postavila bombe na Kubi.

    Prvo je to, tajno, uradila Amerika u Turskoj.
    Kuba je bila odgovor na rakete okrenute ka Rusiji.

    Posle dogovora, projektili sa Kube su uklonjeni, dok su Amerikanci opet u tisini, bez velike buke, uklonili rakete postavljen u Turskoj.

    Napomnjem da bi se znalo da je uvek Amerika ta koja izaziva krize po svetu.
    (ex, 9. decembar 2021 12:32)

    # Link komentara

  4. Mislim ... kao da Ameri ne bi bili nervozni da Rusi sa Mexikom dogovaraju raspored oružja na 50ak km od granice sa Texasom...
    Pa da neki ruski komičar počne da priča o takvoj ideji na svom blogu, već bi ceo svet strepeo od reakcija američkih sokolova na blog.
    (ejs, 9. decembar 2021 11:45)

    # Link komentara

  5. Pazi tek ovog idiotluka;

    Rusiji smeta Ukrajinsko priblizavanje zapadu politicko i ekonomsko. Pa samostalna su drzava, nije im Rusija gospodar. Ili bi zeljela da bude, to bi mnogo objasnilo.
    (Nikola, 9. decembar 2021 09:42
    U redu, a sto onda nije Kubi bilo dozvoljeno da postavi Ruske rakete na svoju teritoriju? Pa i oni su nezavisna drzava zar ne?
    (partizan, 9. decembar 2021 11:45)

    # Link komentara

  6. Ovo pokazuje da je Bajden mnogo sposobniji nego ga pojedinci prikazuju. Smisleno ide na smirivanje tenzija što dovodi do američke (tuhe) dominacije nad konkretnom situacijom. Rusiji odgovara agresivna galama jer na taj način podiže 'nacionalni naboj' i tako dobija podršku naroda za nepopularne radnje (agresiju prema komšijama) a istovremeno gura pod tepih ekonomske probleme. Mir dovodi do buđenja razuma i ruski građani počinju da trezvenije uviđaju lošu ekonomsku situaciju u zemlji (koja uglavnom zavisi od izvoza energenata). Pljačka Rusije od strane oligarha se nastavlja nesmanjenom žestinom i Purinova popularnost opada svakodnevno, pogotovu u mirnim vremenima (ruskim vlastima, ne i narodu, odgovara kriza). Sa druge strane, nadmoćna američka ekonomija (i vojna sila, ali to ovoga puta nije bitno) deluje kao mamac za ruske građane (neki bi da se isele, i to rade u velikom broju, a neki bi da dočekaju 'zapadnjake' raširenih ruku) koji žele da konačno dočekaju bolji život, što im njihova vlast ne daje.
    (Snorke, 9. decembar 2021 11:26)

    # Link komentara

  7. Pazi tek ovog idiotluka;
    Rusiji smeta Ukrajinsko priblizavanje zapadu politicko i ekonomsko. Pa samostalna su drzava, nije im Rusija gospodar. Ili bi zeljela da bude, to bi mnogo objasnilo.
    (Nikola, 09. decembar 2021 09:42)

    Mozda si mlad pa se ne sećaš Kubanske krize. Tada se samostalna država Kuba “drznula” da se približi Sovjetskom Savezu. Umalo nije izbio treći svjetski rat, ito nuklearni. Amerikanci nisu dozvolili da Kuba postane SSSR-ov nosač aviona i raketa ispred svoje obale. To isto se dogadja i sada sa Ukrajinom.
    (kezza, 9. decembar 2021 11:07)

    # Link komentara

  8. bajden ima podrsku 26% po zadnjoj u anketi u usa sto je najgore ikada.
    a to je opasno jer mora skrenuti paznju sa toga nekako a ko bolji za skretanje paznje nego rusija. to je vec oproban recept sa kobajagi mjesanjem u izbore kada je i njihov tuzilac rekao da nema tu nista a mediji nisu stali do danasnjeg dana. to je pokazalo da vise nije potrebna ni trunka istine da se napravi narativ.
    sa rusijom je lako iscenirati sukob. napravi se napad preko cia i ukrajinaca, rusija reaguje i etogac.
    opasno.
    (dado, 9. decembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  9. opet imaginarni ratovi. jedan je americki senator rekao da je i nuklearna opcija na stolu.
    naravno rade za vojno industrijski lobi. jedini lobi koji se ne smije pomenuti u usa.
    par puta je tramp pomenuo, svi su se mediji pravili ludi kao u fazonu a kao sta je to? nesto poput wwa kecera kada ih pitaju je li namjesteno, a oni pitaju kako to mislite? mislim da je dvejn jonson i dr dozivotno vezan cutanjem.
    u tom lobiju je vojska, generali, cia i kompanije koje proizvode oruzje i sve placaju ukljucujuci medije, naravno. to je jedina stvar gdje se cnn, fox i nbc u potpunosti slazu.
    (dado, 9. decembar 2021 10:22)

    # Link komentara

  10. Bajden je iskusan i mudar političar koji se u pregovorima ne ponaša izazivački.
    (Pera, 9. decembar 2021 10:08)

    # Link komentara

  11. @Blago tebi. Evropa ima 900 miliona stanovnika. I duplo je jaca i od USA i od Rusije. Problem Evrope je bio dok je Britanija bila americki zec i destabilizator. Dok legne prasina oko izlaska Britanij eiz Eu i EU se malo unitarizuje (5 do 10 godina) USA moze da se pozdravi sa svojom krovnom patronazom svega i svacega. Nece Amerika uciti oca kako se prave djeca ;)
    (dejan, 09. decembar 2021 09:30)
    Kao prvo Evropa jedva premasuje 500 miliona stanovnika, drugo sem Francuske u EU ne postoje jake vojne formacije, sto se ekonomije tice , do polovine veka nece biti nijedne EU zemlje u 10 najbogatijih.
    Uz to treba dodati rapidan pad nataliteta, domaci terorizam i neuskladjenost samih clanica oko ustrojstva, nad drzava ili drzave saveza.
    (Standardi, 9. decembar 2021 10:04)

    # Link komentara

  12. Sve neki jastrebovi Nato pakta, što daju ratoborne izjave, a da oružje u ruke uzeli nikad nisu... samo provizije trgovaca oružja.
    (kognitivna disonanca, 9. decembar 2021 09:56)

    # Link komentara

  13. @dejan Evropa ima samo ekonomsku moc i nista vise. Nazalost, Evropa je div na staklenim nogama.
    (Perica, 9. decembar 2021 09:45)

    # Link komentara

  14. "Samo da napomenem da Bajdenov sin kontroliše kompletnu trgovinu energentima u Ukrajini već nekoliko godina unazad.
    Eto čisto da se podsetimo.
    P.S.
    Nemački privrednici su tokom ove krize u ukrajini kupili ns stotine hiljada hektara plodne ukrajinske zemlje.
    (CR7, 9. decembar 2021 08:29)"

    Nista cudno, zemlja na izvolte, samo grabe kao i kod nas posle 5 oktobra.

    Ukrajinska pljacka je pocela, i u velikom je zamahu, ali to je velika drzava i taj proces ce trajati, kod nas je trajao dobrih 10god samo u jednoj fazi.

    A sa druge strane uvaljena prica narodu da se bavi nepostojecim neprijateljem, svojim gradjanima koji se deklarisu kao "Rusi".
    (Goran, 9. decembar 2021 09:43)

    # Link komentara

  15. Pazi ti idiota: "svaki kompromis sa Moskvom treba saseći u korenu". I takvim plitkoumnicima će kasnije đavo biti kriv kad krenu rakete Pozdrav Iz Moskve (koja, istorijski poznato, Suzama ne veruje).
    (Posmatrač, 9. decembar 2021 08:31)

    Pazi tek ovog idiotluka;

    Rusiji smeta Ukrajinsko priblizavanje zapadu politicko i ekonomsko. Pa samostalna su drzava, nije im Rusija gospodar. Ili bi zeljela da bude, to bi mnogo objasnilo.
    (Nikola, 9. decembar 2021 09:42)

    # Link komentara

  16. Za vreme 2. sv. rata Britanija je izgubila status hegemona, trend unizavanja znacaja evropskih zemalja se nastavlja. Kao posledica ocekivane nadolazece krize jedina krupna promena ce biti propast EU i gubljenje bilo kakvog znacaja Evrope u geopolitici. Evropa jednostavno nema saveznika niti iko ima interes za malom i jakom Evropom.
    (Slobodan, 9. decembar 2021 09:17
    Blago tebi. Evropa ima 900 miliona stanovnika. I duplo je jaca i od USA i od Rusije. Problem Evrope je bio dok je Britanija bila americki zec i destabilizator. Dok legne prasina oko izlaska Britanij eiz Eu i EU se malo unitarizuje (5 do 10 godina) USA moze da se pozdravi sa svojom krovnom patronazom svega i svacega. Nece Amerika uciti oca kako se prave djeca ;)
    (dejan, 9. decembar 2021 09:30)

    # Link komentara

  17. Za pocetak prestanite da forsirate laznu vest o invaziji Rusije na Ukrainu. To je izmisljotina truloga zapada koji vecito trazi protivnike na istoku da bi mogao da opravda svoje mracne ciljeve a sve zarad profita. I ova vest je namerno plasirana u svetu ne da bi pokazala da je Bajden slabiic ili da je popustio vec da su Rusi hteli da izvrse invaziju koju su ameri sprecili. Rusi dolaze! - Dobro poznata prica jos od kubanske krize
    (DJony, 09. decembar 2021 08:35)

    A Krim, Gruzija, Moldavija... jel su isto izmisljotine?
    (Xman, 9. decembar 2021 09:28)

    # Link komentara

  18. Za vreme 2. sv. rata Britanija je izgubila status hegemona, trend unizavanja znacaja evropskih zemalja se nastavlja. Kao posledica ocekivane nadolazece krize jedina krupna promena ce biti propast EU i gubljenje bilo kakvog znacaja Evrope u geopolitici. Evropa jednostavno nema saveznika niti iko ima interes za malom i jakom Evropom.
    (Slobodan, 9. decembar 2021 09:17)

    # Link komentara

  19. Jedan visoki zvaničnik NATO članice sa istoka rekao je za "Fajnenšel tajms" da se (...) svaki razgovor o kompromisu s Moskvom "mora se odmah saseći u korenu" (...) i dodao da takav stav deli barem šest članica Evropske unije.

    --

    Drugim recima, ludilo kruzi Evropom.

    Ponovo.
    (DEDA CVETKO, 9. decembar 2021 08:41)

    # Link komentara

  20. Неиминовани постројава ПОТУС-а.
    (Питфолио, 9. decembar 2021 08:36)

    # Link komentara

  21. Za pocetak prestanite da forsirate laznu vest o invaziji Rusije na Ukrainu. To je izmisljotina truloga zapada koji vecito trazi protivnike na istoku da bi mogao da opravda svoje mracne ciljeve a sve zarad profita. I ova vest je namerno plasirana u svetu ne da bi pokazala da je Bajden slabiic ili da je popustio vec da su Rusi hteli da izvrse invaziju koju su ameri sprecili. Rusi dolaze! - Dobro poznata prica jos od kubanske krize
    (DJony, 9. decembar 2021 08:35)

    # Link komentara

  22. Pazi ti idiota: "svaki kompromis sa Moskvom treba saseći u korenu". I takvim plitkoumnicima će kasnije đavo biti kriv kad krenu rakete Pozdrav Iz Moskve (koja, istorijski poznato, Suzama ne veruje).
    (Posmatrač, 9. decembar 2021 08:31)

    # Link komentara

  23. Samo da napomenem da Bajdenov sin kontroliše kompletnu trgovinu energentima u Ukrajini već nekoliko godina unazad.
    Eto čisto da se podsetimo.
    P.S.
    Nemački privrednici su tokom ove krize u ukrajini kupili ns stotine hiljada hektara plodne ukrajinske zemlje.
    (CR7, 9. decembar 2021 08:29)

    # Link komentara

  24. Sto nije naveo tih bar 6 clanica saveza, da vidimo ko bi zrtvuje svoje gradsjane u ratu b ez pobednika.
    Estonija, Letonija, Litvanija, Poljska, mozda Slovacka i Rumunija, mada ima zivcanijih kandidata od dve poslednje.
    U svakom slucaju, iako je pretio da nece priznati Putinove crvene linije, izgleda da je razum prevladao Bajdena.
    (ex, 9. decembar 2021 08:14)

    # Link komentara

  25. Jedan visoki zvaničnik NATO članice sa istoka rekao je..

    Kuče koje laje ne ujeda.
    (026, 9. decembar 2021 08:03)

    # Link komentara

  26. A sta treba da razgovaraju ultimatumima i neprijateljski, onda bi bilo ok? Dve najvece vojne sile i treba da razgovaraju sa dozom razumevanja i spremnosti da se druga strana saslusa i eventualno preispitaju svoje odluke. Tako izgleda razgovor dva ozbiljna politicara.
    (Nisu to deca na velikom odmoru, 9. decembar 2021 07:53)

    # Link komentara

  27. Svi se boje Putina! :-)
    (JaoLale, 9. decembar 2021 07:53)

    # Link komentara

  28. Dok se vi bavite sitnicama...

    Prevarantska nacija sa istoka ce vas sve progutati.
    Njima je normalno krasti tudje ideje, varati, lagati.

    To Evropljani nikako da nauce. Dok smo mi medjusobno ratovali uvek je ostatak sveta profitirao.

    Oni prevaranti ce gace i carape skinuti svima.
    (Vladan, 9. decembar 2021 07:52)

    # Link komentara

  29. Clanica sa istoka , ko bi to mogao da bude ? , kah , Poljska , kah .
    (fix, 9. decembar 2021 07:37)

    # Link komentara