Nacrt zakona o Starom Sajmištu neprihvatljiv za komisiju

Komisija za utvrđivanje koncepcije programa Memorijalnog kompleksa Staro sajmište postigla je konsenzus da Nacrt Zakona koji je predložilo Ministarstvo za rad uz korekcije Sekretarijata za zakonodavstvo nije prihvatljiv.

Pošaljite komentar
  1. Treba obeleziti i na pravi nacin prezentovati strahote koje sus se desavale u Srbiji i Beogradi. Spomenik i muze su dovoljni. Ali sve parcele, ukljucujuci i Topovske supe, zasto ne i Banjicku sumu i Lisiciji potok i ulice Dorcola gde su se vozile dusegupbke… Jeste ozbiljna glupost ove komisije.

    Ceo Beograd o Vrcina do Kalemegdana lezi na nekim stratistima, bojistima, grobljima… na trgu su vodjene najvece borbe u prvom svetskom ratu, cuveni logor Glavnjaca je bio na mestu PMFa-a, ljudi ubijani u Studentskom parku, Banjica, Dedinje, Banjicka suma, Senjak, Sajam, Zemun, Dorcol, Terazije, Vracar, Ada ciganlija, Ada huja...Pa da onda premestimo Beograd?
    (Milorad, 4. avgust 2018 02:07)

    # Link komentara

  2. Svaka čast Komisiji i Veranu Matiću! Jedna od retkih ohrabrujućih vesti u poslednje vreme.
    (Dejan, 26. jul 2018 18:13)

    # Link komentara

  3. "Ustanova " Spomen žrtve" je tako stručno "zamotan" naziv da čak ni oni koji o tom zločinu znaju bar nešto ne bi mogli da pogode o čemu se radi.
     (Ne pada iver daleko od klade, 21. jul 2018 12:59)

    # Link komentara