Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životne priče

15. 04. 2018. 10:00   >>  23:36

Slavko je IZBAČEN iz ŠKOLE zbog AUTIZMA, ali ga je zato pozvala jedna IT kompanija! Šta je danas sa njim?

Slavku Mrševiću je u ranom detinjstvu dijagnostifikovan Aspergerov sindrom, najblaži oblik autizma. Živi u Rudu, u Bosni i Hercegovini, gde je do skoro pohađao Srednju saobraćajnu školu, sve dok nije izbačen.

Škola je odbila da svoj nastavni program prilagode njegovim funkcionalnim sposobnostima. To je bio povod da Slavko pokrene kampanju pod parolom "Pustite me u školu". Iako tamo još uvek nije pušten, svako jutro revnosno odlazi u nadi da će preći prag i slušati časove trećeg razreda. 

Kako je vreme odmicalo, škola i dalje nije imala razumevanja za njegovu bolest, ali zato jedna IT kompanija u Sarajevu jeste. Pozvali su ga da provodi vreme sa njihovim inženjerima, kako bi se detaljano upoznao sa IT industrijom i projektima i kasnije postao deo njih. 

Ljudi s autizmom imaju visoku inteligenciju, detaljni su u svom radu i veoma predani, što svakom poslodavcu predstavlja dobitnu kombinaciju. Veći broj IT kompanija u svetu počeo je da se bori protiv diskriminacije osoba sa autizmom, implementirajući programe koji im pomažu da pronađu posao u IT industriji, a kasnije prate i njihovo razvijanje i napredak, piše byka.com.

U nastavku detaljno poslušajte njegovu priču:

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari