Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životne priče

13. 11. 2017. 12:00   >>  10:24

Jelena Dokić progovorila o ocu: „Tukao me je kaišem i šutirao do krvi...“

Jelena Dokić je nekada bila četvrta teniserka WTA liste, a sada je prevremeni teniski penzioner, zbog čega je imala vremena da se posveti pisanju autobiografije pod nazivom “Unbreakable”, gde je otkrila šokantne detalje zlostavljanja koje je trpela do strane oca Damira Dokića.

U trenutku kada je bila na vrhuncu karijere, Jelena je otkrila da ju je otac tukao kaišem svaki put kada bi imala lošiji performans na treninzima i šutirao toliko jako da ju je često ostavljao punu modrica i krvavu. 

Dokićeva je u knjizi "Nesalomiva" napisala da je nasilje počela kada je imala samo šest godina i da je očevo ponašanje imalo veliki uticaj na čitav njen život. Kako prenose britanski mediji, koji imaju uvod u autobiografiju koja još nije objavljena, Jelena opisuje detalje fizičkog i emocionalnog zlostavljanja od oca.

Jelena u knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja posle kojeg bi ostala krvava i modra.

Neretko ju je dok je bila tinejdžerka nazivao stavičnim imenima prenosi "Dejli Telegraf". Nazivao je "kur*om", a najgore je prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine. 

"Stvarno ružno sećanje koje će ostati sa mnom zauvek... Završila sam u nesvesti! Strašno me je tukao", napisala je Dokićeva. 

Damir je važio za jednog od najgorih očeva teniserki koji se često svađao sa sudijama i čak tri puta (od četiri) dobio zabranu prisustvovanja turnirima.

Izbačen je sa Vimbldona 2000. godine zato što je razbio telefon novinara, iz U.S. Opena zbog maltretiranja kelnera oko cene ručka, a 2001. godine je morao da napusti Australian Open jer je agresivno tvrdio da je meč bio “namešten” protiv njegove ćerke.

U zatvoru je proveo 15 meseci nakon što je 2009. godine pretio ambasadoru Australije u Srbije ručno granatom, piše mondo.rs.

Izvor: Story, B92

 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari