Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životne priče

05. 11. 2017. 10:26   >>  09:13

Najtužnija sudbina Holivuda: Životna priča Kijanu Rivsa

Ređale su se nesreće za nesrećama, ali on ne odustaje.

Kijanu Rivs (53) već više od tri decenije jedan je od najtraženijih glumaca svoje generacije, kog većina ipak prepoznaje po ulozi Nea u naučno-fantastičnoj tirlogiji “Matriks”.

Danas, Rivs je ostvario impresivnu glumačku karijeru, ali mu je privatni život bio vrlo haotičan i neretko tragičan. Nije se predao i pored svih nedaća koje su ga zadesile, i priznaje da su ga upravo nesreće učinile boljom osobom.

– Ja sam jedna od retkih holivudskih zvezda koja ne živi u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam više od 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može preživeti najgore tragedije i nastaviti da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to šta vas trenutno muči, možete to pobediti – rekao je glumac.

Kada je imao tri godine, Kijanov otac je napustio porodicu pa su on i njegove sestre odrastali s dekom i bakom jer se njihova majka udavala i razvodila četiri puta. Zbog toga je kao tinejdžer Kijanu promenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije i nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavalac hokeja, sporta u kom je bio veoma uspešan. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, ali je zbog povrede morao da se oprostii sa sportskom karijerom i posvetio se glumi. Počeo je da igra u pozorištu i u reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. Početkom devedesetih počele su da se nižu prve ozbiljnije uloge za lepog glumca.

Kako mu je karijera sve više napredovala, tako su počele i Kijanove prve nesreće. Njegov najbolji prijatelj i kolega River Finiks preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Kijanu njegov odlazak nikad nije preboleo.

– On je bio veliki čovek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje i često mislim na njega –izjavio je Rivs nedavno.

Zatim je njegova sestra obolela je od leukemije, ali je,uspela da ozdravi. Tokom njene borbe s bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i fondacija za lečenje leukemije.

Nakon “Matriksa” donirao je 70 posto zarade bolnicama koje leče pacijente koji se bore sa opakom bolešću.

Zaljubio se u kolegicu Dženifer Sim, a iste godine kada je snimao naučno-fantastični bioskopski hit, par je čekao dete.

Njegova devojka je izgubila dete, devojčicu koju su planirali da nazovu Ava Arčer Sim-Rivs, u osmom mesecu trudnoće. Iako su se voleli, smrt deteta ih je udaljila te su prekinuli ljubavnu vezu. Nakon raskida su ostali u dobrim odnosima i videli su se i dan pre fatalne nesreće u kojoj je ona izgubila život.

Aprila 2001. godine Sim je išla na zabavu kod prijatelja Merlina Mensona. Kada se vraćala kući, bila je pod tolikim uticajem antidepresiva da se zaletela u tri automobila, a od jačine udarca izletela je iz svog džipa.

– Drugi su je vozili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom – branio se tada Menson.

Obožavaoci Kijanu Rivsa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, ali on ima odgovor.

– Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne – kaže glumac, kog ćemo uskoro gledati u filmu “The Whole truth” pored Rene Zelveger, a sledeće godine u bisokope stiže i nastavak uspešnog akcionog trilera “Džon Vik”.

Izvor: Story

 

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari