Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

10. 05. 2018. 13:00   >>  11:42

Muče vas alergije? Onda morate da jedete ovu hranu!

Postoje namirnice koje mogu da ublaže simptome alergije. Ukoliko ih redovno konzumirate sigurno će vam biti lakše, a zdravi su pa svakako ne mogu da škode...

Citrusi

Odličan su izvor vitamina C koji ublažava alergijske simptome. Pomorandža sadrži blizu 100 mg, a veći grejp preko 110 mg ovog vitamina. Preporučuju se i limun, limeta i mandarina.

Bobičasto voće

Kvercetin ublažava simptome alergija tako što blokira oslobađanje histamina. Ima ga u voću i povrću, posebno u citrusima, jabukama, luku, peršunu, grožđu, bobičastom voću, maslinovom ulju...

Jogurt

Dobre bakterije kakvih ima u jogurtu pomažu da se očuva zdrava mikroflora u crevima gde se nalaze brojne ćelije imunološkog sistema. Dobre bakterije podižu imunitet i čine nas otpornijim na alergene.

Kivi

Vitamin C iz kivija poboljšava aktivnost enzima koji razgrađuje histamin, što može da pomogne ljudima s blažim oblicima histaminske intolerancije. Uz kivi i citruse, odlični izvori vitamina C je i paprika.

Ananas

Istraživanja su dokazala protuupalni učinak bromelaina iz ananasa i smanjenje iritacije na alergijske bolesti kao što je astma. Uključite ga u ishranu, na primer u obliku voćne salate. 

Izvor: 24sata.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari