Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

15. 04. 2018. 09:00   >>  23:36

Sezona alergija polako stiže! Evo načina kako da se rešite kijanja i nadraženih očiju

Polako nam stižu topliji dani, a na televiziji ćete već videti reklame o prevenciji prolećnih alergija. Sezona nam je pred vratima, i dok se mnogi raduju buđenju prirode, drugi žale jer ih očekuje pakao zbog raznoraznih supstanci u vazduhu.

Nadražene oči, Konstantno kijanje, začepljen nos i drugi problemi sa respiratornim organima su samo jedne od asocijacija proleća.

Stabla cvetaju i oslobađaju se od polena koji se umnožava i tako dospeva u mnoga domaćinstva. Ako vam smetaju prolećni alergeni, morate smisliti metode kako se od njih odbraniti, ističu novosti.rs.

U Srbiji su najzastupljenije alergije na polen i ambroziju. Za početak, u ishranu ubacite namirnice bogate vitaminima A i C, jer one jačaju imunitet. Takođe, unosite što više probiotika – u vidu jogurta, kefira, sira, kiselog kupusa, soje, neobranog mleka...

Ovi saveti će donekle suzbiti alergije, ali ih neće u potpunosti ukloniti. Savetujemo vam da svakako posetite lekara, koji vam pripisati lek koji će simptome skroz eliminisati. 

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari