Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

20. 09. 2017. 09:44   >>  14:50

Žene ovo često rade, a nikako ne bi smele!.

U brizi o zdravlju mnoge žene neretko zaborave na svoje intimno područje. A neke stvari su zaista važne i nikako ih ne smete zanemariti. Evo šta svakako treba da izbegavate.

Ispiranje

Ispiranje vagine aplikatorom može biti veoma opasno jer remeti pH vrednost u vagini i vodi ka infekciji. Sve što vam treba kako biste se osećale čistim je pranje toplom vodom.

Parenje

Ako imate želju da se posvetite novom trendu, pa da u spa centru naparite svoju vaginu, pripazite. To može biti veoma opasno za ovo osetljivo područje jer narušava prirodan odnos bakterija.

Pirsing

Ovo je najgore što možete učiniti svojoj vagini. Tako možete oštetiti nerve i izazvati jake bolove, a ujedno i povećati šanse za pojavu infekcija i iritacije kože.

Uzan veš

Veš nikada ne bi trebalo da vam bude uzak i da vas steže, već da se u njemu osećate prijatno. U suprotnom, dlačice vam mogu urasti, mogu se javiti brojne infekije, pa je za vašu vaginu jedino privaljtljiv mekan, pamučni veš.

Brijanje dlačica

Ukoliko brijete dlačice na intimnoj zoni, to može biti nezgodno – ako se makar malo posečete, stvarate idealno tlo za infekciju, a dlačice su tu da brane vaginu od raznih bakterija. Umesto da ih se sasvim otarasite, probajte da ih skratite, savetuje zena.blic.rs.

Mirišljavi sapuni

Mnoge žene žele da im tamo dole mriše kao duša, pa se peru raznim mirišljavim sapunima. To je velika greška jer su ovakvi proizvodi namenjeni samo sa spoljašnju upotrebu.

Nemar tokom menstruacije

Održavanje higijene tokom onih dana veoma je važno, pa zato i ne treba naročito napominjati da morate redovno menjati tampone i uloške. U suprotnom će vam zdravlje biti ozbiljno ugroženo.

Pratite nas i na Viberu!

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari