Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

12. 09. 2017. 13:00   >>  11:11

TRI saveta za ubrzavanje spermatozoida: Sklonite laptop iz krila!

Zdrave životne navike u velikoj meri utiču na sve segmente našeg života, posebno kada je reč o reproduktivnom zdravlju.

Hrana ne samo da utiče na vaš struk, već takođe ima značajan uticaj i na zdravlje vaše sperme.

Prema navodima magazina Human Reproduction, muškarci koji jedu hranu sa više omega 3 masnih kiselina imaju zdraviju spermu u odnosu na one muškarce koji ne konzumiraju dovoljno ovih esencijalnih nutrijenata. Ovo su neki od bazičnih saveta za očuvanje snažne i zdrave sperme.

VIŠE U TERETANU

Vežbači dok treniraju uglavnom se fokusiraju na izgradnju mišića, zdravlje srca i lepšu figuru svog tela, ali nisu ni svesni da upravo dobar trening u teretani pomaže da spermatozoidi budu snažniji. Istraživanja su pokazala da redovni treninzi povećavaju proizvodnju testosterona, koji pak pomaže boljem stanju spermatozoida.

IZBEGAVAJTE ZADIMLJENE PROSTORE

Naravno, vi ne pušite. Međutim ukoliko se aktivno družite sa pušačima ili redovno odlazite u zadimljene barove, možete značajno uticati na oštećivanje DNK strukture spermatozoida. Određene statistike su pokazale da nema previše razlike u manjoj kvaliteti sperme između pušača i onih muškaraca koji spadaju u grupu pasivnih pušača.

NEKA BUDE HLADNO

Držanje laptopa u krilu ili sedenje na zagrejanom sedištu u automobilu povećava temperaturu skrotuma, što sa druge strane ima velike implikacije na loše stanje vaših spermatozoida.

Izvor: Menshealth

 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari