Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

23. 06. 2017. 10:20   >>  10:37

Svaka žena mora da zna šta znače ovih PET KVRŽICA NA VAGINI

Ženska intimna zona zahteva posebnu negu, pogotovo tokom letnjih vrućina, a svaku promenu žena mora da uoči i da isprati. Usled stalne depilacije, brijanja i raznih hemikalija, vagina se može iritirati, a šta se tada javlja, svaka žena mora da prepozna i da razlikuje.

Ovo su neke od najčešćih problema, a kada ih primetite savetuje se odlazak ginekologu ili dermatologu.

Pratite nas i na Viberu!

Batolinova cista

Jači sekret može biti jedan od znakova, s obzirom da se batolinova cista javlja kada se žlezde sa obe strane ulaza u vaginu zapuše. Obično se ne javlja bol, a u drugom slučaju ako osetite probadanje prilikom mokrenja ili hodanja, obavezno se obratite doktoru.

Bubuljice u boji kože

Ove bubuljice nisu ništa strašno, ali je važno da ih pustite da same prođu. Razlog nastanka su zapušeni znojni kanali, a osim na intimnom delu, javljaju se na predelu pazuha i stomaka.

Vaginalni čirevi

Vaginalne čireve ćete lako prepoznati, jer su puni gnoja i izgledaju otečeno. Uglavnom nastaju zbog nepravilne depilacije ili brijanja, a nikako ih ne cedite jer možete samo da pogršate stvar. Kako biste ubrzali njihov nestanak, nosite pamučan veš i stavljajte tople obloge.

Urasla dlaka

Ovo je jedan od najčešćih problema žena. Dlaka koja raste ispod nivoa kože se često upali, kada se javlja infekcija, ali i bol. Ako ste skloni ovim vrstama upala, savetujemo da redovno menjate brijače, i nosite uglavnom pamučan veš.

Beningni tumor

Reč je o bezopasnim čvorićima, ali ako osetite svrab obavezno se javite doktoru koji će utvditi o čemu se tačno radi i prepisati odgovarajući terapiju.

Izvor: dnevno.rs

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari