Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

11. 06. 2017. 11:00   >>  12:33

Tehnike za pokretanje lenjih creva pre odlaska na posao, ili kada ste u žurbi

Osećate pritisak u crevima i znate da bi trebalo otići do toaleta, ali kada sednete na vc šolju, ništa se ne dešava. Dajemo vam savete uz pomoć kojih ćete na jednostavan način pokrenuti probavu.

Pijte tople napitke

Voda, čaj, kafa... sasvim je svejedno, bitno je da je toplo, jer oni proširuju krvne sudove, poboljšavaju protok i tako pokreću probavni sistem.

Kratko vežbanje

Pre nego što sednete na vc šolju, uradite nekoliko dinamičnih rastezanja, zatim hodajte po stepenicama ako ih imate ili se slično krećite, jer fizička aktivnost pokreće rad creva.

Probudite se ranije

Iako se rano budite za posao, za ovu aktivnost je potrebno malo ranije. To je važno kako biste uspostavili rutinu među kojoj bi bila i velika nužda. Nemojte zaboraviti da telu treba vremena da svari doručak i podstakne njeno varenje, a za to je potrebno vreme.

Masiranje donjeg stomaka

Naučnici Univerziteta u Los Anđelesu ustanovili su da lagan pritisak na mišiće u predelu vaginalnog i analnog otvora, može omekšati stolicu. Probavu možete pokrenuti laganom masažom tog dela tela, ako u vašem slučaju nijedan prethodni savet ne deluje.

Izvor: zadovoljna.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari