Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

11. 03. 2018. 08:00   >>  09:32

Ojačajte imunitet i pobedite bolesti: Ovo su 3 najjača prirodna antibiotika

Ukoliko želite da na prirodan način pobedite bolesti i ojačate imunitet pomoć potražite u ova tri najjača antibiotika

Ulje origana

Ovo čarobno ulje dobija se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za šta je zaslužan sastojak pod nazivom carvacrol. Vrlo mala doza ovog ulja poseduje neverovatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.
Doziranje: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šolju čaja ili čašu soka.
Pogledajte i 8 neverovatnih zdravstvenih blagodeti origana

Beli luk

Volimo ga u jelima, volimo ga u prahu, volimo ga sirovog u salati. Beli luk je kralj povrća. Njegova snažna aroma i miris pretvaraju ga u savršen začin, ali beli luk ima još puno moćnijih svojstava. Beli luk je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade hemijski antibiotici.

Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se sečenjem ili presovanjem razgrađuje u alicin, beli luk ima antibiotičko delovanje. Usporava rast bakterija, uspešno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripa.

Doziranje: 2 do 4 čena luka dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ukus može ga pojesti i sirovog.
Pogledajte i Koristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške

Čili papričica

Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog ukusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušena ili u obliku praha. Njihova moćna svojstva za zdravlje vrlo su široka, a u ajurvedi i kineskoj medicini cenjeni su analgetik protiv bolova i učinkovito protiv upalno i antibakterijsko sredstvo.
Doziranje: 1/2 kašičice dnevno kao dodatak jelu ili ga podelite u dve šoljice čaja ili soka.

Izvor: Zadovoljna/ Stvar ukusa

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari