Prva Srpska Televizija :: Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/rss.html Ako izbije požar u ovoj kući vatrogasci imaju izričit nalog da NE ULAZE! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141419/ako-izbije-pozar-u-ovoj-kuci-vatrogasci-imaju-izricit-nalog-da-ne-ulaze.html Filip Žije živi u skromnoj kući na obali Loare ali ne sam. Sa njim žive Ali i Gator ali i još mnogo veoma neobičnih ljubiimaca zbog kojih vatrogasci imaju izričitu zabranu da ulaze u njegov dom u slučaju požara. Evo i zbog čega...

]]>
Tue, 25 Sep 2018 11:19:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141419/ako-izbije-pozar-u-ovoj-kuci-vatrogasci-imaju-izricit-nalog-da-ne-ulaze.html
Ima 11 godina i rođen je sa dugačkim TREPAVICAMA koje su mu DO USANA! Kako živi ovaj mališan? http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141374/ima-11-godina-i-rodjen-je-sa-dugackim-trepavicama-koje-su-mu-do-usana-kako-zivi-ovaj-malisan.html Muin Bačonaev je 11-godišnji dečak iz Rusije koji je javnosti poznat zbog svojih neobično dugačkih trepavica od 4,3 centimetra. Kada se rodio, trepavice su mu dodirivale usne.

"Živim kao i svi drugi, moje trepavice ne zahtevaju posebnu negu i nemam poteškoća", priča dečak koji je ušao u rusku knjigu rekorda.

On ne želi da bude poznat zbog svojih trepavica, jer on za sebe ima drugačiju budućnost. San mu je da postane fudbaler.

Njegov otac Zaidulo Bačonaev (45), koji se sa porodicom doselio u u Rusiju 2010. godine iz Tadžikistana, kaže da na ulici svi obraćaju pažnju na njegovog sina. 

"Kad ide sa mamom u šetnju, svi ga gledaju. Vodili smo ga kod raznih lekara i svi su nam rekli da je Muin zdrav i da duge trepavice nisu nikakav problem. Objasnili su nam da se gen odgovoran za rast trepavica u ovom slučaju jednostavno malo drugačije ponaša", kaže Zaidulo. 

]]>
Mon, 24 Sep 2018 17:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141374/ima-11-godina-i-rodjen-je-sa-dugackim-trepavicama-koje-su-mu-do-usana-kako-zivi-ovaj-malisan.html
Agresivni ispadi: Ulizice brže napreduju u karijeri, ali i lakše gube samokontrolu http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141368/agresivni-ispadi-ulizice-brze-napreduju-u-karijeri-ali-i-lakse-gube-samokontrolu.html Ulizivanje umanjuje samokontrolu ulizice, zbog čega je on skloniji lošijem ponašanju na radnom mestu, pokazuje studija.

Ulizivanje nadređenom svakako ima prednosti, jer je poznato da miljenici šefova brže napreduju u karijeri. Nije, ipak, sve tako ružičasto za one koji praktikuju tu aktivnost. Ulizivanje umanjuje samokontrolu ulizice, zbog čega je on skloniji lošijem ponašanju i agresivnim ispadima na radnom mestu, pokazuje studija Univerziteta u Oregonu, čiji su rezultati objavljeni u "Magazinu primenjene psihologije".

Ispitivane su dve vrste ponašanja - ulizivanje koje je obuhvatalo laskanje, činjenje usluga šefu i povinovanje njegovom mišljenju, kao prvo, i samopromocija, koja je podrazumevala preuzimanje zasluga za uspeh, isticanje svojih prednosti i poznanstava sa moćnim ljudima.

Analizirano je kako je 75 ispitanika u Kini koristilo ove tehnike tokom dve radne nedelje. Učesnici su bili menadžeri srednjeg nivoa u velikoj državnoj softverskoj kompaniji. Popunjavali su upitnike o svakodnevnim aktivnostima, a zatim su učestvovali u testu koji je ispitivao njihove socijalne veštine.

Nivo do kog su se ispitanici ulizivali šefu varirao je od dana do dana. Ali što su se više tokom dana ulizivali nadređenom, manji je bio nivo samokontrole na kraju radnog vremena. Ovi ispitanici su bili skloniji tome da budu grubi prema kolegama, ali i da surfuju internetom umesto da rade. Nije ustanovljena veza između drugog tipa ponašanja, odnosno samopromocije i samokontrole.

Naučnici veruju da odgovor leži u tome što uspešno ulizivanje podrazumeva glumljenje iskrenosti, što pak zahteva samokontrolu, pa se njene rezerve istroše.

Izvor: novosti

]]>
Mon, 24 Sep 2018 15:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141368/agresivni-ispadi-ulizice-brze-napreduju-u-karijeri-ali-i-lakse-gube-samokontrolu.html
Položaj sedenja otkriva zanimljive strane vaše ličnosti kojih možda niste svesni http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141371/polozaj-sedenja-otkriva-zanimljive-strane-vase-licnosti-kojih-mozda-niste-svesni.html Položaj tela u sedećem položaju može dosta da otkrije o našoj ličnosti, tvrde psiholozi. Navodno, način na koji sedite otkiva naše skrivene želje i instinkte...

Držite prekrštene noge 

Vi ste prava sanjalica i vašom maštom svakodnevno iznenađujete svoju okolinu. Skloni ste menjanju stvari u životu, praćenju novih trendova, a vaša najveća slabost je nestrpljivost. 
Noge su vam skupljene i prema napred
Jako ste disciplinovani i tačni. Nažalost, vaš perfekcionizam često izluđuje druge, piše miss7.24sata.hr.
Sedite na boku sa skupljenim nogama
Vrlo ste ambiciozni i vaš trud je uvek prevelik. Ljudima ponekad izgledate kruto, ali vas to ne ometa prilikom ostvarenja ciljeva. Dobro se nosite sa kritikom. 
Sedite raširenih ruku
Opušteni ste i kreativni, zbog čega se teško možete koncentrisati samo na jednu stvar. Kod kuće vam je haos, u kojem se samo vi snalazite. 
Tokom sedenja vam noge idu u X

Šarmanti ste i kreativni, ponekad i malo detinjasti. Ponekad situaciju nesvesno zakomplikujete, ali se problem, srećom, nekako reši sam od sebe. Spontanim reakcijama brzo osvajate sagovornike, a vama je život prava pustolovina jer volite da svakog dana stičete nova iskustva.

]]>
Mon, 24 Sep 2018 13:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141371/polozaj-sedenja-otkriva-zanimljive-strane-vase-licnosti-kojih-mozda-niste-svesni.html
Žena koja je zaustavila teror! Zovu je avganistanski Top Gan i zbog toga je platila veliku cenu! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141175/zena-koja-je-zaustavila-teror-zovu-je-avganistanski-top-gan-i-zbog-toga-je-platila-veliku-cenu.html U 23. godini Nilufar Rahmani je razbila predrasude i pokazala ljudima širom sveta da teror talibana mogu zaustaviti i žene koje su spremne da kažu “ne”.

Ona je ispunila svoj san iz detinjstva i pridružila se avganistanskoj vojnoj avijaciji uprkos jakim tendencijama u tom delu sveta da se žene ograniče na tradicionalne uloge.

Na obuku se prijavila tajno od porodice koja je mislila da žena nema šta da radi van kuće. Zapravo Rahmanio je prvi ženski pilot i kapetan u avganistanskoj vojsci. Ubrzano je prošla kroz obuke i postala je prva žena pilot u zemlji od rušenja talibanskog režima, i prva žena pilot borbenog aviona u istoriji te zemlje.

U nekim misijama je prkosila naredbama nadređenih da ne sme da prevozi ranjenike. Ženama je tradicionalno zabranjen prevoz mrtvih ili ranjenih osoba jer mnogi veruju da “žene imaju malo srce i previše su emotivne”.

A onda je u aprilu ove godine dobila azil u Americi jer su pretnje smrću koje je dobijala od talibana postale sve učestalije. Tražila ga je pre dve godine.

Danas, u 27. godini ona svedoči o pretnjama koje su dobijali i članovi njene porodice. Zbog izbora Nifular morali su da se kriju. Njenog brata su dva puta pokušali da ubiju, a sestru su naterali da se razvede i uzeli su joj decu koju više ne može da viđa.

Nifular je izjavila da svoju porodicu nikada ne bi uvlačila u tako nešto da je znala koliko užasno će sve postati.

“Mnoge devojke u Avganistanu imaju snove, ali brojni problemi i pretnje stoje im na putu”, rekla je.

Na društvenim mrežama Nifular je dobila nadimak avganistanski Top Gan, piše cdm.me.

]]>
Sun, 23 Sep 2018 16:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141175/zena-koja-je-zaustavila-teror-zovu-je-avganistanski-top-gan-i-zbog-toga-je-platila-veliku-cenu.html
On od BOMBI pravi RUŽE i tako se "čisti" od mržnje! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141172/on-od-bombi-pravi-ruze-i-tako-se-cisti-od-mrznje.html Reč je o izraelskom umetniku Džeronu Bobu koji od bombi pravi ruže. Sa idejom je počeo nakon što je jednog dana smrt pogledao u oči. Nakon što se u dvorištu škole u kojoj je radio dogodila tragedija, odlučio je da se "očisti" od mržnje. Pogledajte kako on to vešto čini...

]]>
Sun, 23 Sep 2018 14:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141172/on-od-bombi-pravi-ruze-i-tako-se-cisti-od-mrznje.html
Šta nam govori položaj u kome se budimo u krevetu? http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141028/sta-nam-govori-polozaj-u-kome-se-budimo-u-krevetu.html Ukoliko vam se čini da imate probleme sa poslom, to možda nema nikakve veze sa načinom na koji ga obavljate već sa načinom na koji spavate. To se ne odnosi na to koliko dugo spavate ili na vreme kada ležete već na položaj u kom spavate.

"Ukoliko se probudite u položaju fetusa, probudili ste se na pogrešnoj strani kreveta", izjavila je Ejmi Kadi sa Poslovne škole Univerziteta Harvard. Ejmi je socijalni psiholog koji intenzivno istražuje moć govora tela.

Dobra vest je da niste jedini koji spavaju i bude se u položaju fetusa. Oko 40 odsto svih ljudi spava u ovom položaju. To je pozicija u snu koju usvajaju veoma emotivni i osetljivi ljudi, a više je žena nego muškaraca koje spavaju u tom položaju.

Kadi kaže da spavanje u položaju fetusa može negativno da utiče na vaš uspeh jer podsvesno deluje na način na koji vidite sebe.

"U suštini, vaše telo utiče na vaš um, um utiče na ponašanje, a ponašanje na ishod."

Jednostavniji primer je da su istraživanja dokazala da možete da utičete na sebe i budete srećniji ukoliko se smejete, upravo zbog te povezanosti tela i uma.

Slično tome, ukoliko previše vremena provodite u pokornom položaju, odnosno držanju tela, čak i dok spavate, podvesno šaljete sebi poruku da nemate ili ne želite da imate ličnu moć.

Međutim, postoje stvari koje možete uraditi da se to promeni. Možete da vežbate da pozitivno razmišljate i da imate samouvereno držanje podignute glave.

Ukoliko ste spremni za veći izazov, pokušajte da promenite položaj spavanja. Najbolji položaj je sa ispruženim rukama i nogama i zauzimanje što više prostora u krevetu. Samo pazite da na taj način ne izgurate partnera iz kreveta.

Izvor: b92.net

]]>
Sat, 22 Sep 2018 09:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141028/sta-nam-govori-polozaj-u-kome-se-budimo-u-krevetu.html
Preko Interneta je naručila kombinezon, ali kada je videla šta joj je stiglo, postala je HIT na društvenim mrežama! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141290/preko-interneta-je-narucila-kombinezon-ali-kada-je-videla-sta-joj-je-stiglo-postala-je-hit-na-drustvenim-mrezama.html Situacija koja se svakome može desiti.

Karen Godfri, 46-godišnja majka troje dece iz Velike Britanije, odlučila je da se osveži svoju gardarobu pa je naručila ružičasti kombinezon preko jedne onlajn prodavnice.

"Krajem meseca idem na bitan događaj pa sam pomislila da bih mogla da se počastitm novom odećom, nečim u čemu neću morati da brinem hoću li moći da nahranim sedmomesečno dete. Pronašla sam idealan komad, naručila broj veći, stigao je juče", napisala je na Karen na Fejsbuku uz fotografije kako kombinezon izgleda u katalogu veb šopa, ali i video u kojem se vidi da joj je kombinezon definitivno mali.

"Ne samo da mi se vidi "kamil toj", već mi se vidi čitava kamila", rekla je Karmen vrišteći od smeha u video snimku koji je nasmejao više od milion ljudi.

"Kamil toj" je inače žargonski izraz za ocrtavanje intimnih delova tela kroz odeću.

Video je dosad pogledalo oko 1,3 miliona ljudi, a objava ima skoro 10 hiljada lajkova, piše jutarnji.hr.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 16:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141290/preko-interneta-je-narucila-kombinezon-ali-kada-je-videla-sta-joj-je-stiglo-postala-je-hit-na-drustvenim-mrezama.html
Šta ste prvo ugledali na fotki? Ako je OVO vaš odgovor, vi ste magnet za muškarce! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141221/sta-ste-prvo-ugledali-na-fotki-ako-je-ovo-vas-odgovor-vi-ste-magnet-za-muskarce.html Slika umetnika Rafala Olbinskog sadrži nekoliko detalja, a ono što prvo uočite na njoj otkriva mnogo toga o vašem karakteru. Saznajte zašto vas ljudi vole.

Koji je predmet koji ste prvi ugledali? Među odgovorima pronađite svoj i otkrijte zašto vas drugi vole.

Vaza

Vi ste sasvim drugačiji spolja i iznutra. Spolja izgledate ravnodušno, a u unutrašnjosti ste topli i brižni. Imate sposobnost da budete statični i entuzijastični. Jako ste osjetljivi, pazite na svaki detalj. Uvek primijetite male stvari i znate kako da ih se rešite pre nego što postanu veliki problem. Odlučni ste u donošenju odluka i izvlačite dobro iz svake situacije. Zato vas drugi izuzetno vole.

Mačka

Vrlo ste obzirni, čini se kao da možete da gledate pravo u srca drugih. Znate da slušate, ali i da motivišete druge. Prijatelji vam uvek veruju i često vam pričaju o svojim problemima. Opušteni ste, smireni i jako voljeni.

Žena

Vi ste misteriozno privlačni. Uvijek razmišljate o idejama, ali ne želite da ih iskažete u javnosti. Samo u kritičnim trenucima ćete pokazati svoje pravo „ja“. Opušteni ste, odani i orijentisani ka cilju. Kada neko postane vaš prijatelj ili partner, celim bićem brinete o njemu.

Stolica

Vi kao da imate dve ličnosti. Volite da budete smireni i mislite na sebe, ali želite i dase zabavu s prijateljima. Ponekad ljudi ne mogu da dešifruju o čemu razmišljate, pa često delujete udaljeno i misteriozno. Iako umete da budete buntovni, vi ste jako fokusirani i dajete drugima osećaj stabilnosti i poverenja. Kavez

Vi ste jedinstveni u svakom smislu. Imate sopstveni stil i bitniji vam je kvalitet nego kvantitet. Volite da uživate u lepim stvarima u životu, a posebno vas raduje kada usrećite druge. Prijatelji imaju poverenja u vas, piše zena.blic.rs.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 09:51:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141221/sta-ste-prvo-ugledali-na-fotki-ako-je-ovo-vas-odgovor-vi-ste-magnet-za-muskarce.html
Danas je Mala Gospojina: Verovanje kaže da je na ovaj dan dobro ugovarati svadbe! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/82164/danas-je-mala-gospojina-verovanje-kaze-da-je-na-ovaj-dan-dobro-ugovarati-svadbe.html SPC i vernici danas slave Rođenje Presvete Bogorodice, praznik u narodu poznat kao Mala Gospojina. Na Malu Gospojinu slavi se uspomena na dan kada je u Nazaretu, u domu Joakima i Ane, rođena Sveta Deva Marija i spada u jedan od najvećih zavetnih praznika.

Joakim i Ana su dugo bili neplodni, bez dece. Već stari, oni su molili Boga da im podari dete, da ih obraduje kao što je nekada obradovao Avrama i Saru, darovavši im sina, Isaka. Jednog dana, moleći se Bogu u voćnjaku pod drvetom lovora, Ani se javio anđeo i rekao joj da je njen glas stigao do Nebesa i da će ubrzo biti majka.

Ana se tada zavetovala da će dete podariti Bogu, da mu služi celog veka. Bog im je podario ćerku, ali i Bogomajku. Starica Ana rodila je ćerku, kojoj je dala ime Marija, što znači visoka ili gospodareća.

U narodu se ovaj praznik slavi uz živopisne običaje, uglavnom posvećene rađanju. Veoma je cenjen kod Srba, a u većini mesta održavaju se vašari i druge svečanosti, proslave i molitve.

Takođe, na Malu Gospojinu mnogi planiraju i ugovaraju svadbe i venčanja, jer, prema predanju, ona mladencima, verenim, i venčanim na ovaj dan daruje posebnu blagoslov.

Jesenje svadbe u Srbiji, od davnina, počinjale su od Male Gospojine. U poljoprivredi, Mala Gospojina je označavala vreme kada se počinjalo sa oranjem i setvom ozimih useva. U to vreme, priređivane su i razne stočarske svečanosti.

Veruje se da bilje ubrano između Velike i Male Gospojine ima posebna lekovita svojstva, a da jaja iz toga perioda mogu cele godine ostati sveža pa se zato ostavljaju za nasad; pilići izleženi u ove dane biće dobre nosilje. Mnoge porodice slave Malu Gospojinu kao svoju Krsnu slavu.

Mala Gospojina u Šumadiji smatra se velikim praznikom i slavom. Domaćini koji ne slave slavu, odlaze sa porodicom svečano obučeni na raznorazne i mnogobrojne sabore i vašare, koji se održavaju oko crkava, odnosno u crkvenim portama. Ovaj dan je dobar za održavanje svadbi i veridbi. U Glamočkom polju održava se veliki stočni vašar.

Najveći vašari u Srbiji su u Negotinu i Šapcu, s tim što vašar u Negotinu ima vrlo dugu tradiciju.

Veruje se i, kada je na ovaj praznik vedro, da će sunčano biti i tokom jeseni, ali i zime.

Mala Gospojina spada u red Bogorodičnih praznika i nepokretan je, što znači da ima fiksno mesto u crkvenom kalendaru i označen je crvenim slovom.

Ikona Bogorodice Beogradske biće izložena još danas do 18 sati u crkvi Svetog Save. SPC poziva vernike da se poklone najstarijoj beogradskoj ikoni koja potiče iz 16. veka.

Ostali Bogorodičini praznici su Vavedenje, Sretenje, Blagovesti, Uspenje presvete Bogorodice (Velika Gospojina), kao i oni koji obeležavaju sećanje na događaje iz njenog života, kao što su Pokrov Presvete Bogorodice i Polaganje rize Presvete Bogorodice.

Izvor: Mondo, Vikipedija

]]>
Fri, 21 Sep 2018 08:32:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/82164/danas-je-mala-gospojina-verovanje-kaze-da-je-na-ovaj-dan-dobro-ugovarati-svadbe.html
Ima 26 godina, a samo 17 kilograma! Lekar joj kaže da može da glumi u horor filmovima! Skamenićete se kada joj vidite lice (FOTO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141211/ima-26-godina-a-samo-17-kilograma-lekar-joj-kaze-da-moze-da-glumi-u-horor-filmovima-skamenicete-se-kada-joj-vidite-lice-foto.html Boluje od teške bolesti, a kadrovi koje ćete videti su prilično uznemirujući...

Kristina Karjagina (26) iz Rusije već godinama boluje od anoreksije zbog čega ima samo 17 kilograma. Međutim, njen lekar je vrlo neprofesionalno prokomentarisao kako bi Kristina mogla da glumi u horor filmovima i objasnio da je devojka na pola puta od izlečenja ako zna da se šali na svoj račun.  

Bolest se pojavila kad je bila u srednjoj školi, i tada je gotovo prestala da jede. Danas se njena ishrana sastoji od komadića jabuka i banana, a teži kao prosečno četvorogodišnje dete. Lekari joj savetuju hitno lečenje, u suprotnom bi devojka mogla umeti kroz godinu dana. 

Do sada je u Rusiji skupljeno oko 1 500 evra za Kristinin put u Nižnji Novgorod gde će primiti adekvatne terapije. Devojci je to samo dalo vetar u leđa da se bori za svoj život i polako je počela da jede više od voća. 

"Znam kako je kad neko stavi hranu pred vas, a vi ne možete da je jedete. Čak i kad ste svesni da umirete, vi ne možete da jedete", rekla je Kristina za Daily Mail. 

Iako je mnoge u početku šokirao "šaljiv" komentar Kristinog lekara, kasnije se ustanovilo da je lekar hteo da je oraspoloži i na duhovit način joj da snagu da nastavi da se bori za svoj život. 

 
 

 

 

 

]]>
Thu, 20 Sep 2018 13:08:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141211/ima-26-godina-a-samo-17-kilograma-lekar-joj-kaze-da-moze-da-glumi-u-horor-filmovima-skamenicete-se-kada-joj-vidite-lice-foto.html
Istetovirao je celo telo, čak i očne jabučice, a kada budete pročitali njegovu životu priču, biće vam sve jasno... (FOTO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141128/istetovirao-je-celo-telo-cak-i-ocne-jabucice-a-kada-budete-procitali-njegovu-zivotu-pricu-bice-vam-sve-jasno-foto.html Adam Kurlikejl iz Rusije zbog svojih tetovaža po celom telu važi za vrlo specifičnu ličnost. Celo njegovo telo je oslikano tetovažama, zajedno sa očnim jabučicama i unutrašnjošću usta.

Međutim, javnost ne zna njegovu životnu priču. Kada je imao 22 godine, dijagnostifikovan mu je rak debelog creva.

Odmah je krenuo na terapiju i posle nekoliko meseci zračenja, molekularne i terapije matičnim ćelijama, pobedio je bolest, ali je zato njegov imunitet skroz oslabio. Nažalost, zadobio je albinizam.

Kada je pigment u njegovoj koži delimično nestao, Adam je tada pokušao samoubistvo.

“Nikako nisam prihvatao sebe, pa me samim tim ni moje okruženje nije prihvatilo. Odlučio sam da ponovo postanem lep samom sebi, a to sam postigao upravo tetovažama”, priča Adam koji danas ima 32 godine.

Ne samo što mu je 90 odsto tela prekriveno tetovažama, Adam je crnom tintom obojio očne jabučice i celo lice.

Pošto je smatrao da neki delovi tela nisu u skladu sa njegovom zatamnjenom kožom, odlučio je da ukloni genitalije i bradavice.

“Život je previše kratak da sam prestao da brinem šta će biti sutra. Život je sada i ovde”, zaključuje Adam.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 13:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/141128/istetovirao-je-celo-telo-cak-i-ocne-jabucice-a-kada-budete-procitali-njegovu-zivotu-pricu-bice-vam-sve-jasno-foto.html
Tinejdžer je na igralištu pokušao da izvede TRIK sa Jutjuba, ne sluteći kakve će biti posledice! Roditelji, zaustavite ovo! http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140984/tinejdzer-je-na-igralistu-pokusao-da-izvede-trik-sa-jutjuba-ne-sluteci-kakve-ce-biti-posledice-roditelji-zaustavite-ovo-.html Kao i svaki tinejdžer, Tajler Brum je želeo da bude u trendu, pa je tako pokušao da izvede jedan trik koji je video na Jutjubu, ne razmišljajući da može umreti.

Ovaj jedanaestogodišnji dečak se igrao u parku sa svojim drugarima kojima je predložio da imitiraju snimak sa Jutjuba, koji su mnogi ranije već gledali. 

Tajler se popeo na vrh vrteške, raširio ruke i noge i počeo da se vrti. Niko nije slutio da će se igrarija završiti ozbiljnim povređivanjem. 

Snimak sa igrališta je objavila dečakova majka, kako bi upozorila druge roditelje na opasnost koja vreba.

Tinejdžeri koji su bili sa njim su ga ostavili samog u parku kad su videli da mu nije dobro, ali pomogao mu je drugi dečak koji je slučajno prolazio. Lekari su objasnili da Tajler možda ne bi preživeo da nije bio potpuno zdrav. Majka je dodala da su lekari uporedili Tajlerove povrede sa onima koje inače imaju piloti borbenih aviona kada ne nose maske sa kiseonikom. 

]]>
Mon, 17 Sep 2018 16:30:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140984/tinejdzer-je-na-igralistu-pokusao-da-izvede-trik-sa-jutjuba-ne-sluteci-kakve-ce-biti-posledice-roditelji-zaustavite-ovo-.html
Mislili ste da Jovana i Srđan imaju smisla za humor? Pogledajte kako su reagovali na svoje karikature http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140957/mislili-ste-da-jovana-i-srdjan-imaju-smisla-za-humor-pogledajte-kako-su-reagovali-na-svoje-karikature.html Milivoje Obrenović Lija pravi 3D karikature i to u svojoj kuhinji, jer je za njih potrebna termička obrada. Iako se one najčešće peku, ovaj umetnik voli da ih kuva. Do sada je napravio karikature Novaka i Jelene Đoković, Emira Kusturice, Gorana Bregovića, Ivana Ivanovića i mnogih drugih, a broji do 15 samostalnih izložbi i pet međunarodnih nagrada. Sada je nacrtao karikaturu Jovane i Srđana, a kako su voditelji reagovali?

]]>
Mon, 17 Sep 2018 09:35:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140957/mislili-ste-da-jovana-i-srdjan-imaju-smisla-za-humor-pogledajte-kako-su-reagovali-na-svoje-karikature.html
Majka je ostavila ćerku samu sa koferom na ulici, a pogledajte kako su prolaznici reagovali (VIDEO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140789/majka-je-ostavila-cerku-samu-sa-koferom-na-ulici-a-pogledajte-kako-su-prolaznici-reagovali-video.html Nije nam poznato mesto dešavanja ove radnje, ali je reč o skandaloznom gestu majke koja je nakon što joj je taksista rekao da u vozilo može uvesti samo troje od četvoro svoje dece, pristala na ovaj uslov, ostavivši jedno!

Odluka je pala da sa koferom, na putu ostavi jednu devočicu. Prolaznici nisu mogli da veruju šta se dešava. Svi su ostali da stoje u mestu, ne znajući kako da reaguju.

Pogledajte kako su ljudi reagovali u ovakvoj situaciji:

Inače, reč je o socijalnom eksperimentu, a ujedno i o skrivenoj kameri. 

 

]]>
Sun, 16 Sep 2018 17:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140789/majka-je-ostavila-cerku-samu-sa-koferom-na-ulici-a-pogledajte-kako-su-prolaznici-reagovali-video.html
Čudo nad čudima: Ova ribica je pravi fudbaler! Ne verujete? Imamo dokaz! (VIDEO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140881/cudo-nad-cudima-ova-ribica-je-pravi-fudbaler-ne-verujete-imamo-dokaz-video.html Priča zvuči kao bajka, ali je zapravo vrlo istinita. Kada je gumena loptica slučajno upala u akvarijum, vlasnik ribice je otkrio da njegov ljubimac ima neviđeni talenat za fudbal! Kako bi je testirao, pored akvarijuma je postavio mali gol, a rezultati su neverovatni - ribica je nepogrešiva! Ne verujete? Pogledajte snimak!

]]>
Sat, 15 Sep 2018 10:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140881/cudo-nad-cudima-ova-ribica-je-pravi-fudbaler-ne-verujete-imamo-dokaz-video.html
I otac i majka u ovoj porodici menjaju pol, a njihovo dete je rođeno kao dečak, ali se šminka i oblači kao devojčica (FOTO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140735/i-otac-i-majka-u-ovoj-porodici-menjaju-pol-a-njihovo-dete-je-rodjeno-kao-decak-ali-se-sminka-i-oblaci-kao-devojcica-foto.html Luis i Niki Drejven podstakli su debatu i svojom odlukom da sina odgajaju kao "osobu", a ne "dečaka".

Prva britanska transrodna porodica priprema se za potpuni preobražaj.

Roditelji Luis i Niki pripremaju se da se podvrgnu operacijama promenama pola. Otac Luis (32) koga sin zove "mama" – postaće žena. Majka Niki (31), koju sin zove "tata" – postaće muškarac. Čak su i petogodišnjem sinu Staru skratili kosu kako bi više ličio na sina, nego na ćerku.

"Bilo je krajnje vreme. Počeo sam svoju promenu 2011. godine, ali su me određene sitnice, uglavnom prekomerna težina, sputavale. Sada imam više samodiscipline", izjavio je Luis, rođen kao muškarac i Starov biološki otac.

Luis je morao da ošiša svoju dugu crveno-crnu kosu, koja je usled hormonske terapije počela da opada.

Za to vreme Niki, koja je rođena u ženskom telu i registrovana kao Starova biolška majka, sada sebe zove "Čarli" i priprema se da promeni pol i postane muškarac.

"Nikada se nisam osećala srećnom povodom "onih dana" ili činjenice da mi grudi rastu. Činilo mi se tako pogrešnim. Pretražila sam svoju dušu i otkrila da sam sve vreme htela da budem muško", rekla je ona.

Prošle godine je otkrila da je panseksualna – nekim danima bi se oblačila kao žena, nekim drugim kao muškarac.

Sada se oblači samo u mušku garderobu i svakog dana steže grudi da se ne vide.

Par tvrdi da je Star "još uvek polno neutralan" i srećno dete, piše blic.rs.

"Ja ću mu uvek biti tata, a Luis mama, to se nikada neće promeniti", tvrdi ona.

"Star ponekad postavlja pitanja kao što su zašto na bazenu ne nosim kupaće gaće kao druge tate, već kostim. Rekla sam mu da idem da posetim posebnog doktora i posle toga ću izgledati više kao on i oblačiti iste kupaće bermude kao i on", kaže ona.

Starova škola je tolerantna. On nosi uniformu za dečake, ali su mu dozvoljeni dodaci. Kod kuće sme da se šminka, lakira nokte, nosi odeću i za devojčice i za dečake, kao i da se igra sa lutkama.

U januaru je skratio svoju dugu kosu i njegov otac tvrdi da "ima dozvolu da odluči na koji će je način nositi".

Par se nada da će biti u svojim pravim telima do Starove desete godine života, ali priznaju da se plaše kakvog će to uticaja imati na njega.

"Svi roditelji brinu. Ali operacije će učiniti da se Čarli i ja osećamo potpuno kao pojedinci i mi ćemo biti srećniji. Ako budemo čekali da Star poraste, provešće detinjstvo sa roditeljima koji su nezadovoljni sobom", navodi Luis.

Ova porodica je urokovala nacionalnu debatu prošle godine.

"Većinom su komentari bili pozitivni, ali bilo je i onih koji su pozivali na mržnju. Jedna osoba je čak rekla da treba ubiti Stara, pre nego što postane serijski ubica ili izvrši samoubistvo", navodi Čarli.

]]>
Sat, 15 Sep 2018 17:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140735/i-otac-i-majka-u-ovoj-porodici-menjaju-pol-a-njihovo-dete-je-rodjeno-kao-decak-ali-se-sminka-i-oblaci-kao-devojcica-foto.html
Upoznajte DEČAKA-ROBOTA koji diše, plače, pa čak i krvari, a napravljen je iz jednog posebnog razloga! (VIDEO) http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140719/upoznajte-decaka-robota-koji-dise-place-pa-cak-i-krvari-a-napravljen-je-iz-jednog-posebnog-razloga-video.html Upoznajte Hala, dečaka-robota kojeg su studenti medicine napravili kako bi na njemu učili i najbolje razumeli lečenje najmlađih pacijenata. Napravila ga je firma "Gamard Sajentifik" koja inače proizvodi simulatore za učenje u bolnicama, školama i drugim institucijama.

To je robot koji može da plače, krvari i pada u anafilaktički šok, a takođe ima i puls. To nije obična 'lutka' za vežbanje studentima medicine, samim tim što košta oko 42 000 evra.

"Učenici mogu da izvode čitav spektar hitnih procedura kao što su hirurško otvaranje disajnih puteva, dekompresiju iglom i torakostomiju tuberkuloze, sa najvišim stepenom realističnosti", objašnjava navodi potpredsednik Gamarda Džon Egers.

Kako bi Hal bio najverodostojnija slika živog deteta, stručnjaci su izvesno vreme proučavali facijalne ekspersije, pomeranje mišića i obrva mališana. 

Kao rezultat toga, Halu je ugrađen simulator zvuka koji imitira glas petogodišnjeg dečaka, koji može da viče, plače, da se smeje i uneredi se i da doživi srčane smetnje. 

Studenti medicine mogu da mu prerežu grlo, kako bi mu ugurali cev za disanje, kao i da ga prikače na EKG, piše dailymail.co.uk.

]]>
Sat, 15 Sep 2018 15:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140719/upoznajte-decaka-robota-koji-dise-place-pa-cak-i-krvari-a-napravljen-je-iz-jednog-posebnog-razloga-video.html
Kako najbolje da skinete fleku od krvi http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/121817/kako-najbolje-da-skinete-fleku-od-krvi.html Da će tokom menstruacije ostati fleke od krvi po odeći, jedan je od najvećih strahova svake žene, a to se najčešće dešava kada napustite kuću. I nije samo to problem, nego kako kasnije ukloniti ružne fleke sa tkanine, pošto je poznato da topla voda ne pomaže.

 

]]>
Fri, 14 Sep 2018 14:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/121817/kako-najbolje-da-skinete-fleku-od-krvi.html
"Nole, tatko na tenis'': Pesma posvećena našem teniseru hit na društvenim mrežama http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140842/nole-tatko-na-tenis-pesma-posvecena-nasem-teniseru-hit-na-drustvenim-mrezama.html Pesmu posvećenu našem slavnom teniseru Novaku Đokoviću, Slavka Masoničić Vojinović, profesor anglistike u penziji, napisala je pre pet godina, ali je postala hit pre nekoliko dana kada je Novak treći put osvojio US Open.

Za samo jedan dan, pesma je imala više od hiljadu deljenja na društvenim mrežama, a autorka veruje da je draž ovih stihova, pored toga što su posvećeni miljeniku nacije i to što su napisani na "niškom dijalektu", pišu Novosti.

Pesma je objavljena u zbirci poezije "Od malečko do golemo", takođe napisanoj na ovom dijalektu. Slavka je u pesmi obradila Noletov forhend i bekhend, ali mu je i poručila: "Sam nastavi da nižeš i pehari da podižeš, red na masters, red na slem, to li je problem"!

Evo i pesme

Izvor: novosti

]]>
Fri, 14 Sep 2018 10:01:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/140842/nole-tatko-na-tenis-pesma-posvecena-nasem-teniseru-hit-na-drustvenim-mrezama.html