Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zanimljivosti

26. 11. 2018. 15:00   >>  13:10

Interesuje vas koliko je neko inteligentan? Uz ovih PET pitanja lako ćete doći do odgovora!

Logično je da na osnovu pitanja možete da naslutite kakva je neko ličnost, odnosno sa kim imate posla. Interesantno je da vam ovih nekoliko prostih zamki mogu reći koliko je neko zaista inteligentan. Ako postavite sledećih pet pitanja ljudima koje vidite prvi put u životu, a zatim ih pažljivo saslušate i osmotrite njihovo ponašanje, možete biti sigurni koliko su zapravo inteligentni.

Kako se inače družiš?

Ovo pitanje će vam otkriti navike sagovornika, njegov karakter, materijalni status, broj prijatelja ili kako održava prijateljstva, hobije i navike koji mnogo govore o ličnosti.

Kad bi imao/la milijardu dolara, kako bi ih potrošio/la?

Ovo vam otkriva koji sistem vrednosti ima vaš sagovornik, koji su mu prioriteti, koje nedostatke ima, koliko je sebičan, ambiciozan, kakvi su mu moralni principi i koliko je suštinski inteligentan.

Kakvi su ti politički stavovi i kako se odnosiš prema vegetarijancima i feministkinjama?

Ovo je samo primer trećeg pitanja. Ono što je bitno je da "ubodete u žicu", odnosno da postavite provokativno pitanje. Na taj način videćete sagovornikov pogled na svet. Koliko je intelektualno jak, da li je sklon agresiji, da li govori besmislice u krug ili čvrsto stoji iza svojih stavova, kakva im je tolerancija, kako argumentuju činjenice, da li se njima može manipulisati i da li uopšte imaju svoje mišljenje.

Kada bi mogao/la da budeš nevidljiv/a, da li bi se i dalje pridržavao/la moralnih normi?

Četvrto pitanje bi po pravilu trebalo da bude rešenje nekih moralnih dilema, pa "pucajte" na to. Ovde je važno da budete pažljiv slušalac i videćete kako vaš sagovornik rezonuje situacije i da li se njegovi principi poklapaju sa vašim.

Šta bi promenio/la u svetu?

Obratite pažnju na sagovornikove odgovore na ovo pitanje, jer vam ono pokazuje da li on "boravi" u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Takođe, odgovori vam mogu otkriti koliko je sebičan ili koliko globalno razmišlja.

Izvor: Vesti online

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari