Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zanimljivosti

14. 11. 2017. 17:00   >>  15:56

Ima 27 godina, a rođen je bez ekstremiteta! Kada čujete njegovu poruku, plakaćete kao kiša... (VIDEO)

Rođen je bez ruku i nogu, ali bez obzira na to, on živi srećnim životom, samo zahvaljujući ljubavi najmilijih i snažnoj želji za životom. Da, on ima hendikep, ali njemu nikada nije dosadno. Reč je o dvadesetsednogodišnjem Kristijanu Arndtu iz Nemačke, rođenom sa retkim tetra-amelia sindromom, zbog kojeg su ga roditelji napustili po rođenju.

Srećom, vrlo brzo je našao dom. Usvojio ga je mladi bračni par Arndt dok je još bio beba. Njegova majka Gisel se svakodnevno o njemu brine. Oblači ga, hrani, kupa, a uprkos 24-časovnoj brizi, Kristijan je uspeo da se malo osamostali.

Uzor mu je bio Nik Vujičić, koji je rođen sa istim sindromom, a koji uprkos bolesti inspiriše ljude širom sveta da prate svoje snove. 

Majka i otac Kristijanu su usadili osećaj da je jednako sposoban i vredan kao svako drugi. Nije se prepustio očaju već se potrudio svoj život učini zanimljivim, upisao je i fakultet i studira informatiku. Tipka pomoću naprave kojom upravlja ustima, a nastavu prati onlajn. 

"Sada ne mogu da zamislim da imam ruke i noge. Ovo sam ja i ovakav ću se boriti za svoj život i dostojanstvo i učiniću svoje roditelje ponosnim", priča hrabri Kristijan.

Kristijan četiri puta godišnje odlazi na pregled kičme, a zbog stalnog pritiska, preti mu skolioza. Bez obzira na sve, nada se da će jednoga dana imati budućnost sa ženom i decom.

Pratite nas i na Viberu!

2 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari