Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zanimljivosti

05. 11. 2017. 16:00   >>  11:25

Pogledajte kako izgleda svadba na kojoj mladenici igraju pod bombama, dok se svatovi mole Bogu (VIDEO)

U ovom gradu su veselja do skoro bila zabranjena.

Nedavno je sirijski grad Raka oslobođen od terorističke grupe ISIS, zbog čega su meštani konačno odlučili da organizuju prvo venčanje posle proterivanja Islamske države.

Jedna devojka koja je bila gošća na venčanju, kaže da stanovništvo nije moglo da se oblači na ovaj način dok su bili pod upravom ISIS, jer im oni to nisu dozvoljavali.

“Hvala Bogu, pa smo se sada vratili na staro, čak se oblačimo i bolje nego pre”, rekla je ona.

Pod vlašću ISIS-a uništen je veće deo Rake i čak 270 000 stanovnika je bilo raseljeno zbog borbi. Pojedini delovi grada još uvek nisu dostupni stanovnicima, jer je ISIS za sobom ostavio veliki broj neeksplodiranih bombi, piše telegraf.rs.

Međutim, ovaj strah nije sprečio dve porodice da naprave velelepnu svadbu, koja se odigrala 27. oktobra. Svatovi su bili izuzetno srećni, igrali su, pevali i uživali u dobroj hrani i piću. Ovo im je bila i odlična prilika za druženje i veselje, pošto je ISIS zabranio muziku i ples na svojoj teritoriji, a nametnuli su i stroga pravila oblačenja.

Takođe, žene nisu smele da nose šminku, a bilo je zabranjeno da se muškarci i žene druže. Međutim, Ahmadovo i Hebino venčanje je bila savršena prilika da ljudi proslave početak novog razdoblja u svojim životima.

Svatovi su plesali dabke, tradicionalni ples, koji se izvodi na proslavama. Mladoženja je nosio tradicionalnu odeću, dok je mlada nosila raskošnu belu venčanicu koja je imala cvetne motive.

Pratite nas i na Viberu!

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari