Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zanimljivosti

02. 10. 2017. 09:03   >>  22:11

Ako imate običaj da prekrštate ruke, onda morate znati šta sve poručujete ovim gestom!

Postoji nekoliko razloga zašto neko često zauzima ovu pozu u komunkaciji sa drugima.

Kada vidite nekoga da stoji ili sedi sa prekrštenim rukama, nemojte odmah zaključiti da pokušava da se distancira od vas, objašnjavaju britanski psiholozi.

Pratite nas i na Viberu!

Postoji nekoliko razloga zašto neko često zauzima ovu pozu u komunkaciji sa drugima. Ponekad, te osobe kao da grle sebe jer žele da se uteše ili smanje stres, sakriju nesigurnost. A, možda se osećaju moćnije ili im je jednostavno - hladno!

* Nesigurnost

Kada se žene osećaju neprijatno zbog muških pogleda, često prekrštaju ruke na grudima, jer se tako osećaju manje izloženo. Ovako se ponašaju i predstavnici jačeg pola, naročito u društvu dominantnog muškarca, koji se tom pozom tako štite od njega.

* Nervoza ili strah

Naučnici su dokazali da prekrštanje ruku, čak i samo šaka, pomaže da se savladaju nervoza i strah. Osim toga, ako često dodirujemo vrat, znak je da smo napeti, nervozni, nesigurni.

* Frustracija

Kod dece je ova poza veoma česta. Čim se naljute ili nešto ne žele da urade, prekrstiće čvrsto ruke, ponekad u kombinaciji sa stisnutim šakama. Slično se ponašaju i odrasli u takvim situacijama.

* Osećaj moći

Muškarci, kada žele da izgledaju nadmoćnije i krupnije, često prekrste ruke na grudima i maksimalno isprave leđa. Tako podsvesno ometaju konkurenciju i neverbalno poručuju da im je bolje da se ne upuštaju u konflikt sa njima. Sigurno ste primetili da "izbacivači" u noćnim klubovima stoje tako.

* Barijera

Osobe koje žele da se izoluju ili naiđu na nekoga ko im se ne sviđa i nije im prijatno da pričaju, odmah zauzimaju taj "gard" i na taj način stvaraju barijeru.sobe koje žele da se izoluju ili naiđu na nekoga ko im se ne sviđa i nije im prijatno da pričaju, odmah zauzimaju taj "gard" i na taj način stvaraju barijeru.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari