Prva Srpska Televizija :: Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/rss.html O čemu će se diskutovati na trećem Sajmu medija "Media market" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123463/o-cemu-ce-se-diskutovati-na-trecem-sajmu-medija-media-market.html Treći Sajam medija, komunikacija i marketinga - "Media market" održava se od 25. do 29. oktobra 2017. u hali 3 Beogradskog sajma, kada će se javnosti predstaviti vodeći mediji u Srbiji svojim bogatim programom, ali I obećavajućim panel diskusijama u sali za prezentacije.

Treći Sajam medija, komunikacija i marketinga “Media market” održaće se od 25. do 29.10. u hali 3 Beogradskog sajma.

Javnosti će se predstaviti vodeći mediji iz naše zemlje, a njihovi urednici i novinari razmeniti svoja iskustva sa kolegama, čitaocima i gledaocima.Osim bogate ponude i sadržaja izlagača iz medija, posetioce očekuju i interesantne panel-diskusije u kojima će mišljenja ukrstiti eminentni medijski poslenici. Od srede 25. do subote 28. oktobra u sali za prezentacije Hale 3 Beogradskog sajma, od 13h do 17h održavaće se interesantne panel-diskusije na teme: Kako se dolazi do medijske nezavisnosti; Digital ubica printa s predumišljajem ili bez; Ima li još novinarskih veličina: Zašto je loša vest postala dobra vest; Društvene mreže I prodaja; Ko bira šta gledamo: gledaoci ili urednici; Koliko se zaista može medijima verovati; Mladi I mediji, a očekuje se da mišljenja ukrste respektabilni stručnjaci iz sveta medija, komunikacija I marketinga: Rada Đurić, Slavko Beleslin, Aida Đedović, Mirjana Vladisavljević, Sanja Lubardić Anđelković, Želimir Bojović, Vukašin Obradović, Slaviša Lekić, Dragoljub Draža Petrović, profesor dr Rade Veljanovski, profesor dr Ljiljana Bulatović, profesor dr Maja Vukadinović, Vladimir Radomirović, Jasmina Koprivica, Marko Stjepanović, Dejan Vukelić, Saša Milovanović, Duško Vukajlović, Saša Jovanović, Filip Švarm, Ljubica Gojgić, Zoran Panović, Voja Žanetić, Ljubica Gojgić, Nebojša Trifunović, Snežana Milošević, Marija Obrenović, Jelena Đukić Pejić, Biljana Stepanović, Goran Stojičić, Dušan Majstorović, Luka Mƒatić, Filip Čukanović, Aleksandra Mikata, Saša M. Stajić, Aleksandar Apostolovski, Ratko Femić, Aleksandar Krunić, Igor Ćuzović I drugi.

U sklopu programa ovogodišnjeg Media marketa, prvog dana Sajma medija, 25. oktobra u 17h, ex YU legenda Željko Bebek održaće promociju novog CD-a "Ono nešto naše" Nakon predstavljanja albuma, Željko će otpevati neke od svojih najvećih hitova, a zatim će na štandu CMC televizije I Jugoton - Croatia Recordsa ( hala 3) potpisivati novi album, a u petak 27. oktobra u podne održaće se I promocija antologijske knjige "Tvornica glazbe - Priče iz Dubrave" autora Siniše Škarice dugogodišnjeg urednika Jugotona.

]]>
Thu, 19 Oct 2017 15:06:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123463/o-cemu-ce-se-diskutovati-na-trecem-sajmu-medija-media-market.html
Nova knjiga Ljube Ršumovića uz ilustracije Dusana Petricica, "Šumkula u škripcu" u prodaji od petka http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123455/nova-knjiga-ljube-rsumovica-uz-ilustracije-dusana-petricica-sumkula-u-skripcu-u-prodaji-od-petka.html U susret Sajmu knjiga!

Dva kultna autora za decu Ršumović i Petričić ponovo stvaraju zajedno. Nadamo se da ste Vida već upoznali jer ko još nije čuo za „Vidovite priče“?!

„Šumkula u škripcu“ je nastavak Vidovih avantura u Talambasu. Ovo je poslednja knjiga iz trilogiije o slobodnoj teritoriji Talambas, u kojoj živi Vid sa svojim prijateljima.

Junakinje ovog bajkovanja su: Nađa, Vidova sestra, koju treba posebno upoznati, i Šumkula, pripitomljena Zver, kojoj ne treba mnogo verovati.

Ova knjiga nije samo za čitanje. Olovku i bojice u ruke pa nacrtajte zadate scene za svih 12 bajki.

Ljubivoje Ršumović je rođen 1939. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u popularne radio-emisije, kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko 600 emisija. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Ove godine slavi 60 godina književnog rada!

Knjigu je ilustrovao Dušan Petričić. Kao koautor ili ilustrator kreirao je preko 30 knjiga za decu koje su objavljene na prostorima bivše Jugoslavije ili Severne Amerike. Za knjige i političku karikaturu dobio je bezbroj nagrada širom sveta.

Knjigu „Šumkula u škripcu“ možete od 20. oktobra kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

]]>
Thu, 19 Oct 2017 13:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123455/nova-knjiga-ljube-rsumovica-uz-ilustracije-dusana-petricica-sumkula-u-skripcu-u-prodaji-od-petka.html
Maštalice – audio-priče koje podstiču dečju maštu http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123427/mastalice--audio-price-koje-podsticu-decju-mastu.html Kompanija Vip mobile, u saradnji sa izdavačkom kućom Kreativni centar, predstavila je on-line kolekciju audio-priča namenjenu deci predškolskog uzrasta, pod nazivom Maštalice. Autori priča su domaći afirmisani pisci i mladi stvaraoci za decu, dok su se u ulozi naratora našli poznati srpski glumci.

Cilj projekta Maštalice jeste da se deci ponude kvalitetne nove priče koje govore o temama važnim za dečje odrastanje, a koje podstiču njihovu maštu, kreativnost i kritičko razmišljanje. Odabrana je audio-forma, koja, prema oceni psihologa koji su učestvovali u projektu, pozitivno utiče na razvoj dece time što im pruža mogućnost da vizualizuju ono što čuju i podstiče razvoj njihove pažnje i koncentracije. Slušanjem priča deca će spontano učiti nove reči, kao i to kako da prate priču i usredsrede se na njenu sadržinu.

„Drago nam je što u saradnji s Kreativnim centrom imamo priliku da učestvujemo u stvaranju posebnog prostora na domaćoj književnoj sceni i da omogućimo deci da u digitalnom formatu slušaju nove priče, čije su teme izabrali njihovi vršnjaci. Siguran sam da smo ovakvim odabirom autora koji su dečju maštu sproveli u delo otvorili vrata za nov pristup književnosti za decu“, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile.

„Projekat Maštalice značajan je za nas zbog toga što smo u okviru njega, u duhu naziva naše kuće, okupili mnoštvo najboljih stvaralaca za decu – pisaca, ilustratora, glumaca – koji su bili inspirisani da kreiraju nezaboravne audio-priče za najmlađe. Takođe, projekat je važan kao podsticaj mladim stvaraocima da se okušaju u svetu književnosti za decu. Nadamo se da će ove priče biti povod za mnoga vesela i podsticajna druženja dece i odraslih“, izjavila je Ljiljana Marinković, direktorka izdavačke kuće Kreativni centar.

U stvaranju projekta Maštalice učestvovala su deca uzrasta od četiri do sedam godina, koja su idejno i autorski pomogla piscima u nastanku audio-priča. Deci je data sloboda da odaberu teme za priče koje žele da slušaju, kao i mogućnost da odluče o tome kakav će biti njihov kraj, a učestvovala su i u kreiranju ilustracija. Priče su napisali pisci Jasminka Petrović, Vesna Aleksić, Vesna Vidojević-Gajović, Vladislava Vojnović, Dejan Aleksić, Zlatko Vasić, Mara Vuković, Mina Ćirić i Pavle Lazarević, dok su se u ulozi naratora našli glumci Gorica Popović, Paulina Manov, Dragan Vujić Vujke i Dubravko Jovanović.

Audio-priče o tome kako se pobeđuje ajkula, šta je naumilo Panonsko more, kako izgleda jedan naopačke dan, koliko vredi kraljevska reč i da li zvezde ispunjavaju želje dostupne su na portalu
www.vipmastalice.rs.

Vip mobile

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji koji postavlja nove standarde na tržištu telekomunikacija. Zahvaljujući najsavremenijoj mrežnoj infrastrukturi, Vip korisnicima nudi širok raspon usluga iz domena mobilne komunikacije, kao i digitalnih, data i IT rešenja. Vip zapošljava 1.000 stručnjaka sa ciljem da pruži najbolje korisničko iskustvo za više od 2,1 miliona pripejd, postpejd i poslovnih korisnika. U 2016. godini kompanija je ostvarila udeo na tržištu od 22,7% i prihode od 221,1 miliona evra. Svojim odgovornim poslovanjem Vip je prepoznat kao pouzdan partner i incijator brojnih pozitivnih promena u društvu, kao i u oblasti zaštite životne sredine. Sa do sada uloženih 942,4 miliona evra kompanija predstavlja najveću grinfild investiciju u Srbiji.
Vip mobile je član Telekom Austrija Grupe (ATX:TKA), vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa više od 24 miliona korisnika u sedam zemalja, prihodima od 4.2 milijarde evra i više od 18.000 zaposlenih. Grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, trećeg po veličini provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.
Za više informacija posetite www.vipmobile.rs i www.telekomaustria.com

Kreativni centar

Izdavačka kuća Kreativni centar iz Beograda započela je s radom 1989. godine sa idejom da objavljuje knjige koje podstiču druženje dece i odraslih i kod dece razvijaju kreativnost i ljubav prema knjizi, unapređuju stvaralačke metode u obrazovanju, neguju bolje odnose među ljudima, kao i brigu prema prirodi. Svako ko je imao priliku da čita svom detetu zna koliko dobra knjiga, primerena uzrastu, može da znači mališanu koji tek otkriva svet. Tokom 28 godina nastalo je preko 1000 vrhunskih izdanja namenjenih deci, mladima i odraslima koji se bave decom. Pažljivo odabrane teme, vrhunski tehnički kvalitet i prepoznatljive ilustracije odlike su izdanja Kreativnog centra, koja na zanimljiv način uspevaju da približe čitanje najmlađima. Veliki broj priručnika čije teme mogu biti korisne odraslima ima široku publiku, do koje na taj način stižu savremene ideje o vaspitanju i profesionalnom radu s decom. Ono što Kreativni centar izdvaja na našoj izdavačkoj sceni je to što ni u ovim kriznim vremenima nije odustao od misije kreiranja visokokvalitetnih domaćih izdanja namenjenih deci. Za njihovo stvaranje zaslužni su najbolji domaći pisci i ilustratori.
Od toga šta čitamo i koliko čitamo u velikoj meri zavisi to kako odrastamo i kako se razvijamo, način na koji rešavamo određene probleme, da li otkrivamo nove svetove i nove perspektive iz kojih sagledavamo svet. Brojni pisci, ilustratori, dizajneri, profesori, psiholozi, prevodioci, urednici, lektori i drugi vredni ljudi koji čine Kreativni centar stvaraju knjige duboko verujući u to.
Za više informacija posetite www.kreativnicentar.rs

]]>
Thu, 19 Oct 2017 10:24:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123427/mastalice--audio-price-koje-podsticu-decju-mastu.html
Najkontroverzniji film godine stiže u domaće bioskope: „Matilda“ premijerno na otvaranju revije filmova Cinemafest http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123344/najkontroverzniji-film-godine-stize-u-domace-bioskope-matilda-premijerno-na-otvaranju-revije-filmova-cinemafest.html Premijera najiščekivanijeg ovogodišnjeg ruskog blokbastera “Matilda”, zakazana je za 2. novembar u Sava Centru, sa početkom od 20 časova. Kontroverzno ostvarenje slavnog reditelja Alekseja Učitelja biće prikazano u okviru druge po redu revije filmova Cinemafest, koju će svečano otvoriti glavna glumica iz filma Mihalina Oljšanska.

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet. Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinska i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Od romana “Doktor Živago”, pisca Borisa Pasternaka, nijedno umetničko delo nije na takav način uzburkalo i podelilo rusku, ali i svetsku javnost. Mada se premijera potencijalnog ruskog kandidata za nagradu Oskar, u čiju produkciju i glamurozne kostime je uloženo više od 25 miliona evra, očekuje 25. oktobra u Rusiji, medijske najave ovog filmskog projekta, publiku već mesecima drže u stanju neizvesnosti - od “Njujork tajmsa” preko Bi-Bi-Sija do srpskih medija. I dok su Amerikanci dvominutni trejler filma, koji je pokupio odlične kritike, okarakterisali kao najavu za bioskopski spektakl kakav ne pamti evropska kinematografija, u Rusiji se zbog njega zatresla politička i kulturna scena.
Tradicionalno nastrojeni kritičari tvrde da se režiser Aleksej Učitelj izruguje ruskoj istoriji, a da su scenaristi falsifikovali činjenice iz života poslednjeg ruskog cara koga je crkva proglasila mučenikom, jer su ga boljševici zverski ubili. Uprkos kontroverzama, Ministarstvo kulture Rusije je, nakon što su njegovi članovi pogledali film, odobrilo njegovo prikazivanje, a 50 najvećih ruskih režisera dalo je podršku Učitelju.

Trejler filma: .

Karte za premijeru filma “Matilda” su već u prodaji na blagajnama Sava centra i prodajnim mestima Eventima, dok će se od sledećeg dana ovo ostvarenje naći na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije u distribuciji Dexin filma.

]]>
Tue, 17 Oct 2017 10:12:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123344/najkontroverzniji-film-godine-stize-u-domace-bioskope-matilda-premijerno-na-otvaranju-revije-filmova-cinemafest.html
Žene će uživati u ovom carstvu šopinga! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123332/zene-ce-uzivati-u-ovom-carstvu-sopinga.html Veliki broj dama, ali i gospode okupio se na svečanom koktelu, koji je upriličila kompanija “Lisca” povodom otvaranja novog prodajnog objekta u Delta City-u, 24. po redu u Srbiji.

U ime domaćina zvanice je pozdravila voditeljka Marina, koja je rekla nešto više o kolekcijama donjeg veša i programa za spavanje ovog renomiranog brenda, a posebnu pažnju skrenula je na novu liniju Miss Sporty iz kolekcije Cheek by Lisca.

Članovi plesnog studija “Natalija i Ivica” ostavili su bez daha sve prisutne. Zvanice je pozdravio i poželeo im dobrodošlicu generalni direktor “Lisce” Beograd, Gorazd Uratnik, a zbog ove svečanosti, iz Slovenije je došao i vlasnik kompanije Dare Juzna.

 

]]>
Sun, 15 Oct 2017 10:22:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123332/zene-ce-uzivati-u-ovom-carstvu-sopinga.html
Kultna predstava "Audicija" u Centru Sava od 9. novembra! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123237/kultna-predstava-audicija-u-centru-sava-od-9-novembra.html Prvi put je izvedena davne 1984. godine, a ponovo nam stiže u Beograd, 9. novembra na sceni Centra Sava.

Nastala je kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA, gde je posle izvedena 150 puta.

Samo nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, dolaze do predstave koja će postati popularna pod imenom “Audicija”.

Nakon što je osvojila mesto u srcima Sarajlija, tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić, postaju imena koja zna cela bivša Jugoslavija.

Likovi iz ”Audicije” Bogoljub Šaulić, Kj(r)aljević Maj(r)ko, Mustafa Sudžuka, Simonida Puhalo, Mima Krčić, Davor Stevanović zapravo su postojali. Ne pod tim imenima i prezimenima, ali bili su kandidati na prijemnom ispitu na ASU, koje ih je glumačka ekipa ”Audicije” gledala, a posle uz doradu imitirala.

Godine 1986, osam od 10 gore pomenutih glumaca, potpisuju svoj prvi profesionalni ugovor sa menadžerom Rakom Đokićem koji organizuje veliku jugoslovensku turneju. Svoju predstavu izvode više stotina puta, a ostaje zabeleženo da u Beogradu, u Sava Centru, redovi za kupovinu karata bivaju dugi nekoliko stotina metara. Predstava ”Audicija” i danas drži mnoge rekorde po posećenosti, pa je tako u Lisinskom za 11 dana rasprodala 33 predstave što do dan danas nikome nije uspelo. U sklopu jugoslovenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu Sindakata, gde se svaki put tražila karta više.

Samo u Beogradu su prodali preko 120 000 karata, preko 70 000 u Zagrebu, dok u Sarajevu se i ne može proceniti koliko je njih pogledalo ovu predstavu.

”Audicija” je jedini scenski projekat koji je doživeo ex-Ju turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi.

]]>
Fri, 13 Oct 2017 12:52:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123237/kultna-predstava-audicija-u-centru-sava-od-9-novembra.html
Zec Petar: Prva bioskopska najava za najveći porodični filmski događaj ovog proleća Skroz drugačija priča o Uskrsu http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123164/zec-petar-prva-bioskopska-najava-za-najveci-porodicni-filmski-dogadjaj-ovog-proleca-skroz-drugacija-prica-o-uskrsu.html Upoznajte Zeca Petra. On je nestašan, impulsivan, nekada pravi nestaško ili jednom rečju, tipičan zec adolescent. Ovo nije zeka iz bajki koje su vam čitale mame i bake. Ovo je zec koji će da probudi buntovnika u vama i želju za ludom zabavom.

Zec Petar ili originalno Peter Rabbit na veliko platno stiže iz obožavane i rado čitane serije knjiga čiju popularnost najbolje opisuju brojke: 45 miliona prodatih knjiga, prevodi na 36 jezika i 114 godina postojanja bez naznaka da im popularnost opada. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez pantalona je svojevrsna ikona koja je ušla (i ostala) u srcima onih najmlađih ali i onih malo starijih.

Ali u filmu publiku zabavlja ipak malo drugačiji zec, kako i sami producenti naglašavaju..Zec Petar, koji će nas ovog proleća naterati na porodični odlazak u bioskop, je nestašan, pomalo nevaljao i obožava da stvara probleme. Upravo takav zec u ovoj priči suočiće se sa velikim životnim izazovima i nevoljama.

Animirano-igrani film Zec Petar priča nikad pre ispričanu priču o Zecu Petru koja počinje tako što Petar i njegova porodica preuzmu farmu starog gospodina Gregora pa počnu da je uništavaju bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasledstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregor, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. Ali, mladi Gregor nije samo neverovatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se zaljubljuje u lokalnu slikarku Bibu koja je istovremeno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otera uljeza što na kraju završava bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lepe Bibe. Rivalstvo Zeca Petra i mladog Tomice odvešće ih u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti ravno u londonsku metro stanicu pa sve do opasnih ulica grada i nazad. Ali na kraju, Petar mora da shvatiti da šargarepa i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i porodica.

U animirano-igranom filmu Zec Petar publiku očekuje prava akcija, britak humor, sjajna gluma i likovi koji će oduševiti sve postojeće fanove ali i stvoriti nove. Pored Zeca Petra ludu zabavu osiguraće i Petrovi prijatelji, takođe vrlo karakteristični i još više zabavni. Ova savremena animirano-igrana komedija nasmejaće vas do suza.

Ovog Uskrsa stiže Zec Petar.

Animirano-igrani film Zec Petar u domaće bioskope stiže u aprilu 2018. godine

Pogledajte najavu:

]]>
Thu, 12 Oct 2017 12:35:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123164/zec-petar-prva-bioskopska-najava-za-najveci-porodicni-filmski-dogadjaj-ovog-proleca-skroz-drugacija-prica-o-uskrsu.html
Dobitnici knjige "Soulfood recepti za srećniji život" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123010/dobitnici-knjige-soulfood-recepti-za-srecniji-zivot.html U prikazu knjige "Soulfood recepti za srećniji život" na našem sajtu pozvali smo ljubitelje knjige da se prijave i osvoje poklon. Prvih petoro koji su se prijavili dobili su ovu knjigu i biće kontaktirani putem mejla.

Dobitnici su:
Anka Eganović, Šabac
Marija Radović, Beograd
Milena Cacić, Beograd
Branislava Paunović, Beograd
Jovana Radoš, Beograd


VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 13. oktobra isključivo u ovim Vulkanovim knjižarama (pogledajte spisak knjižara) u vašem gradu ili prvom većem gradu u blizini vašeg mesta stanovanja:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 10 Oct 2017 15:24:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/123010/dobitnici-knjige-soulfood-recepti-za-srecniji-zivot.html
Poklanjamo knjigu "Soulfood recepti za srećniji život" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122989/poklanjamo-knjigu-soulfood-recepti-za-srecniji-zivot.html Vulkan izdavaštvo i Prva.rs vam poklanjaju 5 knjiga "Soulfood recepti za srećniji život" - Žane Poliakov.

Žana Poliakov (1973) je autorka bestseler trilogije o zbunjenosti (Lovemarks – još jedna knjiga o zbunjenosti, I AM LOVE – još jedna knjiga o zbunjenosti i ONA ZNA – knjiga o zbunjenosti koja to više nije) i najprodavanije motivacione iliti self-help knjigeSOULFOOD – sensational uvod u srećniji život. Njene knjige su mnogima postale svojevrsna biblija, a njen stil pisanja i životni principi su prepoznatljiva inspiracija u čitavom regionu kako kroz knjige tako i kroz kolumne u magazinima i online postove.

Self-help cookbook. Pomozite sebi. Naučite nešto o hrani.
Sa Žanom je sve uvek lično i vrlo zabavno… napisao je jednom njen publisher i dramaturg Stevan Vraneš dok je uređivala Sensu, magazin za srećniji život.

Život koji kreiramo je naše umetničko delo stoga je gradski život zamenila životom u prirodi. Živi na ranču, van grada. Juri sunce po planeti kao i svaka bosonoga kontesa. Urednica Života i direktorka Svemira. Ne shvata sebe previše ozbiljno, a svako malo objavi neku knjigu koju čitaoci obožavaju i rado ih poklanjaju prijateljima i dragim osobama.

Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.

VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 13. oktobra u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).


Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza 
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 10 Oct 2017 12:37:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122989/poklanjamo-knjigu-soulfood-recepti-za-srecniji-zivot.html
Voleli ste "Maestru", "Domina" ce vas očarati - u prodaji od 10. oktobra! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122930/voleli-ste-maestru-domina-ce-vas-ocarati---u-prodaji-od-10-oktobra.html Džudit Rašli stiže u Beograd i želi osvetu.

"Maestra“ je književni fenomen koji je munjevito osvojio svet. A sada je stigla „Domina“, drugi deo trilogije, glamurozna, uzbudljiva, dekadentna, erotična priča smeštena u svet oligarha, mafijaša i mutnih trgovaca umetničkim delima.

"Domina“ počinje tamo gde se „Maestra“ završila. Džudit Rašli je promenila ime i preselila se u Veneciju, gde je otvorila galeriju „Đentileski“. Živi mirno i povučeno, rešena da ostavi prošlost za sobom. Međutim, aveti prošlosti ne žele da ostave nju...

L. S. Hilton u drugom delu trilogije objašnjava mnogo toga što je ostalo nejasno i nedovršeno u prvoj knjizi kako bismo shvatili zašto je Džudit postala onakva kakva je, između ostalog, složen odnos s majkom i traume iz detinjstva koji su od nje stvorili izuzetno jaku, nepokolebljivu i neustrašivu mladu ženu. Lavovski se borila da stekne ono za čime je celog života žudela, ali kad je suočena s opasnošću da ostane bez svega, pita se da li je vredelo. Nove pretnje je primoravaju da preispita svoje odluke, pa čak i želje i snove.

„Domina“ je napet triler koji umnogome nadmašuje „Maestru“. Nepredviđene okolnosti nižu se jedna za drugom, svaka složenija i bezizlaznija od prethodne, primoravajući Džudit da putuje na Azurnu obalu, u Holandiju i Srbiju ne bi li našla odgovore. A svaki odgovor otvara novo pitanje i otkriva nove pretnje, ne dozvoljavajući joj da predahne, ni čitaocima da se odvoje od knjige.

Autorka svetski poznatog serijala, L. S. Hilton, odrasla je u Engleskoj, a živela je u Ki Vestu, Njujorku, Parizu i Milanu. Diplomirala je na Oksfordu i posle toga studirala istoriju umetnosti u Parizu i Firenci. Radila je kao novinarka, likovna kritičarka i voditeljka. Trenutno živi i radi u Londonu. „Maestra“ će uskoro biti pretočena u holivudski film.

„Dominu“ možete pronaći od 10. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

]]>
Mon, 9 Oct 2017 11:59:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122930/voleli-ste-maestru-domina-ce-vas-ocarati---u-prodaji-od-10-oktobra.html
Grazia Shopping Night večeras u najvećem Fashion Park Outlet Centru! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122853/grazia-shopping-night-veceras-u-najvecem-fashion-park-outlet-centru.html Prva jesenja noć kupovine po sniženim cenama, pod nazivom Grazia Shopping Night, ponovo će se održati u Fashion Park Outlet Centru u Inđiji! Samo u petak, 06. oktobra, ljubitelji dobrog šopinga moći će od 17 časova do ponoći da kupuju po dodatno sniženim cenama!

Sve posetioce očekuje dodatnih 20 odsto popusta na već snižene outlet cene. Takav popust, uz već postojeći od 30 do 70 odsto, pravi je povod za obilazak najvećeg Outlet centra u Srbiji!

Vrhunac večeri obeležiće nastup grupe RIBLJA ČORBA, koji će tokom 120 minuta izvoditi svoje najveće hitove. Šoping žurku će svojim nastupom razmrdati i performas DJ-a, a najmlađi posetioci imaće priliku da se zabavljaju na našem igralištu, a uz to sigurno će ih obradovati i klovn koji će modelirati balone.

U petak 6. oktobra, za sve ljubitelje fudbala organizujemo direktan prenos utakmice kvalifikacionog kola za svetsko prvenstvo Austrija - Srbija! Prenos na velikom ekranu možete pratiti u našoj igraonici Žirafica!

Dodatni popust ostvarite i u našoj NIKE prodavnici!

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Fri, 6 Oct 2017 10:35:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122853/grazia-shopping-night-veceras-u-najvecem-fashion-park-outlet-centru.html
Završen festival filmske fantastike: Nagrada publike Janku Đuriću za film "2116" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122822/zavrsen-festival-filmske-fantastike-nagrada-publike-janku-djuricu-za-film-2116.html Projekcijom filma "Čarlston za Ognjenku", u čast nedavno preminulog režisera Uroša Stojanovića, sinoć je svečano zatvoren 11. Festival srpskog filma fantastike u Domu omladine Beograda.

Ovo je ujedno bila prva projekcija filma "Čarlston za Ognjenku" i prvi omaž autoru, posle njegove nedavne iznenadne smrti.

Žiri u sastavu Viktor Boulankin, osnivač ruskog festivala horor filma Drop, Pavle Zelić pisac i scenarista i Nemanja Jovanov, snimatelj i pisac odlučio je da nagradu Koskar za najbolji film dodeli reditelju Matiji Milutinović za film “Čuvar”.

Koskara za najbolje vizuelne efekte dobila je Mirela Srebrić, autorka filma "Equilibrium", dok je Koskara za najbolji scenario dobio Ivan Stančić za film "Kris".

Organizatori Festivala odlučili su da za najbolji strani film proglase francusko ostvarenje "Crni medved" rediteljeskog dvojca Meril Fortuna-Rosi i Savijea Serona.

Nagradu Koskar za najbolji film iz regiona bivše Jugoslavije (bez Srbije) dobio je Ivan Ramadan iz Bosne i Hercegovine za film "Aždaja".

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je više od 50 ostvarenja iz zemlje, regiona i sveta, a posetio ga je veliki broj kako domaćih, tako i stranih posetilaca.

Publika je za najbolji film 11. Festivala srpskog filma fantastike izabrala "2116" Janka Đurića.

Godina je 2116. Otuđenost je odnela konačnu pobedu, a usamljeni momci devojke kupuju u – kesicama. Instant ljubav za instant generaciju. Ali šta se događa kada se savršenom svetu pojavi "roba s greškom"…

"2116" je kratkometražni igrani film mladog autorskog tima koji, pričajući priču iz budućnosti, govori o problemima sadašnjice, o tome kako tehnologija zamenjuje emocije i sve ono do čega nam je stalo, a da toga nismo ni svesni.

Originalni scenario napisao je Mihailo Ljušić. Direktor fotografije i montaže je Aleksa Mirosavljević, dok režiju koju odlikuje moderan pristup potpisuje Janko Đurić.

Glavne uloge tumače Nikola Ristić i Teodora Janković, a u realizaciji filma učestvovali su i Andreja Ignjatović, Anastasija Anđelić, Teodora Aleksić i Anja Kovačević.

]]>
Thu, 5 Oct 2017 14:17:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122822/zavrsen-festival-filmske-fantastike-nagrada-publike-janku-djuricu-za-film-2116.html
Tri romana Haleda Hoseinija u jednoj knjizi u prodaji od 6. oktobra http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122821/tri-romana-haleda-hoseinija-u-jednoj-knjizi-u-prodaji-od-6-oktobra.html Laguna je pripremila luksuzno izdanje romana Haleda Hoseinija. Tri romana – „Lovac na zmajeve“, „Hiljadu čudesnih sunaca“ i „A planine odjeknuše“ – sada možete naći u jednoj knjizi i po sjajnoj ceni.

Nakon objavljivanja svog prvog romana „Lovac na zmajeve“ Haled Hoseini je postao svojevrsno književno čudo i osvojio srca miliona čitalaca. Glavna tema njegovih romana je porodica, stoga su i priče koje nam pripoveda univerzalno zanimljive. S druge strane, reč je o avganistanskim porodicama, te je u kulturološkom i istorijskom kontekstu njihova sudbina specifična. Dok se u romanu „Lovac na zmajeve“ bavi ulogom muškarca u porodici i avganistanskom društvu, roman „Hiljadu čudesnih sunaca“ posvećen je avganistanskim majkama i ženama. Treći roman, „A planine odjeknuše“, opisuje odnos između brata i sestre u porodici koja je radi opstanka morala biti razdvojena.

Sam autor obrazlaže izbor ovakve teme za svoja književna dela rečima: „To je uglavnom zato što mislim da se sve velike životne teme, sve ljudske teme mogu naći unutar porodičnih priča – ljubav, tuga, sukob, dužnost, žrtvovanje. A ipak, one se odvijaju različito od porodice do porodice, i svaka ima sopstvenu strukturu, dinamiku i zapaljive suprotnosti, bez obzira na to koliko su zasnovane na ljubavi. I zato postoje beskonačne varijacije na temu. Porodice su za mene zagonetke koje se odgonetaju čitavog života – često neuspešno – i volim da istražujem kako ljudi u njima pokušavaju da se povežu, kroz ljubav, dužnost ili splet okolnosti.“

Oni koji su već čitali Hoseinijeve romane znaju da se njihova snaga krije u rečima ispisanim bez laži, ukrasa ili prenemaganja. Surova je stvarnost o kojoj piše, i bolna, ali i kada prikazuje portret jedne ranjene zemlje i ljudi čije su sudbine unapred zavijene u veo tuge, on u nama budi izuzetnu empatiju i osećanje katarze.

O tome koliko je ovaj pisac popularan govori i činjenica da su njegovi romani prodati u više od 50 miliona primeraka u preko sedamdeset zemalja.

Tri romana Haleda Hoseinija u jednoj knjizi možete pronaći od 6. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

]]>
Thu, 5 Oct 2017 12:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122821/tri-romana-haleda-hoseinija-u-jednoj-knjizi-u-prodaji-od-6-oktobra.html
Belinijeva „NORMA“ otvara Metropoliten sezonu 2017/18: 7. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Šoping centar http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122812/belinijeva-norma-otvara-metropoliten-sezonu-201718-7-oktobra-u-bioskopu-cineplexx-usce-soping-centar.html Nova sezona direktnih prenosa Metropoliten opera 2017/18 otvara se u subotu 7. oktobra od 19 časova novom produkcijom Belinijevog remek-dela „Norma”, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Svi ljubitelji opere imaće jedinstvenu priliku da pogledaju izvođenje jednog od vodećih soprana na svetu, Sondru Radvanovski. Karte za jedno od najuspešnijih operskih dela sadašnjice su u prodaji na blagajni bioskopa.

I sam Belini je često izjavljivao da jedino „Normu“ smatra delom kojim se može uvek ponositi. Libreto za ovu operu napisao je Feliče Romani, prema istoimenom tragičnom delu Aleksandra Sumea i izvedena je 1831. godine u Milanu.
Produkcija Ser Dejvida Mekvikara nas vodi duboko u druidovu šumu, gde vladaju priroda i drevni rituali. Radnja opere dešava se u Galiji, na samom početku okupacije od strane Rimskog carstva. Ova opera ispituje uvek aktuelnu i dobro poznatu situaciju: moćna žena odstupa od svojih ideala zbog ljubavi, a uprkos tome biva izdana od strane svog ljubavnika. Istovremeno, pojavljuje se mlađa žena, koja je sada novi predmet pažnje Norminog bivšeg ljubavnika i ona u njoj vidi kako rivala, tako i drugu sebe.
Na Metropoliten sceni će se pored Sondre Radvanovski, koja je 2013. godine debitovala u ovoj operi u Metu, pojaviti Džojs DiDonato kao Adalđiza, dok je tenor Džozef Kaleha Polione, Normin neverni ljubavnik.
Nakon Belinijeve opere, nova izvođenja u sezoni 2017/2018 imaće Pučinijeva opera „Тoska” , Mocartova opera „Tako čine sve”, „Anđeo uništenja” kompozitora Tomasa Adesa. Premijeru u visokoj rezoluciji imaće retko izvođena Rosinijeva „Semiramida“ sa Anđelom Mid u naslovnoj ulozi, kao i Verdijeva opera „Lujza Miler“ sa Sonjom Jončevom i Pjotrom Bečalom. U okviru nove sezone direktnih prenosa, biće izvedena i Mocartova bajka „Čarobna frula“, potom najizvođenija opera u istoriji Metrolitena „Boemi“ i Donicetijeva komična opera „Ljubavni napitak“. Sezona direktnih prenosa se završava 28. aprila naredne godine sa Met premijerom opere Žila Masnea “Pepeljuga”.

Ukoliko se odlučite za sezonu u celosti, cena ulaznice iznosi 1.000 dinara po izvođenju. Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .
Pogledaje trejler:

]]>
Thu, 5 Oct 2017 10:52:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122812/belinijeva-norma-otvara-metropoliten-sezonu-201718-7-oktobra-u-bioskopu-cineplexx-usce-soping-centar.html
DOBITNICI knjige „(Ne)zgodna žena” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122407/dobitnici-knjige-nezgodna-zena.html U prikazu knjige „(Ne)zgodna žena” na našem sajtu pozvali smo ljubitelje knjige da se prijave i osvoje poklon. Prvih petoro koji su se prijavili dobili su ovu knjigu i biće kontaktirani putem mejla.

Dobitnici su:
Vučić Vesna, Zrenjanin
Jelena Vukičević, Beograd
Marija Radojičić, Beograd
Andrea Ita-as, Beograd
Vasilije Galjak, Kragujevac


VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 29. septembra isključivo u ovim Vulkanovim knjižarama (pogledajte spisak knjižara) u vašem gradu ili prvom većem gradu u blizini vašeg mesta stanovanja:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 26 Sep 2017 09:54:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122407/dobitnici-knjige-nezgodna-zena.html
POKLANJAMO knjigu „(Ne)zgodna žena” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122393/poklanjamo-knjigu-nezgodna-zena.html Vulkan izdavaštvo i Prva.rs vam poklanjaju 5 knjiga „(Ne)zgodna žena”.

Kiti Plam je duhovita, domišljata i drugačija. Ali ona se ne uklapa. Ona uvek štrči. Za nju, život će početi kad se konačno podvrgne operaciji i reši svih tih kilograma. Biće srećna i mršava, kao sve devojke sa naslovnih strana časopisa.

Ipak, iz njene zablude trgnuće je misteriozna devojka i odvući je pravo kroz zečju rupu, u underground komunu žena rešenih da se usprotive društvu koje diktira surove standarde ženske lepote. Kiti će morati da se suoči sa svojim nesigurnostima i da nauči da živi na svoj način.

Odvažan i zabavan roman koji izaziva na crtu modnu industriju, neravnopravnost polova i našu opsesiju brojanjem kalorija – i izvrće ih na njihovo naličje, dok na sve strane leti perje.

Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.

VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 29. septembra u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).


Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 26 Sep 2017 09:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122393/poklanjamo-knjigu-nezgodna-zena.html
Promocija romana "Sudbine plešu tango", četvrtak u 18h, Delfi SKC http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122173/-promocija-romana-sudbine-plesu-tango-cetvrtak-u-18h-delfi-skc.html Pozivamo vas na promociju romana „Sudbine plešu tango“ Mladena Stevanovića koja će biti održana u četvrtak, 21. septembra od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

O romanu koji govori o potisnutim željama i bračnim iluzijama, pored autora, govoriće mr Sonja Milovanović, novinarka Radio Beograda, dr Vasilije Milnović, književni kritičar i istoričar književnosti, dok će odlomke iz knjige čitati glumica Dragana Mladenović.

Paralelno prateći izazove sa kojima se suočavaju dva para u savremenom Beogradu i dramatično ukrštajući njihove puteve, „Sudbine plešu tango“ realistično i sa ironijskim otklonom oslikavaju njihove egzistencijalne muke, krizu identiteta i pokušaje da odgovore na pitanja bez čijeg se razrešenja ne mogu izbaviti: da li je brak ropstvo ili utočište, da li razvod oslobađa, jesu li deca izgovor za lažne žrtve, može li se živeti s nedelima iz prošlosti?

Mladen Stevanović je rođen 1979. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Od 1998. studirao je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od 2005. godine radi u obrazovanju. Pre romana „Sudbine plešu tango“ objavio je roman „Ramovi za pogrešne slike“.

]]>
Thu, 21 Sep 2017 14:34:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/122173/-promocija-romana-sudbine-plesu-tango-cetvrtak-u-18h-delfi-skc.html
DOBITNICI knjige „Alibi” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121971/dobitnici-knjige-alibi.html U prikazu knjige „Alibi” na našem sajtu pozvali smo ljubitelje knjige da se prijave i osvoje poklon. Prvih petoro koji su se prijavili dobili su ovu knjigu i biće kontaktirani putem mejla.

Dobitnici su:
Dragana Martinov, Novi Sad
Branka Marković, Beograd
Ivana Lazić, Kragujevac
Milica Jovković, Beograd
Slaviša Stojiljković, Niš


VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 22. septembra isključivo u ovim Vulkanovim knjižarama (pogledajte spisak knjižara) u vašem gradu ili prvom većem gradu u blizini vašeg mesta stanovanja:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Mon, 18 Sep 2017 10:26:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121971/dobitnici-knjige-alibi.html
POKLANJAMO knjigu „Alibi” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121959/poklanjamo-knjigu-alibi.html Vulkan izdavaštvo i Prva.rs vam poklanjaju 5 knjiga „Alibi”.

Sakrila je svoju prošlost. Ali njene tajne nisu nestale.

Četrdeset osam sati nakon što je ostavila telo svog muža u dnu stepeništa, Tanja Dubojs je unovčila svoje kartice, promenila boju kose, stvorila novi identitet i pobegla iz grada. A to joj nije prvi put.

Dok beži od zakona, upoznaje Plavu, tajanstvenu ženu koja joj sasvim neočekivano nudi pomoć. Bez mnogo izbora, Tanja prihvata njenu ponudu i tako je stvoren jedan opasan savez, dogovor dve žene koje su dovoljno hrabre, pametne i očajne da se odvaže da prevare sistem. Dok pokušavaju da zametnu trag za sobom, ostaje jedno pitanje... Može li Tanja ikada pobeći od svoje prošlosti?

Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.

VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 22. septembra u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).


Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Mon, 18 Sep 2017 09:22:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121959/poklanjamo-knjigu-alibi.html
Velika moto trka danas u Zrenjaninu! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121912/velika-moto-trka-danas-u-zrenjaninu-.html U subotu 16. septembra 2017. godine, svečano je otvorena moto trka pod nazivom ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing kategorija 125, na stazi “Industrijska zona jugoistok Zrenjanin”.

Organizatori ove moto trke koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl.

Sertifikovana staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, prosečne širine 6-7 metara, sa 9 krivina, predstavlja divan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce. Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da podrže 60 takmičara koji su došli širom Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se obratio Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji se zahvalio Auto-moto savezu Srbije i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj.

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze i zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici.

„Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nada se da će se na ovoj stazi već sledeće godine voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji“, rekao je Mirko Butulija i zvanično otvorio trku.

]]>
Sat, 16 Sep 2017 15:39:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/121912/velika-moto-trka-danas-u-zrenjaninu-.html