Prva Srpska Televizija :: Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/rss.html Zavirite u budućnost - posetite Future Park! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126529/zavirite-u-buducnost---posetite-future-park.html U okviru Beogradske zime, u organizaciji Sky music-a, u sali 4 Beogradskog sajma, od 15. do 24. decembra održaće se Future Park, najveći zabavni cyber park u Evropi.

U gradu budućnosti roditelji će imati priliku da priušte deci nezaboravan provod, ali i edukativne panele i zabavne programe - tehnologija virtuelne realnosti, Counter Strike turnir, Airsoft poligon, zatim bogat muzički program, karaoke takmičenje, pozorišne predstave, ali i druženje sa omiljenim Instagram i YouTube zvezdama kao što su Marija Žeželj, Jana Dačović, Totemia, Kika, Mudja i Ćale, Yasserstain, Full Burazeri, Ruža Rupić, Huligani iz gimnazije i drugi samo su deo jedinstvenog iskustva apsolutne inovacije koje vas ove zime očekuje u Future Parku!

Karte za Future Park dostupne su na svim prodajnim mestima Moj kiosk. 

Veliko dešavanje na Future Parku ticaće se predstavljanja budućnosti IT industrije u Srbiji. Tim dvadesetogodišnjaka predstaviće projekat na kom rade već godinu dana, pod nazivom “HookApp”. Radi se o prvoj srpskoj dejting aplikaciji koja će prodrmati naše, ali i svetsko tržište. Svi posetioci Future Park festivala na sajmu biće u prilici da upoznaju i povežu se sa mnogim ličnostima iz IT sektora, kao i samim timom koji stoji iza “HookApp” aplikacije. 

Takođe, biće održan prvi međunarodni Winner of the Future turnir u Counter Strike-u. Na turniru će učestvovati brojni inostrani timovi, kao i predstavnici iz Srbije, a čitav događaj odvijaće se u centralnoj areni Beogradskog sajma, uživo, pred brojnim gledaocima. Pored turnira, ljubitelji igara moći će da se oprobaju u različitim igrama u gejming zoni koja se nalazi u sklopu festivala. 
Za sjajan provod uz dobru muziku postaraće se Nevena Božović, Sara Jovanović, Yasserstain, Lift bend, Marija Žeželj, DJ Park and Ride, a organizovani su i prateći programi u kojima će svi posetioci moći da uživaju - karaoke, pozorišne predstave, paneli...

]]>
Fri, 15 Dec 2017 14:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126529/zavirite-u-buducnost---posetite-future-park.html
Književne ekskluzive u 17. Noći knjige! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126466/knjizevne-ekskluzive-u-17-noci-knjige.html Noć knjige će se održati sutra, u petak, 15. decembra od 17 sati do ponoći u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu pod pokroviteljstvom Eurobank.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25%, za dve 30%, za tri 35% a za četiri i više 40%. Kako u Noći knjige učestvuje i pedeset drugih izdavača, popusti na njihove naslove biće do 20%. Strana izdanja će se prodavati sa popustom od 20%, a gift program 10%. Popusti važe i na sajtu Delfi knjižara www.delfi.rs. Za svaku kupovinu obezbeđeni su pokloni.

I ovu Noć knjige obeležiće brojni hitovi domaće i strane književnosti!

Velika ekskluziva koja će obradovati sve čitaoce jeste objavljivanje novog romana Arundati Roj „Ministarstvo neizmerne sreće“ u prevodu Maje Trifunović. Nakon svetskog uspeha koji je ova Indijka stekla romanom „Bog malih stvari“ čitaoci su dvadeset godina čekali na novo književno delo. „Ministarstvo neizmerne sreće“ je istovremeno bolna ljubavna priča i odlučna pobuna, ispričana čas šapatom, čas vikom, kroz suze i pokatkad uz smeh. Njeni junaci su ljudi koje je svet u kom žive slomio, a ljubav i nada opet podigli na noge.

„Ponoćno sunce“ je novi roman omiljenog pisca krimića na ovim prostorima Jua Nesbea i pojaviće se specijalno za Noć knjige. Dok čekamo Nesbea da nas poseti u maju sledeće godine, čitaćemo još jedan kratki roman novog kriminalističkog žanra koji su odlično prihvatili i kritičari i čitaoci.

Majstor pripovedanja Nil Gejmen predstavlja čuvene nordijske mitove u novom svetlu u knjizi „Nordijska mitologija“. Gejmen u drevnoj mitologiji odavno nalazi nadahnuće za maštovite svetove svog stvaralaštva, a ove drevne priče čitaju se gotovo kao roman. Povest počinje stvaranjem devet svetova iz legende, detaljno se bavi doživljajima bogova, patuljaka i divova, i dostiže vrhunac kada nastupi Ragnarok, sumrak bogova i ponovno rođenje sveta i ljudi.

„Đavolji nakot“ je novi roman uvažene kanadske književnice Margaret Atvud. I ona se priključila projektu Hogart Šekspir i ponovo je ispričala Šekspirovu „Buru“. Ova drama o čaroliji, osveti i novoj prilici u tumačenju Margaret Atvud, dobitnice Bukerove nagrade, vodi nas na uzbudljivo putovanje ispunjeno iluzijama, iznenađenjima i čudima.

Dejvida Mičela je Washington Post nazvao „književnikom koji nam pokazuje budućnost književnosti“. U svom novom romanu „Slejdova vila“ premošćuje pet decenija, spaja mnoge žanrove i neodoljivo vodi ka dramatičnoj završnici, dajući originalno i majstorsko tumačenje klasične horor teme – priče o ukletoj kući.

„Sestra iz senke“ je treća, zanosna priča iz serijala „Sedam sestara“ Lusinde Rajli, koja prenosi čitaoce iz veličanstvenih planinskih i jezerskih predela u Kent, prekrasnu „baštu Engleske“. Zvezdu trag dovodi u jednu antikvarnu knjižaru u Londonu, i tu joj se otvara čitav jedan novi svet...

Radeći u državnoj službi,Vuk Karadžić je bio svedok Miloševom despotskom vladanju, o čemu je ostavio upečatljivo svedočanstvo. Zbog eksplicitnog jezika i nezgodnih pojedinosti, politički, moralno ili na neki drugi način neprikladnih, bilo je gotovo i nezamislivo objaviti ovo svedočanstvo za piščeva života, pa je Vuk zapečatio spis uz amanet da se ne otvara do kraja XIX veka. Ovaj spis Laguna prvi put objavljuje kao zasebnu knjigu pod nazivom „Tajna istorija Miloševe Srbije“!

Knjiga spasena od zaborava „Zatvorenice: Album Ženskog odeljenja Požarevačkog kaznenog zavoda sa statistikom“, objavljena 1898, prva je publikacija takve vrste u srpskoj kulturi. Knjigu koju je priredila Svetlana Tomić objavljena je u Laguninoj ediciji „Savremenice“ i sadrži predgovor Milutina A. Popovića, trideset pet priča o zatvorenicama, ilustracije i fotografije. Svedočanstva ovih „opasnih žena“ osvetljavaju jednu malo poznatu, tabuizovanu sferu o patnjama, ali i zločinima u drugoj polovini XIX veka. Edicija „Savremenice“ je nastala u želji da se osveži ili upotpuni naše kulturno pamćenje o složenom radu značajnih Srpkinja iz XIX i s početka XX veka, kao i o istoriji privatnog života žena tog doba.

U petak 17. regionalna Noć knjige - priključile se mnoge biblioteke!

„Krv i sapunica“ je roman prvenac mladog romanopisca Mladena Markovića, priča o ljubavi i zlu. Kad jedan običan kurirski poslić između dva stara kriminalca pođe naopako, Markov i Marinin život preokrenuće se u borbu za opstanak, a sve što znaju o sebi biće dovedeno u pitanje – u košmaru nasilja, bizarnih zločina i ironičnih obrta koje će im prirediti neupokojena prošlost.

U Noći knjige premijerno će se pojaviti i „Najčudnija knjiga na svetu“ čime se završava projekat započet početkom godine u kome je učestvovalo preko 1300 mališana. Pedeset izabranih literarnih i likovnih radova koji se nalaze u ovoj knjizi najbolje odslikavaju kako su deca od 7 do 15 godina doživela ideju o najčudnijoj knjizi.

]]>
Thu, 14 Dec 2017 13:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126466/knjizevne-ekskluzive-u-17-noci-knjige.html
U petak 17. regionalna Noć knjige - priključile se mnoge biblioteke! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126321/u-petak-17-regionalna-noc-knjige---prikljucile-se-mnoge-biblioteke.html Sedamnaesta regionalna Noć knjige u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi i pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija biće održana u petak, 15. decembra 2017. godine od 17 do 24 časa.

Manifestacija koja promoviše čitanje i knjigu, prva po veličini posle Beogradskog sajma knjiga, osim u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji biće organizovana i u Laguninim klubovima čitalaca u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25%, za dve 30%, za tri 35% a za četiri i više 40%. Kako u Noći knjige učestvuje i pedeset drugih izdavača, popusti na njihove naslove biće do 20%. Strana izdanja će se prodavati sa popustom od 20%, a gift program 10%. Popusti važe i na sajtu Delfi knjižara www.delfi.rs. Za svaku kupovinu obezbeđeni su pokloni.

Veliki broj biblioteka pridružio se Noći knjige

I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona koje će organizovati posebne popuste i programe za čitaoce.

Biblioteka grada Beograda tokom celog dana omogućiće popust od 50% na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka Srbije 16, 18. i 19. decembra odobrava popust od 30% na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige, 15. decembra 2017.

Čitava mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu 15. decembra odobrava popust od 60% na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana odobrava popust od 50% na godišnju članarinu za 2018. godinu za prva tri člana koji se prijave tog dana.

Narodna biblioteka Užice 15. decembra odobrava popust od 50% na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini tokom celog dana odobrava popust od 40% na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Novom Sadu i ove godine će učestvovati u manifestaciji Noć knjige. Odeljenje „Đura Daničić“ biće otvoreno do 22 sata, gde će Novosađani od 17 sati moći da se upišu u biblioteku i dobiju popust na članarinu od 50%. U fondu Odeljenja biće izložena top-lista najčitanijih Laguninih izdanja u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu.

Leskovački kulturni centar je pripremio program pod nazivom „Književna insomanija“ (noćna smena čitača) koji će 15. decembra trajati od 17 sati do ponoći.

17.00 – „Sricanje knjige“ – susret literaraca osnovnih škola sa gostima, pesnicima za decu.

18.00 – „Tinejdž pera“ – muzičko-veče pesnika srednjoškolaca sa gostima.

19h – „Knjiga za budnu noć“ – Danilo Kocić: „Prof. dr Dušan А. Janjić – Život i misao, hrestomatija i komentari“.

20.30 – „Knjiga budilica“ – poetsko-muzički maraton.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana od 19 sati do ponoći odobrava popust od 50% na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ u Rumi 15. decembra organizuje druženje sa zavičajnim piscima. Pesnik Dušan Novaković održaće poetsko veče, a u holu biblioteke biće organizovana prodajna izložba njihovih izdanja sa popustom do 50%.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 15. decembra odobrava popust od 20% na godišnju članarinu.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu tog dana omogućava popust od 50% na godišnju članarinu.

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici tog dana omogućava popust od 40% na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka Pančevo 15. decembra omogućava popust od 50% na godišnju članarinu.

Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu tog dana omogućava besplatno učlanjenje na dečjem i odraslom odeljenju.

Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu 15. decembra od 17 sati do ponoći nudi besplatno učlanjenje.

Javna ustanova Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću tog dana poklanja pet članarina za odrasle i deset članarina za decu.

Ostanite budni uz Noć knjige i imaćete priliku da se upoznate sa novim naslovima, kupite knjige po izuzetno povoljnim cenama, družite se sa svojim omiljenim piscima, a uz svaku kupovinu dobićete i poklone prijatelja.

]]>
Wed, 13 Dec 2017 09:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126321/u-petak-17-regionalna-noc-knjige---prikljucile-se-mnoge-biblioteke.html
DOBITNICI knjige „Narukvica uspomena” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126275/dobitnici-knjige-narukvica-uspomena.html U prikazu knjige „Narukvica uspomena” na našem sajtu pozvali smo ljubitelje knjige da se prijave i osvoje poklon. Prvih petoro koji su se prijavili dobili su ovu knjigu i biće kontaktirani putem mejla.

Dobitnici su:
Milja Đenić, Beograd
Bojana Babanić, Beograd
Ivana Marković, Pančevo
Marina Đukić, Beograd
Milena Petrović, Niš


VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 15. decembra isključivo u ovim Vulkanovim knjižarama (pogledajte spisak knjižara) u vašem gradu ili prvom većem gradu u blizini vašeg mesta stanovanja:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 12 Dec 2017 10:07:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126275/dobitnici-knjige-narukvica-uspomena.html
POKLANJAMO knjigu „Narukvica uspomena” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126250/poklanjamo-knjigu-narukvica-uspomena.html Vulkan izdavaštvo i Prva.rs vam poklanjaju 5 knjiga „Narukvica uspomena”.

Uvek nosi narukvicu s amajlijama i obećaj mi da nećeš zaboraviti kako da se raduješ. Život je prekratak da bi ga protraćila na brige.

Dok je bila devojčica, Loli je svake godine za rođendan dobijala od majke po jedan privezak za narukvicu, uz poruku o tome koliko je važno čuvati porodične uspomene. Mnogo godina kasnije, na Loli je došao red da nastavi tradiciju. Sećanja i priče počinju da blede, i ona shvata da je krajnje vreme da se ponovo poveže sa kćerkom i unukom, koje je život odveo na drugu stranu.

Privučene neočekivanim telefonskim pozivom, Arden i Loren, Loline ćerka i unuka, žure da je posete u njenoj bajkovitoj brvnari na jezeru. Loli, kao i njena majka pre nje, razotkriva tajne koje kriju privesci, pripovedajući jednostavne priče o sreći, ljubavi i nadi. Preko čarobne narukvice koja se prenosi sa kolena na koleno i spaja pokidane niti prošlosti, tri žene će spoznati da su jedna drugoj najvrednije što imaju.

Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.

VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 15. decembra u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).


Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 12 Dec 2017 09:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126250/poklanjamo-knjigu-narukvica-uspomena.html
5. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126217/5-dani-igre-u-jugoslovenskoj-kinoteci.html Peti put zaredom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre". Od 24-28. januara 2018, publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

Manifestaciju će otvoriti “Priča jedne balerine“, dokumentarni film o Misti Kopland, koja je ušla u istoriju baleta kao prva afroamerikanka imenovana za primabalerinu čuvenog njujorškog Američkog baletskog teatra. Sledi film „Buntovnici na prstima“ u režiji Bobija Džo Harta, koji nastoji da otkrije preko četiri decenije dugu tajnu fenomenalnog uspeha trupe Balet Trokadero od Monte Karla. Ova njujorška kompanija muških igrača koji na komičan, ali tehnički superioran način izvode dela gvozdenog klasičnog repertora, gostovaće po drugi put u Srbiji, u okviru 15. Beogradskog festivala igre.

“Maov poslednji igrač” je istinita priča o igraču koji je u dalekoj provinciji Kine, izabran da uči balet na Akademiji za umetničku igru u Pekingu. Nakon nekoliko godina, on putuje u Hjuston zahvaljujući programu kulturne razmene, gde je kasnije imenovan za glavnog igrača Hjuston baleta. Problemi nastaju kada kineska vlada zatraži od njega da se vrati u svoju zemlju. Film “Dzi Croquettes” govori o čuvenoj brazilskoj trupi koja je obeležila vreme revolucije i vojne diktature u ovoj zemlji. Kabare program, koji je koristio muziku, igru, neverovatne kostime i provokativnu seksualnu dvosmislenost kao polaznu tačku satire svega što je bilo represivno u brazilskoj kulturi, slavio je slobodu među polovima. Dzi Croquettes su postali popularni u svojoj zemlji, a zahvaljujući Lajzi Mineli ostvarili su uspešne evropske turneje i dobijali ponude sa Brodveja.

“Polina” je francuski film, u režiji Veleri Muler i Anželina Preljokaža, koji govori o mladoj balerini koja se tokom detinjstva i mladih godina priprema za najsloženiji klasičan repertoar. U trenutku kada dobija angažman u čuvenom Boljšoj teatru, ona otkriva savremenu igru, napušta sve i odlazi u Francusku. Uloge su poverene fantastičnim igračima Marijinskog teatra, ali i glumici Žulijet Binoš, koja je iskusila savremeni pokret igrajući u predstavama londonskog koreografa, Akrama Kana.

Filmom “Jednom me je pitala Pina” rediteljka Šantal Akerman otkriva detalje sa velike turneje Teatra igre iz Vupertala, kroz umetnost i svakodnevni život slavne Pine Bauš. Debitantsko ostvarenje Stefani di Đusto, film “Igračica” beleži uspeh u evropskim bioskopima. Reč je o biografskom filmu koji otkriva zanimljiv život Loi Fuler, koja je početkom XX veka postala senzacija u svetu umetnosti, umetničke igre, ali i nauke.

Sve projekcije su planirane u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici, a zahvalnost za inicijativu i realizaciju ovog januarskog događaja, Beogradski festival igre i Kinoteka duguju autorima filmova, trupama i koreografima koji su sa radošću ustupili svoje materijale.

Program 15. Beogradskog festivala igre se realizuje od 15. marta do 4. aprila, u saradnji sa Gradom Beogradom, Ministarstvom kulture Republike Srbije, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine, Delegacijom EU u Srbiji, ambasadama i kulturnim centrima.

Kao glavni partner Beogradskog festivala igre, Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u kulturu, dok zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, oslikava snagu saradnje koja traje 11 godina. Kroz brojne projekte, među kojima su najznačajniji nagrade „Vip poziva“ i „Vip iskorak “, kao i projekat za mlade igrače „Vip talenti”, Vip doprinosi razvoju umetničke igre u Srbiji.

Jedan od pokrovitelja Beogradskog festivala igre je Erste banka, koja nastoji da vrhunsku umetnost učini dostupnom. Dragocena je podrška brenda Nivea koga odlikuje kvalitet, poverenje potrošača, duga tradicija i ulaganje u proverene vrednosti. Kompanija Nestlé Adriatic sa svojom robnom markom NESCAFÉ prepoznaje ovu manifestaciju kao partnera sa kojim deli posvećenost promociji fizički aktivnog i zdravog načina života, inspirišući na dobre navike. Tradicionalni prijatelji festivala su Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, kompanija Eagle Hills sa projektom Belgrade Waterfront, Heineken, Pardon Marbo Product, Ball Packaging Srbija, Qatar Airways kao zvanična avio kompanija festivala, Vahali Production Services, Advokatska kancelarija Karanović/Nikolić, Telegroup, BeotelNet, i drugi.

5. DANI IGRE U KINOTECI
24-28. januar, 2018.

24.01.2018. u 19.30h | Priča jedne balerine/Ballerina’s Tale
24.01.2018. u 21.30h | Buntovnici na prstima/Rebels on Point

25.01.2018. u 18h | Maov poslednji igrač/Mao’s Last Dancer
25.01.2018. u 20h | Dzi Croquettes/ Dzi Croquettes

26.01.2018. u 18h | Balerinina priča/Ballerina’s Tale
26.01.2018. u 20h | Polina/Polina

27.01.2018. u 18h | Buntovnici na prstima/Rebels on Point
27.01.2018. u 20h | Maov poslednji igrač/Mao’s Last Dancer

28.01.2018. u 16h | Jednom me je pitala Pina/One day Pina asked me
28.01.2018. u 18h | Polina/Polina
28.01.2018. u 20h | Igračica/Le Danseuse

Priča jedne balerine
režija: Nelson George
uloge: : Misty Copeland, Deidre Kell , Raven Wilkinson , Susan Fales-Hill
trajanje: 88'

Ikona baleta, balerina Misti Kopland ispisala je istoriju kada je kao prva afroamerikanka imenovana za glavnu igračicu legendarnog Američkog baletskog teatra. Neverovatna priča iza kulisa, o tome kako je prevazišla burno odrastanje i povrede koje su joj zamalo okončale karijeru, da bi postala jedna od najcjenjenijih igračica svoje generacije. Više od prikaza uspeha u svetu baleta, Mistin put je inspirišuća, univerzalna priča o istrajnosti.

Buntovnici na prstima
režija: Bobby Jo Hart
uloge: Robert Carter, Paolo Cervellera, Loic Consalvo, Boysie Dikobe, Roberto Forleo, Jack Furlong, Paul Ghiselin, Duane Gosa, Giovanni Goffredo, Carlos Hopuy, Chase Johnsey, Christopher Lam, Laszlo Major, Davide Marongiu, Philip Martin-Nielson, Trystan Merrick, Raffaele Morra, Lawrence Neuhauser, Christopher Ouellette, Matthew Poppe, Alberto Pretto, Giovanni Ravelo, Carlos Renado, Joshua Thake, Matt Van, Long Zou
trajanje: 90'
Istražujući univerzalne teme identiteta, snova, porodice i ljubavi, ovaj dokumentarni film slavi svetski poznat Balet Trokadero od Monte Karla. U potpunosti muška, komična baletska trupa osnovana je pre više od 40 godina, u jeku njujorške Stonvolske revolucije, i postala kultna kompanija sa milionima pratilaca širom sveta. Film paralelno prati dešavanja iza scene, bogatu arhivu i istorijat, intimne priče umetnika i delove neverovatnih predstava snimljenih u SAD, Evropi i Japanu. Film predstavlja kreativnu mešavinu polova, različitosti, strasti... Priča dokazuje da balerina nije samo žena koja igra – već revolucionarni pokret u tutu suknjici.

Maov poslednji igrač
režija: Bruce Beresford
uloge: Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Joan Chen, Chi Cao
trajanje: 117'

U jednom kineskom selu, Komunistička partija je izabrala jedanaestogodišneg Li Cunksina da uči balet na Akademiji za umetničku igru Madam Mao u Pekingu. Nakon nekoliko godina, on putuje u Hjuston zahvaljujući programu kulturne razmene, na poziv umetničkog direktora Bena Stivensona, gde je kasnije imenovan za glavnog igrača Hjuston baleta. U međuvremenu se zaljubljuje i počinje tajno da se viđa sa igračicom Elizabet Makkej. Kada kineska vlada zatraži od Li Cunksina da se vrati u svoju zemlju, on se ženi sa Elizabet i dezertira u SAD. Zabranjeno mu je da se vrati u Kinu i nema vesti o svojim roditeljima i porodici. U međuvremenu se njegov brak okončava, a roditelji mu sve više nedostaju. Nakon pet godina, veliko iznenađenje mu se dešava tokom predstave.

Dzi Croquettes
režija: Raphael Alvarez, Tatiana Issa
uloge: Josephine Baker, Ciro Barcelos, Norma Bengell, Maria Zilda Bethlem, Patríce Calmettes
trajanje: 95'

Nakod državnog udara 1964. godine, uklonjen je brazilski predsednik Žoao Gular sa pozicije, i uvedena je vojna diktatura. Brazil je ušao u period represivne politike, surove vladine cenzure i ružne odmazde protiv nekonformista i kritičara vlade, ali snažan glas opozicije dolazi sa veoma neobičnog mesta. Leni Dejl bio je američki igrač i koreograf koji je došao u Brazil i našao se u grupi "drag" izvođača koji su se oblikovali prema "Koketama", eksplozivnoj trupi seksualnih anarhista koji su sebi gradili ime u San Francisku. Uzimajući ime Dzi Croquettes, Dejl je pomogao grupi da se transformiše u izuzetan kabare koji je koristio muziku, igru, neverovatne kostime i provokativnu seksualnu dvosmislenost kao polaznu tačku satire svega što je bilo represivno u brazilskoj kulturi, slaveći slobodu među polovima. Dzi Croquettes su postali neverovatno popularni u Brazilu, a nakon što je Lajza Mineli ukazala na ovu grupu, otišli ​​su na uspešnu turneju po Evropi, sa ponuđenim igranjem na Brodveju. Dzi Croquettes nikada nisu stigli u Ameriku, jer su ego, AIDS i maleroznih okolnosti prekinuli delovanje ovog sastava, koji je neko vreme bio izuzetan glas otpora i tolerancije u državi koja je bila odlučna u borbi protiv svake opozicije. Autori filma Tatijana Isa i Rafael Alvarez ističu neverovatnu i istinitu priču o ovoj grupi kroz dokumentarac koji je bio višestruko nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Rio de Žaneiru 2009. godine, kao i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu 2009. godine.

Polina
režija: Valérie Müller & Angelin Preljocaj
uloge: Anastasia Shevtsova, Veronika Zhovnytska, Juliette Binoche, Aleksei Guskov, Jérémie Bélingard, Niels Schneider, Sergio Díaz, Miglen Mirtchev, Kseniya Kutepova, Ambroise Divaret, Oriana Jimenez
trajanje: 112'

Od ranog detinjstva rigorozno obučavana od strane pedagoga perfekcioniste, Polina (koju igra Anastasija Ševcova, balerina Marijinskog teatra) je balerina koja obećava. Kada dobije priliku da se pridruži prestižnom Boljšoj baletu, iznenada otkriva savremenu igru, što počinje da dovodi u pitanje nastavak karijere. Udaljavajući se od svog prvobitnog plana, ostavlja sve svoje naporne pripreme i seli se u Francusku da radi sa poznatom koreografkinjom Lirijom Elsaj (koju igra oskarovka Žulijet Binoš koje je igrala sa londonskim igračem i koreografom Akramom Kanom). Ali odjednom, brzo je prisiljena da se bori sa otkrićem da odlučnost i naporan rad ne dovode uvek do uspeha.

Jednom me je pitala Pina
režija: Chantal Akerman
uloge: Pina Bausch, Chantal Akerman
trajanje: 57'

Šantal Akerman je pratila poznatu koreografkinju Pinu Bauš i njen Teatar igre iz Vupertala, u periodu od pet nedelja dok su bili na turneji u Nemačkoj, Italiji i Francuskoj. Njen cilj je bio da uhvati neuporedivu umetnost Pine Bauš ne samo na sceni, već i iza nje.

Igračica
režija: Stéphanie Di Giusto
uloge: Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp
trajanje: 108'

Ovaj biografski film fokusira se na život Loi Fuler, koja je rođena i odrastala u predgrađu Čikaga, pre nego što je postala senzacija u svetu umetnosti, umetničke igre i nauke u Parizu početkom XX veka. Soko igra Fulerovu, dok Lili-Rouz Dep pripada uloga Isidore Dankan, američke igračice koja je postala štićenica Fulerove. Rediteljski debi Stefani Di Đusto, donosi dramu zasnovanu na knjizi Đovanija Liste o Fulerovoj, iz 2007. godine.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 15:07:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126217/5-dani-igre-u-jugoslovenskoj-kinoteci.html
Star Wars na Viva Vox način ekskluzivno u Cineplexxu: Muzički spektakl otvara premijeru filma "Star Wars: Poslednji džedaji" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126140/star-wars-na-viva-vox-nacin-ekskluzivno-u-cineplexxu-muzicki-spektakl-otvara-premijeru-filma-star-wars-poslednji-dzedaji.html Nema ništa lepše nego kada se sretnu film i muzika. U susret najiščekivanijem filmu godine, najpopularniji hor u Srbiji, Viva Vox, će ekskluzivno u bioskopu Cineplexx Delta City 13. decembra od 18:30 časova po prvi put uživo predstaviti fanovima planetarno popularnog hita najpoznatije numere iz Star Wars serijala. U jedinstvenom aranžmanu, samo svojim glasovima i uz pratnju beatboxa, ovaj horski spektakl će otvoriti premijeru jedne od najpopularnijih filmskih franšiza u istoriji – „Star Wars: Poslednji Džedaji”.

Ali to nije sve. Viva Vox je spremio i novi spot, koji će oživeti Džedaje, princezu Leju, Dart Vejdera, R2D2 i ostale omiljene likove, a teme poput „The Imperial March“ i „Duel of the Fates“ još jednom će gledaoce i slušaoce naterati da se zapitaju da li je sve to moguće izvesti samo glasom.


U filmu „Star Wars: Poslednji Džedaji“, nastavlja se saga o Skajvokerima dok se junaci filma Buđenje Sile pridružuju galaktičkim legendama u epskoj avanturi koja otkriva drevne misterije Sile i šokantne detalje iz prošlosti. Ovo je osmi nastavak svetskog fenomena Star Wars, a radnja se odvija neposredno posle radnje filma „Star Wars: Buđenje sile“.

U filmu igraju Mark Hamil, Keri Fišer, Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Lupita Njongo, Endi Serkis, Domnal Glison, Entoni Danijels, Gvendolin Kristi, Keli Mari Tran, Lora Dern i Benisio Del Toro. Scenarista i reditelj je Rajan Džonson, a producenti Ketlin Kenedi i Rem Bergman. Džej Džej Abrams, Tom Karnovski i Džejson MakGalin su izvršni producenti.Viva Vox već godinama na njima svojstven način obrađuje pesme koje je teško zamisliti bez instrumentalne pratnje. „Godinu smo započeli filmskom muzikom, obradom oskarovskog filma „La La Land“, pa smo želeli da tako i završimo 2017. godinu, obradom klasika svih generacija“, kažu iz Viva Vox-a.

Premijerno izvođenje muzike iz Star Wars filmova je u sredu, 13. decembra, u 18.30 časova u bioskopu Cineplexx Delta City, a novi spot biće dostupan na internetu dan ranije, u utorak, 12. decembra.

Trejler filma 

 .

]]>
Fri, 8 Dec 2017 08:26:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126140/star-wars-na-viva-vox-nacin-ekskluzivno-u-cineplexxu-muzicki-spektakl-otvara-premijeru-filma-star-wars-poslednji-dzedaji.html
Šta vas čeka na Beogradskom festivalu igre? http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126043/sta-vas-ceka-na-beogradskom-festivalu-igre.html Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program. Ukupno 15 trupa iz Izraela, Grčke, Holandije, Kine, Norveške, Australije, Velike Britanije, SAD, Danske, Poljske, Belgije, Nemačke, Italije i Kanade, otkrivaju 24 nove koreografske postavke na svojim gostovanjima u Beogradu i Novom Sadu. Festivalu prethodi revija filmova Dani igre u Kinoteci (24 – 28. januar), brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije.

Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih formi, koreografskih rukopisa i estetike, istovremeno unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja.

Otkrivajući umetničku igru kroz njene vrhunske domete, Beogradski festival igre je na putu do jubilarne, petnaeste godine, pridobio brojnu publiku. Od osnivanja je predstavljeno preko 330 koreografskih ostvarenja, dok poslednje edicije prati oko 23.000 gledalaca i preko 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva. Istovremeno, manifestacija pruža nemerljivu podršku svim zainteresovanim igračima, pedagozima, koreografima i predstavnicima svih umetničkih oblasti, kako u Srbiji, tako i u regionu. Dragocene informacije i kontakt sa inostranim trupama, otvorile su vidike, mogućnost stipendiranja i angažmana mladim igračima, dok su uspešne komade na domaćoj sceni ostvarili upravo inostrani koreografi koje je festival predstavio.

Beogradski festival igre se razvijao zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Srbije, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica, kao i Grada Beograda. Za afirmaciju umetničke igre i realizaciju programa u Vojvodini, značajna je dugogodišnja saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine. Šest godina zaredom, Beogradski festival igre se realizuje u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.   

Kao glavni partner Beogradskog festivala igre, Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u kulturu, dok zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, oslikava snagu saradnje koja traje 11 godina. Kroz brojne projekte, među kojima su najznačajniji nagrade „Vip poziva“ i „Vip iskorak “, kao i projekat za mlade igrače „Vip talenti”, Vip doprinosi ukupnom razvoju umetničke igre u Srbiji. 

Jedan od pokrovitelja Beogradskog festivala igre je Erste banka, koja nastoji da vrhunsku umetnost učini dostupnom. Dragocena je podrška brenda Nivea, koga odlikuje kvalitet, poverenje potrošača, duga tradicija i ulaganje u proverene vrednosti. Kompanija Nestlé Adriatic sa svojom robnom markom NESCAFÉ prepoznaje ovu manifestaciju kao partnera sa kojim deli posvećenost promociji fizički aktivnog i zdravog načina života, inspirišući na dobre navike. Tradicionalni prijatelji festivala su Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, kompanija Eagle Hills sa projektom Belgrade Waterfront, HEINEKEN®, PARDON Marbo Product, Ball Packaging Srbija, Qatar Airways kao zvanična avio kompanija festivala, Vahali Production Services, Advokatska kancelarija Karanović/Nikolić, Telegroup, BeotelNet...

15. mart, 20h | Sava Centar   Dimitris Papajoanu je sigurno jedan od planetarno najzanimljivijih i najtraženijih umetnika današnjice. Pred zvanični početak festivala, njegova trupa će u Sava centru izvesti predstavu “Veliki krotitetlj”, premijerno prikazanu u Atini, maja 2017. godine. Kritičari kažu da se "komad otkriva kroz jedan-i-po-sat lančane reakcije komičnih, lepih, senzualnih, erotičnih i magičnih slika koje ne prestaju da osvajaju”, kao i da predstavlja “savršen odgovor iz zemlje koja je nosila tovar reputacije da je jednom davno izmislila pozorište, političke i društvene vrednosti.” Ovaj vizuelni umetnik i koreograf je u okviru prethodnog festivala poneo priznanje “Jovan Ćirilov–za korak dalje”, a zamisao je da ova nagrada vrati svoje laureate sa novim delima. 

17. mart, 20h | Sava Centar    Svečano otvaranje Festivala dovodi po prvi put u Srbiju čuvenu Vertigo kompaniju iz Izraela. Koreografkinja Noa Verthajm, predstaviće se najnovijom postavkom „Jedan, Jedan i Jedan“. Delo istovremeno otkriva intimni i spoljni svet, gradeći metaforičnu vezu između dalekog i bliskog, odnosno sebe i drugog. Komad slavi energiju, i još jednom potvrđuje jedinstvenost izraelske savremene igre! Kritičari predstavu opisuju kao „putovanje za sva čula“. 

18. i 19. mart, 20h | Pozorište na Terazijama   Kompanija Kristjana Ingimarsona iz Kopenhagena se vraća na Beogradski festival igre, sa novim komadom. Inspirisan prostorom velikih aerodroma, reditelj i koreograf Ingimarson se na zanimljiv način bavi svim radnjama koje prethode ulasku putnika u avion. Zgrada u kojoj se sudaraju snovi, šoping i pretresanje ljudi na traci, za njega postaje mesto nadrealnog ambijenta i mogućnost za duhovitu analizu poznatih situacija. Performans istražuje prirodu iluzija koje se razvijaju u strogo kontrolisanom objektu, uz prepoznatljiv rukopis inovativne fizičke komedije.

 

20. mart, 20h | Opera Madlenianum    Poljski teatar igre iz Poznanja prvi put gostuje u Srbiji, sa delom norveškog koreografa Jua Stromgrena. Nagrađivan celovečernji komad “Četrdeset“ kreiran je za 18 izuzetnih igrača, uz zanimljiv oslonac u dramskom tekstu i zapletu po kome je ovaj autor poznat.

 

22. mart, 20h| Beogradsko dramsko pozorište   Kako to izgleda kada jedan celovečernji solo zajedno kreiraju Akram Kan, Sidi Larbi Šerkauji i Rasel Malifant, prikazaće nam nova zvezda londonske i svetske scene, Akaš Odedra. Ovaj mladi, nagrađivani umetnik, prisutan na svim važnim festivalima, majstor je kataka i harizmatični vladar pozornice. Pored radova koje kreira za sebe i svoju trupu, nedavno su njegove koreografije za operu Ravija Šankara u produkciji londonske Kraljevske Opere (2017) i komad “Pink sari revolucija” u produkciji Kurv teatra (2017), zavredele odlične kritike u britanskoj štampi. 

 

23. mart, 20h| Sava Centar   21. mart, 20h | Srpsko narodno pozorište     Tri vrhunska koreografa, Fei Bo, Edvard Lijang i Jorma Elo, udružili su se da svojim originalnim postavkama kreiraju predstavu za pamćenje. U Beograd i Novi Sad, po prvi put dolazi Balet Hongkonga, a ujedno to je i njihov prvi dolazak u ovaj deo Evrope. Od osnivanja 1979. godine, Balet Hongkonga je evoluirao u živu organizaciju scenskih umetnosti 

sa vrhunskim repertoarom koji se sastoji od niza umetničkih i tehnički izazovnih produkcija, predstavljajući svoje izuzetne umetnike. Sa ansamblom od 50 igrača iz Hongkonga, Kine, Evrope i SAD, kao i iz drugih delova Azije, kompanija poslednjih godina niže uspehe na najvećim svetskim pozornicama.

24. mart, 20h| Atelje 212 (mala scena)   „R.OSA“ je komad koji je savršeno uklopljen u poetiku Silvije Gribaudi, jer je ona koreografkinja koja sa zapanjujućom ironijom stavlja u fokus telesnu izražajnost, žene i društvene uloge koje su im date, gradeći odnos sa publikom kroz neformalni jezik. Postavka je inspirisana Boterovim slikama, svetom 80-ih godina i  Džejn Fondom, konceptom uspeha i performansa.

25. mart, 20h| Sava Centar (scena)       Na ostrvu Svalbard, jedom od najmirnijih mesta na planeti, izgrađeno je veliko skladište 120 metara unutar planine. U sred večitog leda, duboko u delu tla koje se nikada ne topi, osnovano je Svetsko skladište semena. Oko 840.000 uzoraka semena deponovano je u tom trezoru. Seme je izvor života, a "skrovište sudnjeg dana" predstavlja potrebu da se ono zaštiti. "Zaleđene pesme" počivaju u dubini planine u blizini Severnog pola i mogle bi spasiti svet.  Neobična tema, koja potvrđuje umetničku zrelost norveške koreografkinje Ine Kristel Johansen i snagu njenih igrača okupljenih oko trupe Zero Visibility, koja po drugi put dolazi na Beogradskom festivalu igre. 

26. i 27. mart, 20h | Pozorište na Terazijama   Osnovan pre 40 godina u cilju predstavljanja tradicionalnog baleta kroz parodiju i zamenu uloga među polovima, Balet Trokadero od Monte Karla nekada je nastupao u kasnim terminima off Brodveja. Zahvaljujući dobrom poznavanju gvozdenog baletskog repertoara i komičnih situacija na sceni, kao i zapanjujućom tehnikom muškaraca na vrhovima prstiju, poneli su status pozorišnog fenomena. Komedija se postiže preuveličavanjem slabosti, scenskih nezgoda i bajkovite banalnosti ozbiljne igre. Činjenica da krupna tela delikatno balansiraju na prstima kao labudovi, vile i princeze – prikazuje fantastičan duh vrhunske igre, ne rugajući se, već oduševljavajući iskusnu i početničku publiku. Pre nekoliko godina, ova njujorška trupa je mesecima pre svog nastupa u Beogradu, rasprodala ulaznice! Zato dolaze ponovo!

28. mart, 20h | Beogradsko dramsko pozorište    Nemački Dance On ansambl donosi solo komad iz dva dela Legítimo/Rezo, koji su kreirali Hone San Martin i Vilijam Forsajt, kao razgovor kroz igru, koji opisuje jedinstveni način rada na koreografiji koji je Forsajt uspostavio sa svojim igračima.

29. mart, 21h| Jugoslovensko dramsko pozorište    Sa svojim velikim tematskim produkcijama uz živu muziku, holandski koreograf Ed Vub stvorio je jedinstveni žanr, mešavinu umetnosti i umetničke zabave sa ubedljivim pričama, kroz spoj igre i drugih disciplina kao što su cirkus i opera. Sa trupom Skapino balet iz Roterdama izveo je brojne fantastične komade, dok je za prvo izvođenje celovečernjeg spektakla pod nazivom “Skala”, izabrao Beograd! Inače, Skapino je najstarija kompanija savremene igre u Holandiji. Trupa je u vlasništvu Grada Roterdama, i uspešno traje na domaćoj i svetskoj sceni preko sedam decenija. 

30 i 31. mart, 20h| Opera Madlenianum      Koreografkinja Mari Šuinar je jedna od najintrigantnijih pojava u svetu savremene igre. Aktuelna direktorka Bijenala igre u Veneciji, izuzetna igračica i multimedijalna umetnica, ona uspešno i zapaženo predvodi svoju montrealsku kompaniju od 1990. godine. Svojim novim celovečernjim delom inspirisanim slikom “Vrt zemaljskih uživanja” Hijeronima Boša, ona ponovo osvaja svetske scene i festivale! Kritičari kažu da se radi o “fantastičnom, posve inteligentnom teatru igre”.

 

1. i 2. april, 20h| Pozorište na Terazijama      „Briselski Peeping Tom, i za jednu pozorišnu sezonu - to je sve što vam je potrebno!“ Tako je gostovanje ove trupe u Parizu najavio Le Monde. Komad „Otac“ Gabrijele Karizo i Franka Šartijea smešten je u prostoriju za posete u staračkom domu. Zidovi obojeni jalovom, administrativno tirkiznom bojom, poništavaju likove i naglašavaju činjenicu da se radnja odvija duboko ispod zemlje. U središtu prostora je figura oca koji se lagano udaljava iz društva. Bilo da skriva tajnu ili je jednostavno lud, ostali stanari i osoblje se brinu o njemu, posmatrajući ga sa podjednakom znatiželjom i mržnjom, naklonošću i ravnodušnošću.

3. april, 21h| Pozorište Atelje 212    „Roj Asaf je fokusiran koreograf, blago teatralan, ali najjednostavniji i najdirektniji u načinu na koji predstavlja 

svoje umetničko istraživanje sa odličnom poetsko-estetskom sposobnošću.”  „Dečaci” istražuju obeležja muškosti. Pet igrača leprša nad okvirima širokog spektra situacija i slika koje demontiraju i strukturišu predstavu o sopstvenom identitetu. Silno i duhovito, otkriva se akcioni prostor muškog stereotipa, kao i mehanizmi koje on pokreće, moć koju otelotvoruje i nasilni potencijal koji poseduje. Izraelska Kompanija Roja Asafa – prvi put u Beogradu!

4. april,  20h| Sava Centar   3. april, 20h | Srpsko narodno pozorište  „Sidnejska kompanija igre  je zapanjujuća. Svi igrači su u svom punom vrhuncu, telesno i emocionalno, potpuno posvećeni delima i osnaženi smelim i inovativnim koreografijama“ navodi kritičar Njujork Tajmsa. Po prvi put u naš region najpoznatiji australijski ansambl dolazi sa sjajnim triptihom koga čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga.

 

]]>
Sat, 2 Dec 2017 12:41:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/126043/sta-vas-ceka-na-beogradskom-festivalu-igre.html
"Noć knjige" - 15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125767/noc-knjige---15-decembra-u-laguninim-klubovima-citalaca-i-knjizarama-delfi.html Dragi čitaoci, pripreme za još jednu Noć knjige mogu da počnu!

U petak, 15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se sedamnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.

Popusti na Lagunina izdanja:

za kupovinu jedne knjige biće 25%,
za dve knjige 30%,
za tri knjige 35%,
a za četiri i više knjiga 40%.

Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen za 10%.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 56 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u Noći knjige naslove svih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama, upoznati se sa književnim novitetima i družiti se sa domaćim piscima.

I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se brojne biblioteke iz Srbije koje će organizovati posebne programe za čitaoce.

Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.

Budite budni uz knjigu u petak, 15. decembra od 17 sati do ponoći!

Napomena: U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće važiti.

]]>
Fri, 1 Dec 2017 12:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125767/noc-knjige---15-decembra-u-laguninim-klubovima-citalaca-i-knjizarama-delfi.html
"Meda Pedington 2" pretpremijerno u Cineplexxu Delta City 2. decembra: Prva. rs vas vodi na projekciju i druženje sa glumcima http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125685/meda-pedington-2-pretpremijerno-u-cineplexxu-delta-city-2-decembra-prva-rs-vas-vodi-na-projekciju-i-druzenje-sa-glumcima.html Omiljeni lik kultne engleske serije, medvedić Pedington, se vratio! U subotu 2. decembra u 15:20 časova u bioskopu Cineplexx Delta City biće održana specijalna projekcija filma „Meda Pedington 2”. Na projekciji će prisustvovati deo glumačke ekipe na čelu sa Bojanom Perićem koji je pozajmio glas glavnom junaku Pedingtonu. Svi posetioci moći će da se fotografišu sa ekipom, koja će se i pokloniti ublici pre filma. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

Meda koji više od pet decenija oduševljava decu širom sveta vraća se na veliko platno. Od subote, mališani mogu uživati u novim dogodovštinama popularnog mede u animiranoj avanturi „Meda Pedington 2”, sinhronizovanoj na naš jezik.

Sada kada se medvedić Pedington srećno smestio kod porodice Braun, kao ravnopravan član zajednice, širi radost i ljubav gde god dođe. U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tetke Lusi, Pedington nailazi na savršenu knjigu u antikvarnici ali će morati da odradi niz poslova kako bi je kupio. Međutim, kada otkrije da je knjiga ukradena, Pedington i Braunsi će morati da krenu u potragu za lopovom.

Pogledajte trejler za film:


Film se nalazi u distribuciji Blitz distributerske kuće

Najbržim roditeljima Prva.rs i Cineplexx poklanjaju 3x2 ulaznice.

Svoje podatke, ime i prezime, šaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.

Dobitnici karata biće obavešteni mailom.

]]>
Fri, 1 Dec 2017 13:37:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125685/meda-pedington-2-pretpremijerno-u-cineplexxu-delta-city-2-decembra-prva-rs-vas-vodi-na-projekciju-i-druzenje-sa-glumcima.html
Izabrana najlepša fotografija Srbije za 2017. http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125753/izabrana-najlepsa-fotografija-srbije-za-2017-.html Nakon konkursa koji je trajao mesec dana, Srbija je dobila najlepšu fotografiju za 2017. godinu! Laskava titula ”Najbolja clika Srbije” pripala je Mini Jevremović. Fotografija je pobedila sa ukupno 1.078 glasova publike, a njen kadar Leposavića izabran je za najlepši pejzaž u konkurenciji. Pobednicu konkursa očekuje novčana nagrada, dok će svih 12 finalista koje je odabrao stručni žiri naći mesto u kalendaru za 2018. godinu.

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza od 8. do 12. januara 2018.
Pogledajte najlepše slike Srbije: www.slikesrbije.rs.

Prethodnih mesec dana, koliko je trajao konkurs ”Sto najlepših Slika Srbije”, glasalo se između 1.348 prijavljenih fotografija, izabrano je 100 najlepših, žiri je od njih izabrao 12 najboljih, a publika pobednika. Na stranici www.slikesrbije.rs glasalo je više od 27.000 ljudi.

O PROJEKTU “SLIKE SRBIJE“
Organizator konkursa, internet platforma „Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. Njihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu - ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu. Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje Srbiju na dlanu.

Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

Za nešto više od godinu dana, „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem Instagram profila https://www.instagram.com/slikesrbije/ i putem Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/slikesrbije/.


]]>
Fri, 1 Dec 2017 11:24:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125753/izabrana-najlepsa-fotografija-srbije-za-2017-.html
Pravac u Fashion Park Outlet Inđija! Od 1. do 3. decembra HIT CENE! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125746/pravac-u-fashion-park-outlet-indjija-od-1-do-3-decembra-hit-cene.html Dragi ljubitelji šopinga, proverite šta je novo u Fashion Parku!

Ovog vikenda, od petka do nedelje, kupujte uz 20% popusta i izaberite svoj ŠOK artikal po super ceni! Na www.fashionparkoutlet.rs  pogledajte kompletnu šok ponudu, a ovde je nekoliko pari obuće koje smo izdvojili za vas.

Vidimo se u Fashion park OUTLETU!

]]>
Fri, 1 Dec 2017 08:30:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125746/pravac-u-fashion-park-outlet-indjija-od-1-do-3-decembra-hit-cene.html
Stara igra, novi svet i potpuno nova pravila - Džumandži: Dobrodošli u džunglu http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125607/stara-igra-novi-svet-i-potpuno-nova-pravila---dzumandzi-dobrodosli-u-dzunglu.html U bioskopima širom Srbije od 28. decembra!

Film „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“ stiže u domaće bioskope 28. decembra, a do tada pogledajte ovaj kratki video o snimanju nastavka kultne avanture i vidite na koji način su Dvejn Džonson i ekipa filma odali počast preminulom, originalnom junaku, Robinu Vilijamsu i Džumandži svetu koji je iza sebe ostavio, kao i zašto će ovo biti najbolji porodični film ove zime.

Tokom vekova razne društvene igre su uveseljavale genaracije. Nekada su se ljudi okupljali oko stola da bi igrali karte, šah ili ne ljuti se čoveče. Danas se takođe okupljaju samo da bi igrali video igre na konzolama. Prednost modernih video igara, u odnosu na klasične društvene igre, je što možete da birate ko ste, kako izgledate, koje veštine imate, kakvog ste karaktera... Osim kada je u pitanju – Džumandži!

„Džumandži: Dobrodošli u džunglu“ je direktan, i samostalan, nastavak kultnog porodičnog hita „Džumandži“ iz 1995. godine. U nastavku glavne uloge preuzimaju Dvejn Džonson, poznatiji kao Rok, večiti dečak Džek Blek, veoma popularni komičar Kevin Hart, galaktička miljenica Karen Džilijan i Nik Džonas.

Džumandži nije igra koja se igra, ona se preživljava! Svet se upoznao sa ovom igrom davne 1995. godine kroz oči Alana Pariša, koga je tumačio pokojni genije komedije – Robin Vilijams. „Džumandži“ je zaradio preko 260 miliona dolara na bioskopskim blagajnama, a narod je želeo da vidi nove doživljaje omiljenih junaka  u ovom neverovatnom svetu igre. Ali, kao i u prvom filmu, moralo je da prođe preko 20 godina da bi svet ugledao nastavak ove maštovite porodične avanture nazvan – „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“.

Četvoro srednjoškolaca će sasvim slučajno otkriti staru video igru za koju nikada ranije nisu čuli. U želji da saznaju o čemu se radi, pokrenuće konzolu i biće uvučeni u zabavan, ali i opasan, svet avanture ispunjen egzotičnom džunglom, teškim preprekama i odlukama, zabavnim negativcima i sjajnim vratolomijama ali i neverovatno zabavnim opaskama.

Komediji doprinosi i činjenica da ih je igra pretvorila u likove koje su odabrali prilikom pokretanja konzole. Spenser će tako postati štreberski istraživač, sportista Fridž će postati pravi Ajnštajn, popularna devojka Betani će da postane sredovečni profesor, a krhka Marta pretvoriće se u neustrašivu ratnicu. Međutim, da bi se vratili u stvarni svet moraće da pobede igru, ali i sebe i svoje strahove. Jer ako ne uspeju, ostaće zarobljeni unutar igre... zauvek.

Džumanži: Dobrodošli u džunglu –  kratki film „Evolucija“: 

Pogledajte trejler:

]]>
Wed, 29 Nov 2017 09:11:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125607/stara-igra-novi-svet-i-potpuno-nova-pravila---dzumandzi-dobrodosli-u-dzunglu.html
Moderan biznis se vraća u centar grada! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125589/moderan-biznis-se-vraca-u-centar-grada-.html Nakon ekspanzije modernih poslovnih kompleksa na Novom Beogradu tokom prethodnih godina, ove jeseni počinje izgradnja projekta Biznis Garden, moderne poslovne zgrade A klase u samom centru grada. Investitori projekta su izraelske kompanije „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“koje su na domaćem tržištu prisutne već dugi niz godina sa uspešno realizovanim kako poslovnim, tako i stambenim projektima.

Tokom neformalnog druženja u prijatnom ambijentu prestoničkog restorana, predstavnici medija imali su priliku da se upoznaju sa konceptom Biznis Gardena i svim benefitima koje će nova poslovna zgrada ponuditi svojim zakupcima na proleće 2019. godine kada je planiran završetak radova. Objekat će se graditi po najvišim svetskim standardima kako bi zaposlenima pružio prijatan i komforan radni ambijent uz visoku fleksibilnost i funkcionalnost prostora, opremljenost savremenom, sofisticiranom tehnologijom i sve prednosti poslovanja u centru grada, u blizini važnih institucija.

Kako je više od 70 odsto modernih poslovnih prostora A klase locirano na Novom Beogradu, prepoznali smo potrebe tržišta i rešili da ponudimo idealne radne uslove po najvišim standardima, ali uz benefite centralne gradske lokacije i povezanost sa svim bitnim institucijama, lokalitetima i saobraćajnicama. Osim jedinstvenih prednosti lokacije, Biznis Garden će svojim zakupcima ponuditi fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja poslovnog prostora u skladu sa potrebama firmi i koncipiranja istog po ugledu na vrhunske svetske kompanije kao i obezbeđen parking u najužurbanijoj gradskoj zoni. Namera nam je da postavimo nove standarde i vratimo trend poslovanja u centar grada“, istakao je Gili Dekel, partner investitor.

Izraelske investicije u Srbiji u poslednjih petnaest godina premašuju milijardu evra, što dokazuje njihovo poverenje u domaće tržište. Iza kompanija „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“ stoji niz više nego uspešno realizovanih projekata kao što su prvi i jedini biznis park Airport City Belgrade i kondominijumi Voždove kapije i Central Garden, u okviru kojeg ove jeseni počinje izgradnja moderne poslovne zgrade.

Ekskluzivni zastupnik za izdavanje poslovnog prostora je kompanija CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji.

 

]]>
Tue, 28 Nov 2017 12:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125589/moderan-biznis-se-vraca-u-centar-grada-.html
Vi kupujete, mi poklanjamo Svratištu http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125539/vi-kupujete-mi-poklanjamo-svratistu.html Izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi opremili Svratište za decu knjigama uz koje će mališani moći da uživaju.

Ukoliko do 31. januara kupite jednu od 30 odabranih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, Laguna istu knjigu poklanja Svratištu!

Bajke sa iskakalicama, knjige iz serijala „Mia i ja“, „Angry birds“, „Nauči kroz igru“ i mnogi drugi naslovi nalaze se na ovoj akciji.

Svratište za decu se trudi da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici, uzrasta od pet do 15 godina, a koja su zbog načina života izložena višestrukim rizicima.

Pokažite humanost i pred novogodišnje praznike obradujte decu lepim knjigama!

Prve knjige deci uručićemo u decembru.

]]>
Tue, 28 Nov 2017 10:05:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125539/vi-kupujete-mi-poklanjamo-svratistu.html
Vodimo vas na spektakularni balet na ledu "Krcko Oraščić", 6. decembra u Sava Centru! http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125473/vodimo-vas-na-spektakularni-balet-na-ledu-krcko-orascic-6-decembra-u-sava-centru.html Balet na ledu sa predstavom „KRCKO ORAŠČIĆ“, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga koji je osnovan 1967. godine od strane izuzetnog koreografa Konstantina Bojarskog, a koji je naslednik izuzetne tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden 06.12.2017. u Sava Centru u Beogradu i to u dva termina 18 i 21 sat!

Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uključujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču.

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova...

Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta.

Sve predstave se izvode pod rukovodstvom glavnog koreografa Konstantina Rasadina koji je zaslužni ruski umetnik. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

U poslednjih 5 godina ova produkcija je uspešno izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi...a sada i u Beogradu na velikoj sceni Sava centra.

O ovom, svetski poznatom, baletu su u superlativima pisali brojne ugledne novine kao što su „Los Angeles Times“, „Chicago Tribne“, „France Soir“, „The Korea Times“ i brojni drugi.

U prodaji su ulaznice za Parter po cenama 1.800,00, 2.200,00 i VIP 2.900,00

Prodaja ulaznica: Blagajna Sava Centra, Win Win, www.ddtickets.rs

Svoje ime i prezime pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Troje najbržih posetilaca sajta Prva.rs koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po dve karte za balet na ledu "Krcko Oraščić" za 6. decembar 2017. u 18h. Svi dobitnici će biti kontaktirani mejlom!

]]>
Tue, 28 Nov 2017 11:00:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125473/vodimo-vas-na-spektakularni-balet-na-ledu-krcko-orascic-6-decembra-u-sava-centru.html
DOBITNICI knjige „Život te čeka” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125508/dobitnici-knjige-zivot-te-ceka.html U prikazu knjige „Život te čeka” na našem sajtu pozvali smo ljubitelje knjige da se prijave i osvoje poklon. Prvih petoro koji su se prijavili dobili su ovu knjigu i biće kontaktirani putem mejla.

Dobitnici su:

Danijela Nikolić, Beograd
Amira Ciguljin, Beograd
Jelena Marković, Kragujevac
Anđela Jovanović, Beograd
Marija Radović, Beograd


VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 1. decembra isključivo u ovim Vulkanovim knjižarama (pogledajte spisak knjižara) u vašem gradu ili prvom većem gradu u blizini vašeg mesta stanovanja:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 28 Nov 2017 09:06:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125508/dobitnici-knjige-zivot-te-ceka.html
POKLANJAMO knjigu „Život te čeka” http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125476/poklanjamo-knjigu-zivot-te-ceka.html Vulkan izdavaštvo i Prva.rs vam poklanjaju 5 knjiga „Život te čeka”.

Prikazujući porodičnu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Nevena Rozga istovremeno otkriva nepredvidivost ljudske sudbine predstavljene poput bezizlaznog lavirinta u kojem sve vreme naziremo svetlost. U njenom romanesknom prvencu susrećemo junake sklone stalnom preispitivanju sveta oko sebe, jer je to jedini način da spoznaju svet u sebi.

Glavna junakinja ovog romana povešće nas na nezaboravno putovanje. Sa njom ćemo se smejati i plakati, ali i uspeti da pronađemo odgovore na esencijalna životna pitanja. Nastojeći da ukaže na povezanost individualnog i kolektivnog ljudskog iskustva sa metafizičkim i onostranim, Nevena Rozga uspeva da dočara totalitet života.

Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.

VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 1. decembra u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).


Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Roda centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155

]]>
Tue, 28 Nov 2017 08:35:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125476/poklanjamo-knjigu-zivot-te-ceka.html
Završen 2. Restl Film Fest. Gran Pri za SF film "2116" http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125330/zavrsen-2-restl-film-fest-gran-pri-za-sf-film-2116.html Mladi beogradski autor Janko Đurić osvojio je sinoć „Zlatnu traku Čukarice“ na upravo završenom 2. Restl Film Festu. Njegov naučno fantastični film „2116“, pored Gran Prija, osvojio je i nagradu „Belo vrelo“ za najbolji igrani film.

Za najbolji dokumentarni film proglašen je film „Golgota Rakovičke parohije“ reditelja Aleksandra Azdejkovića, a „Banovu školjku“ za režiju dobio je Aleksandar Volić.

Žiri u sastavu: Radoslav Vladić, direktor fotografije, Stojan Srdić, scenarista i Milan Peca Nikolić, reditelj, dodeli su nagrade i za: kameru, montažu i originalnu muziku.

Nagrada za animaciju nije dodeljena.
Festival je zatvorio glumac i član FCS Rastko Janković.

I ovaj Restl Fest organizovali su Kulturni centar „Čukarica“ i Tangram centar, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu i GO Čukarica.

]]>
Thu, 23 Nov 2017 15:30:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125330/zavrsen-2-restl-film-fest-gran-pri-za-sf-film-2116.html
Psiho-komedija "Koju igru igraš" u petak, 24. novembra u Madlenianumu http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125291/psiho-komedija-koju-igru-igras-u-petak-24-novembra-u-madlenianumu.html U petak 24.novembra od 20h na maloj sceni pozorišta Madlenianum biće premijerno izvedena psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića produkcije Artepunkt. Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog psihijatra i psihoanalitičara, na komičan način ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući-lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije. Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga “ Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi: Šta je to igra ? Da li se i Vi igrate? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

Predstavu je realizovao profesionalni tim u produkciji Artepunkt organizacije, režiju potpisuje Dejan Janković, a glume: Barbara Petrović, Miljan Prljeta i Janko Cekić

Sledeća predstava biće izvedena 14. decembra na maloj sceni pozorišta Madlenijanum, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

]]>
Thu, 23 Nov 2017 10:37:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/125291/psiho-komedija-koju-igru-igras-u-petak-24-novembra-u-madlenianumu.html