Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Urban korner

30. 01. 2018. 09:00   >>  14:38

Razgovor o knjizi "Tajni život drveća“ u sredu u SKC-u

Promocija knjige "Tajni život drveća" šumarskog inženjera Petera Volebana biće održana 31. januara u 18h u Delfi Caféu u SKC-u.

Knjiga, čiji je autor zaljubljenik u prirodu, informativno je i zanimljivo štivo o čudima prirode, napisana na popularan i zanimljiv način koji nas odvodi u jedan sasvim nepoznat i nov svet.

Autor nam otkriva iznenađujuće stvari koje se događaju u tišini i dubini šuma. Saznajemo da stabla u šumi komuniciraju jedni s drugima. Pitate se: Kako? Koreni, korenčići i pečurke u stvari su wi-fi šume i putem svih tih sitnih mreža i vezica stabla međusobno komuniciraju. Isto tako, drveće brine za svoje potomstvo. Bukve i hrastovi obrazuju šume koje žive hiljadama godina zato što se ponašaju kao porodice.

O knjizi će govoriti dr Dragana Matekalo, naučni saradnik Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Jasmina Stojanović, glavna i odgovorna urednica Sense, i Nebojša Barać, urednik izdanja. Još jedno otkriće je zanimljivo: Drveće u gradu živi sasvim drugačiji život od onog u šumi, i liči na decu ulice ‒ izolovano je od ostalih i za opstanak se bori snažnim korenjem.

Svetla i sunca imaju dovoljno, ali nemaju „dobre komšije“ koji bi ih mogli zaštititi ili im pomoći. Retko koja knjiga čiji je predmet priroda uspeva da privuče ovakvu pažnju i postane jedan od najčitanijih bestselera! Proverite zašto je to tako!

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari